«استیا کایونی» روزنامه نگار آرژانتینی با چاپ مقاله ای در راشاتودی هشدار داد که «آمریکا در حال آماده سازی سناریوی جنگی در آمریکای لاتین است و این کشور بعد از این اقدام خود شروع به تهدید کردن تمامی کشورهای این منطقه می کند؛ حتی کشورهایی که تا به امروز با آمریکا در اجرای برنامه هایش علیه ونزوئلا همکاری می کرده اند.»
این تحلیلگر آرژانتینی با اشاره به سفر معاون رئیس جمهوری آمریکا به برخی از کشورهای آمریکای لاتین افزود: «آمریکا تلاش می کند تا حمایت های برخی از کشورهای آمریکای لاتین را برای حمله به ونزوئلا بدست آورد، زیرا هدف آمریکا این است که نشان دهد حمله علیه ونزوئلا تنها از طرف آمریکا نبوده است بلکه سایر کشورهای منطقه آمریکای لاتین همچون آرژانتین، برزیل، کلمبیا، پرو و پاناما این کشور را در این حمله همراهی کرده اند.»
بعلاوه، گفته شده است که برزیل کنترل پایگاه پرتاب ماهواره بر استوایی «آلکانتارا» در ایالت مارانیائو (واقع در شمال شرقی برزیل) را به واشنگتن واگذار می کند.
گفتنی است که گروهی از شرکتهای خصوصی آمریکایی فعال در زمینه ساخت ماهواره بر، اواخر سال گذشته میلادی پس از بازدید از برزیل و دیدار با نمایندگان سازمان فضایی این کشور، درباره همکاریهای لازم برای پرتاب ماهواره بر از پایگاه پرتاب استوایی «آلکانتارا» مذاکره کردند.
این پایگاه به شکل فوق العاده ای در نزدیکی خط استوا قرار دارد. این امر امکان بارگیری بیشتر و صرفه جویی سوخت را فراهم می سازد.
از سوی دیگر، «استیا کایونی» به خشونت های ایجاد شده در نیکاراگوئه اشاره کرد و گفت: خشونت های نیکاراگوئه بر اساس برنامه ای توطئه آمیز برای کودتا و بخشی از استراتژی کلی کاخ سفید است.
وی در ادامه اظهارات خود افزود: «آمریکا خواستار تضعیف کشورهای عضو اتحاد بولیواری برای کشورهای آمریکای لاتین (آلبا) است برای اینکه بتواند هرچه سریع تر این منطقه را تحت کنترل خود در بیآورند.»
مرحله جدیدی از حمله و تجاوز
«خولیو چاوز» عضو مجلس ملی موسسان ونزوئلا تاکید کرد: دیدار «مایک پنس» از برزیل و اکوادور به این معناست که آمریکا در تلاش برای آغاز مرحله جدیدی از حملات دیپلماتیک خود علیه ونزوئلا است.
به این ترتیب، «خولیو چاوز» معتقد است که واشنگتن تلاش می کند کشورهای همسایه ونزوئلا را متقاعد کند تا این کشورها از استراتژی «خفه کردن اقتصاد ونزوئلا» حمایت کنند.
وی نیز تاکید کرد: «پنس» از برزیل دیدن می کند، در حالی که این دیدار تنها به علت نزدیکی مرزی برزیل با ونزوئلا نیست، بلکه اقتصاد این کشور آمریکای جنوبی نیز مورد توجه دولت آمریکا است.
از سوی دیگر، دیدار «مایک پنس» از اکوادور نیز در چارچوب حمایت آمریکا از «لنین مورنو» رئیس جمهوری اکوادور صورت می گیرد و هدف از این دیدار ترغیب کردن «مورنو» به خیانت علیه اصول وحدت منطقه ای است در حالی که وحدت منطقه ای از سوی «رافائل کوره آ» تحت عنوان «انقلاب شهروندان» مطرح شده است.
این مقام ونزوئلایی همچنین تصریح کرد که «مطمئنا، ایالات متحده آمریکا در این مرحله جدید ظاهرا دیپلماتیک با همراهی کشورهایی همچون اکوادور، برزیل، کلمبیا، شیلی و پرو (کشورهایی که در راس حملات ضد ونزوئلا قرار گرفته اند) حملاتی علیه ما اعمال می کنند.»
واکنش رسمی ونزوئلا
«خورخه آریزا» وزیر امور خارجه ونزوئلا در پیامی در توییتر خود نوشت: «مایک پنس» به عنوان متجاوزی است که حقوق بشر مهاجران در آمریکای لاتین را نقض می کند.
