به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سیدابراهیم رئیسی» شامگاه یکشنبه در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با تشکر از تلاش تیم اقتصادی دولت برای تدوین لایحه بودجه سال 1401 گفت: لایحه بودجه سال آینده باید با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی بر اساس اصلاح ساختار بودجه، تدوین شود.
رئیس جمهور با اشاره به عقبماندگیهای تاریخی در اجرای عدالت افزود: یکی از اسناد مهم برای جبران عقب ماندگی، بودجه سالیانه کشور است؛ لذا این سند باید بخشی از عقبماندگی های کشور را در عدالت اجتماعی و اقتصادی جبران کند.
رئیسی ادامه داد: نظام بودجه ریزی نباید بر اساس چانه زنی، رفاقت و فشارهای دیگران نباشد، بلکه بودجه ریزی باید بر اساس نیازهای واقعی تدوین شود و از چانهزنی و بخشی نگری جلوگیری شود.
وی با اشاره به حجم بالای فرار مالیاتی در کشور تصریح کرد: موضوع فرار مالیاتی یا محاسبه ناصحیح مالیات در بودجه سال 1401 رفع شود و درآمدهای دولت از این طریق افزایش یابد.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به هزینه ریالی برخی بنگاهها و منتفع شدن آنها از انواع یارانه های پنهان و در مقابل درآمد دلاری گفت: این بنگاهها باید مالیات واقعی و سهم دولت و مردم را شفاف پرداخت کنند و در این زمینه مطالبه گری شود.
رئیسی با تبیین رویکرد دولت به بودجه استانها گفت: قصد نداریم در جزئی ترین مسائل استانها دخالت کنیم اما نظارت بر عملکرد دستگاههای دولتی در استانها از سوی سازمان برنامه و بودجه به صورت پیگیری مستمر ادامه یابد.
وی با اشاره به ایجاد بار مالی توسط دولت قبل برای دولت سیزدهم و فروش اوراق اظهار داشت: وزرا و مدیران در مقابل هزینه تراشی ایستادگی کنند و اجازه ندهند هزینه جاری دستگاهها بر فعالیت عمرانی و محرومیت زدایی سایه بیندازد.
ضرورت هماهنگی قوای سه گانه برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصد در سال 1401
در این جلسه رئیس سازمان برنامه و بودجه گزارشی از پیش بینی های دولت برای بودجه سال 1401 ارائه کرد که بر اساس این گزارش، سازمان برنامه و بودجه، رشد اقتصادی کشور در سال آینده را هشت درصد پیش بینی کرده است.
سازمان برنامه و بودجه همچنین، میزان رشد ارزش افزوده در هر یک از استان ها را با توجه و تاکید بر عدالت محوری و بدون کسری بودجه پیشبینی کرده که این برنامه در حال تدوین است.
در این جلسه، در چهارچوب بودجه پیشنهادی سال آینده مقرر شد، هماهنگی های لازم بین قوای سه گانه برای مدیریت هزینه ها در سال 1401 پیگیری و انجام شود.
117