به گزارش ایران پرس، «محمدمهدی مظاهری» روز جمعه در حاشیه ششمین اجلاس جهانی بشردوستانه باکو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برگزاری همایش های جهانی در زمینه فرهنگ و اهمیت دیپلماسی فرهنگی در تامین امنیت ملی و منافع دراز مدت کشورها کم ارزش تر از دیپلماسی اقتصادی و سیاسی نیست.
وی افزود: برگزاری این اجلاس بعنوان حرکتی برای تحقق گفت و گوی فرهنگی، به ایجاد روابط سازنده، جلوگیری از سوء تفاهم و کاهش درگیری های اجتماعی و فرهنگی کمک می کند.
رئیس موسسه فرهنگی اکو گفت: دیپلماسی فرهنگی می تواند زمینه مفاهمه بیشتر میان دولت ها را فراهم آورد و به حوزه های سیاسی و امنیتی نیز تسری یابد.
مظاهری تاکید کرد که کشورهایی که از قدرت نظامی و اقتصادی بالایی برخوردارند نیز به تلاش های فرهنگی نیاز دارند، زیرا هنگامی که پای بر عرصه دیپلماسی فرهنگی می گذارند به دلیل برخورداری از پشتوانه قوی نظامی و اقتصادی در حوزه ایجاد صلح و همزیستی مسالمت آمیز و نیز در روند جهانی سازی که همه کشورها از آن متاثرند، موفق تر عمل خواهند کرد.
رئیس موسسه فرهنگی اکو تصریح کرد: به رسمیت شناختن فرهنگ ها و تفاوت های فرهنگی وظیفه ای است که انسان ها نسبت به یکدیگر دارند.
به گفته مظاهری تعارضات و مناعازت فرهنگی در اثر ناتوانی بشر در تغییر افکار و پیشداوری های ذهنی انسان ها به وجود می آید، از اینرو رشد چند فرهنک گرایی و مهارت های برخورد با آن بدون درک تفاوت های فرهنگی امکان پذیر نیست.
ششمین اجلاس جهانی بشر دوستانه باکو با حضور 580 شخصیت جهانی از 97 کشور و 24 نهاد بین المللی طی دو روز پنجشنبه و جمعه در باکو برگزار شد.
116/110
بیشتر بخوانید:
ظریف: کشورهای عضو اکو برای مقابله با افراط گرایی با یکدیگر همکاری کنند