«آریزا» همچنین معتقد است که دیدار «پنس» از برخی از کشورهای آمریکای لاتین دیداری «ریاکارانه» و «کنایه آمیز» است، زیرا این دیدار در زمانی انجام شده که خود واشنگتن در معرض توفانی قرار گرفته است که این توفان ناشی از اخراج و جداسازی خشونت آمیز فرزندان مهاجران آمریکای لاتین از والدینشان است.
در این راستا، «آریزا» دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا را به دولتی «نژادپرست» متهم و سفر پنس به آمریکای لاتین را محکوم کرد، زیرا او معتقد است که هدف از این سفر تنها دخالت در امور داخلی کشورهای آمریکای لاتین است.
از سوی دیگر، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا با اشاره به سفر «پنس» به کشورهای آمریکای لاتین گفت: «هدف آمریکا از اجرای این سفر اینست که کشورهای منطقه را تحت فشار بیشتری علیه ونزوئلا قرار دهد.»
گفتنی است سه روز قبل از سفر «مایک پنس» به آمریکای جنوبی، وی اطمینان داده بود که با «ایوان دوکه» رئیس جمهوری جدید کلمبیا درباره "ایجاد بحران انسانی" در ونزوئلا گفتگو می کند.
به علاوه، «مایک پنس» اعلام کرده بود که رئیس جدید کلمبیا با آمریکا متعهد شده است که ونزوئلا را برای «بازسازی دموکراسی» تحت فشار قرار دهد.
با توجه به اینکه کلمبیا به عنوان متحد و شریک استراتژیک آمریکا محسوب می شود، این کشور آمریکای جنوبی به آمریکا اجازه داده است که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) هفت پایگاه نظامی خود را در خاک کلمبیا مستقر کند.
«استیا کایونی» روزنامه نگار آرژانتینی در این زمینه خاطرنشان کرد که «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه سابق آمریکا در سفری قبل از برکناری از سمتش به آمریکای لاتین، مذاکراتی را برای استقرار پایگاه های نظامی لجستیک در کلمبیا آغاز کرده بود، و هم اکنون طرحی وجود دارد که بر اساس این طرح چهار پایگاه نظامی دیگر در این کلمبیا مستقر می شوند.
تشدید حملات
«باسم تاخلدینه» تحلیلگر بین المللی معتقد است که هدف از سفر «پنس» به آمریکای جنوبی به نظر می رسد که به منظور تحریک حملات بسوی ونزوئلا بوده است.
وی در ادامه اظهارات خود افزود: دولت ترامپ گروهی از کشورهایی که با او متحد هستند را برای خود در نظر گرفته است تا از طریق جغرافیای سیاسی امپریالیستی خود «دکترین مونرو» (دکترین سیاسی آمریکایی) جدیدی در این منطقه ایجاد کند.
این تحلیلگر بین المللی در ادامه تصریح کرد: با وجود اینکه رسانه ها می خواستند نشست اخیر بین ترامپ و «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی را به عنوان «توافق صلح» نشان دهند، اما سیاست های مداخله جویانه آمریکا در کره شمالی و سوریه با شکست روبرو شدند.
«باسم تاخلدینه» معتقد است که آمریکا فکر می کند که راهی برای مذاکره در آمریکای لاتین وجود ندارد، بلکه تنها «تحمیل اقدامات وحشیانه» او در این منطقه امکان پذیر است.
در این راستا، وی افزود: محاصره مالی که آمریکا علیه کاراکاس اعمال کرده تنها براساس تدبیرهای خود واشنگتن بوده است تا از این طریق «بحران انسانی» در ونزوئلا ایجاد کند.
همچنین می توان گفت که هدف او مداخله در امور داخلی این کشور بوده است.
«باسم تاخلدینه» در ادامه اظهارات خود گفت: تحریم های تحمیل شده از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه برخی از مقامات دولتی ونزوئلا، حقیقت اصلی از اعمال این تحریم ها را پنهان می کند، زیرا این تحریم ها بر علیه کل مردم ونزوئلا است و به عنوان محاصره جنایی علیه این کشور آمریکای جنوبی محسوب می شود.
هشدارهای مداخله نظامی
«استیا کایونی» با اشاره به دلیل اصلی سفر «مایک پنس» به منطقه آمریکای لاتین، گفت: «آمریکا تنها به فکر مداخله نظامی در این منطقه است. ونزوئلا باید بیشتر از قبل حرکات و اقدامات «پنس» را در راستای سفرش در منطقه زیر نظر بگیرد، زیرا مجددا حاکمیت منطقه آمریکای لاتین توسط آمریکا تهدید شده است.
مترجم: نگین فلکشاهی
114/116
بیشتر بخوانید:
اعتراض «آلبا» به مداخلات واشنگتن در امریکای لاتین/ تحلیل
ادامه تلاش امریکا برای نفوذ در امریکای لاتین
تاکید 8 کشور امریکای لاتین بر ادامه گفت و گوهای ونزوئلا