مولوی «عبدالسلام حنفی» معاون اداری رئیس طالبان

ایران پرس: معاون اداری رئیس دولت طالبان، شیعیان افغانستان را بخش مهمی از جامعه این کشور دانست.

دفتر ریاست دولت طالبان در بیانیه‌ای از دیدار مولوی «عبدالسلام حنفی» معاون اداری رئیس طالبان با جمعی از بزرگان اهل تشیع از جمله «محمد اکبری» معاون شورای علمای شیعه افغانستان خبر داد.

حنفی در این دیدار گفت: ملت افغانستان (شیعیان و اهل سنت) در دوره‌های مختلف تاریخ، برادرانه زندگی کرده اند و اتحاد و همگرایی این ملت برای پیشرفت و ترقی این کشور یک نیاز است.

«محمد اکبری» نیز در این دیدار مهمترین خواسته‌های جامعه شیعیان افغانستان در عرصه‌های آموزشی، اجتماعی و توسعه‌ای را اعلام و بر توجه دولت سرپرست طالبان در زمینه‌های یاد شده تاکید کرد.

دیدار جمعی از شخصیت های متنفذ شیعی با معاون اداری رئیس دولت طالبان در ادامه رایزنی های بزرگان شیعیان افغانستان با مقامات این گروه برای طرح خواسته ها و مطالبات و همچنین همفکری برای حل مشکلات مردم شیعی این کشور است.

از زمان به قدرت رسیدن مجدد طالبان در افغانستان در اوت 2021، مردم شیعه این کشور در معرض اقدامات مرگبار گروه تروریستی داعش در مناطق مختلف افغانستان بوده اند.

حملات تروریستی متعدد به تجمعات شیعیان از جمله در مراسم نماز جمعه و جماعت در افغانستان، مخاطره اصلی جامعه شیعی این کشور در بیش از یکسال گذشته بوده است.

برغم درخواست های مکرر بزرگان شیعه افغانستان برای تامین امنیت شیعیان توسط دولت طالبان، اما همچنان گروه تروریستی داعش خطری بزرگ برای کل جامعه افغانستان به ویژه مردم شیعی این کشور بشمار می رود.

با وجود آنکه دولت طالبان وعده داده بود که امنیت اقلیت های قومی و مذهبی در افغانستان را تامین کند، اما اقدامات این گروه مورد رضایت اقلیت ها در این کشور نبوده است و همچنان حملات تروریستی بزرگترین چالش برای امنیت عمومی در افغانستان محسوب می شود.

درخواست جامعه شیعیان افغانستان از طالبان

علاوه برآنکه تامین امنیت بزرگترین خواسته جامعه شیعیان افغانستان از طالبان است اما مردم شیعی این کشور همانند دیگر گروه های قومی و مذهبی در افغانستان مطالبات دیگری دارند.

تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان با مشارکت همه اقوام این کشور به مطالبه ای ملی در این کشور تبدیل شده است که همه گروه های قومی، مذهبی و سیاسی افعانستان تاکید دارند که حاکمیت باید نمادی از آنان باشد تا بتواند همه مردم را در عرصه حکمرانی نمایندگی کند.

ایجاد فرصت تحصیل و اشتغال برای جامعه زنان افغانستان از دیگر خواسته های همه مردم از جمله شیعیان در این کشور است تا انان نیز بتوانند در عرصه های محتلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نقش افرینی کنند. از نظر جامعه شیعیان افعانستان و دیگر گروه های قومی و مذهبی در این کشور تا زمانی که حاکمیت در افغانستان در انحصار یک گروه یا تفکر خاص باشد، این کشور در مسیر توسعه قرار نخواهد گرفت که این مسئله حتی در تعامل جامعه جهانی نیز تاثیر منفی خواهد داشت.

بنابراین دولت طالبان برای خروج از بحران ناکارآمدی داخلی و تحریم های بین المللی باید با ایجاد گشایش سیاسی در عرصه داخلی از جمله مهیا کردن زمینه مشارکت واقعی همه احاد مردم در عرصه حکومت، به مطالبه ملی در این خصوص پاسخ مثبت بدهد‌.

نویسنده: محمدرضا عسگری 

117