رئیس هیات پارلمانی ایران در مجمع عمومی اتحادیه بین المجالس جهانی در ژنو گفت: چنانچه فناوری های نوین ابزاری به منظور دخالت در امور داخلی کشورهای مستقل شود، محکوم است.

به گزارش ایران پرس، سیده فاطمه حسینی، رئیس هیات پارلمانی ایران در مجمع عمومی یکصد و سی و امین اجلاس بین المجالس جهانی IPU ژنو با اشاره به اصول منشور ملل متحد از جمله تعهد کشورها به عدم مداخله در امور یکدیگر، افزود: از جمله آثار فناوری های نوین ارتباطی، کمرنگ شدن مرزهای سیاسی میان کشورها است با این وجود، چنانچه این فناوری های نوین ابزاری به منظور دخالت در امور داخلی کشورهای مستقل از طریق شکل دهی به افکار عمومی سایر کشورها، ایجاد جو نارضایتی و انتشار اخبار معجول شود، به شدت محکوم است.

رئیس هیات پارلمانی ایران، تصریح کرد: لازم است پارلمان ها، با وضع قوانین و نظارت، بستر رشد فناوری های ارتباطی و نیز حمایت از تولیدکنندگان محتوا را فراهم کنند و فضا را برای قرارگیری تکنولوژی و نوآوری های ارتباطی در خدمت توسعه کشورهایشان مهیا کنند.

حسینی، با بیان اینکه در دنیای کنونی، توسعه علمی بدون همکاری و تشریک مساعی غیرممکن است، افزود: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که از دیرباز مهد تمدن و علم بوده است در حال حاضر از کشورهای پیشرو به لحاظ رشد علمی است، سهم دانشمندان ایرانی در تولید و انتشار مقالات معتبر در علوم و فناوری و مشارکت با نویسندگان از کشورهای گوناگون قابل توجه است.

وی همچنین گفت: علم و فناوری از جمله عوامل موثر بر یکپارچگی و همگرایی کشورها هستند که در قالب همکاری های بین المللی میسر شده و به صلح و امنیت بین المللی و توسعه پایدار منجر می شوند و پارلمان های کشورها می توانند با وجود بستر همکاری های علمی، نقش موثری در ایجاد این همگرایی کشورها و ارتقای گفت وگوهای منطقه ای و بین المللی ایفا کنند.

رئیس هیات پارلمانی ایران، تصریح کرد: شاید بارزترین شکل این اقدامات پارلمانی، تصویب برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) باشد که ضمن حفظ منافع تحقیق و توسعه صنعت هسته ای ایران،​ پایبندی ایران به توسعه صلح آمیز این فناوری را نیز به دنیا نشان داد. 

وی افزود: با این حال اعمال تحریم های ظالمانه و خروج از برجام توسط دولت آمریکا بار دیگر رویکردهای چندجانبه گرایانه را برابر یکجانبه گرایی قرار داده است.

رئیس هیات پارلمانی ایران، تاکید کرد: باید ارزش های جهانی و اصول و آرمان های بشری را گسترش داد و با عبور از چالش های اقلیمی، ​تهدیدات علیه تمامیت ارضی برخی کشورها، جنگ و خونریزی تا تحریم و یکجانبه گرایی، جهان را برای همه جهانیان خواست.

سیده فاطمه حسینی ابراز امیدواری کرد: نتایج این نشست به ارتقای صلح و امنیت بین المللی و همزیستی مسالمت آمیز و توسعه پایدار نقش موثرتری ایفا کند و مسیر جدیدی را برای تعاملات بعدی میان مجالس و ملت ها فراهم سازد.

هیات پارلمانی ایران روز شنبه 21 مهر جاری برای شرکت در صد و سی و نهمین اجلاس شورای اجرایی اتحادیه بین المجالس جهانی (IPU) وارد ژنو سوئیس شد.

هیات پارلمانی ایران قراراست علاوه بر شرکت در مجمع عمومی اجلاس شورای اجرایی اتحادیه بین المجالس جهانی در کمیته‌های دائمی 'صلح و امنیت بین‌الملل'، 'توسعه پایدار و تجارت'، دموکراسی و حقوق بشر'، 'امور سازمان ملل متحد' و ' اجلاسیه زنان و جوانان' و نشست' آسیا - پاسفیک' و پنل‌های تخصصی شرکت کنند. 113/112

بیشتر بخوانید: 

حضور هیات ایرانی در اجلاس IPU