ایران پرس- با شمارش اولیه آراء انتخابات پارلمانی (کنست) اسرائیل، مشخص شد که راست گرایان موفق به کسب اکثریت کرسی‌ها شده و «بنیامین نتانیاهو» رهبر حزب لیکود نیز بار دیگر مامور به تشکیل کابینه جدید خواهد شد.

سومین انتخابات پارلمانی اسرائیل در یک سال اخیر و بیست و سومین انتخابات پارلمانی این رژیم در هفت دهه گذشته، روز گذشته (دوم مارس 2020) برگزار شد.

منابع صهیونیستی از جمله روزنامه های هاآرتص و جروزالم پست و همچنین شبکه های تلویزیونی اسرائیل اعلام کردند که حزب لیکود به رهبری نتانیاهو در این انتخابات بین 35 تا 37 کرسی را به دست آورده و رقیب آن یعنی ائتلاف آبی و سفید نیز بین 29 تا 33 کرسی را کسب می کند.

در همین حال، مطابق گزارش ها، جریان راست در این انتخابات 59 یا 60 کرسی را به دست می آورد.

نکته دیگر این است نتایج اولیه شمارش آراء حاکی از این است که شمار کرسی های لیست مشترک عربی در مقایسه با انتخابات 17 سپتامبر یک یا دو کرسی افزایش داشته و به 14 یا 15 کرسی رسیده است.

مقایسه آراء انتخابات دوم مارس با دو انتخابات 9 آوریل و 17 سپتامبر 2019 نشان می دهد که اگرچه در مقایسه با انتخابات 17 سپتامبر شمار کرسی های راست گرایان به حداکثر 60 کرسی افزایش یافته، اما در مقایسه با انتخابات 9 آوریل 2019 شمار کرسی های آنها دست کم 5 کرسی کاهش داشته است.

در انتخابات 9 آوریل راست گرایان 65 کرسی و در انتخابات 17 سپتامبر نیز 55 کرسی را به دست آورده بودند.

با توجه به نتایج انتخابات روز گذشته، به نظر می رسد که بنیامین نتانیاهو بار دیگر از سوی رئیس رژیم صهیونیستی مامور به تشکیل کابینه خواهد شد.

برخلاف انتخابات 17 سپتامبر 2019 که حزب لیکود کرسی های کمتری از آبی و سفیدها به دست آورده بود و نتانیاهو صرفاً با شمار کرسی های بیشتر راست گرایان مامور به تشکیل کابینه شد، این بار وی هم به واسطه پیروزی حزب لیکود و هم به واسطه اکثریت کرسی های راست گرایان، مامور به تشکیل کابینه جدید می شود.

با این حال، مساله اصلی این است که در این انتخابات نیز اکثریت 61 کرسی برای تشکیل کابینه به دست نیامده است.

پارلمان اسرائیل 120 کرسی دارد. کسی که مامور به تشکیل کابینه جدید می شود باید بتواند حمایت 61 نماینده کنست را به دست آورد.

در همین راستا، روزنامه جروزالم پست نوشت: "این موضوع نشان ‌دهنده کار سخت نتانیاهو جهت رسیدن به 61 کرسی مورد نیاز و تشکیل کابینه است."

مسئله مهم دیگر این است که آراء راست گرایان با 8 کرسی که حزب "اسرائیل خانه ما" به رهبری «آویگدور لیبرمن» به دست آورده به حداکثر 60 کرسی می رسد.

در واقع، مسئله مهم دیگر پیش روی نتانیاهو این است که بار دیگر باید تلاش کند حمایت لیبرمن را به دست آورد.

این در حالی است که آویگدور لیبرمن رهبر حزب "اسرائیل خانه ما" تاکید کرد: "به دولتی که نتانیاهو نخست وزیر آن باشد، نخواهد پیوست."

عدم همراهی لیبرمن در دو انتخابات پیشین با نتانیاهو، نیز عامل اصلی ناکامی وی در تشکیل کابینه ائتلافی بود.

نویسنده: سید رضی عمادی

133/116

بیشتر بخوانید:

اسرائیل، انتخابات سوم و احتمال تداوم بن بست سیاسی/ تحلیل