ده‌ها هزار نفر از مردم استرالیا در حمایت از بومیان این کشور و به رسمیت شناختن حقوق آنها در قانون اساسی، راهپیمایی کردند.

بومیان استرالیا 3.8 درصد از جمعیت 26 میلیون نفری این کشور را تشکیل می‌دهند، اما همواره با تبعیض، فقر بهداشت و درمان، ضعف در آموزش و آمار بالای حبس مواجه شده‌اند.

از زمان استقلال استرالیا در سال 1901 حدود 44 پیشنهاد برای تغییر در قانون اساسی ارائه شده، اما فقط هشت مورد آن تصویب شده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، حدود 20 هزار نفر با حضور در خیابانهای «بریسبان»، سومین شهر بزرگ استرالیا در حمایت از حقوق بومیان این کشور راهپیمایی کردند.

 همچنین راهپیمایی‌های دیگری در شهرهای سیدنی، ملبورن، پرت، هوبارت، کانبرا، داروین و نیوکاسل برنامه‌ریزی شده بود.

معترضان خواستار دادن رای مثبت به رسمیت شناختن حقوق بومیان در قانون اساسی استرالیا شدند.

قرار است ماه آینده میلادی یک همه‌پرسی در این باره برگزار شود، اما نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از رای‌دهندگان مخالف تغییر قانون اساسی به نفع بومیان هستند.

این طرح مورد حمایت دولت کارگری به نخست وزیر «آنتونی آلبانیز» قرار دارد و برای تصویب آن لازم است که اکثریت رای‌دهندگان در دستکم چهار ایالت این کشور با آن موافقت کنند.

بسیاری از بومیان استرالیا از برگزاری همه‌پرسی در این باره حمایت می‌کنند، اما افرادی هستند که می‌گویند این طرح باعث می‌شود که مشکل بومیان بطور کامل حل نشود.

بومیان استرالیا، قبل از ورود اولین کاشفان هلندی در اوایل سده هفدهم، که آن را نیوهلند نامیدند در این خطه جغرافیایی زندگی می کردند و در این قاره ساکن بودند.

در سال 1770، نیمه شرقی استرالیا توسط انگلیس  تسخیر شد. در زمان هجوم موسوم به طلا در دهه 1850، بیشتر جغرافیای استرالیا توسط مهاجران اروپایی بخصوص انگلیسی ها و ایرلندی ها تصرف شد.

این کشور تحت پادشاهی بریتانیا اداره می شود‌ و به رغم ادعای دولت استرالیا در حمایت از حقوق بشر نحوه بر خورد آن با بومیان آیینه تمام نمای توجه دولت استرالیا به مساله حقوق بشر است. به گونه ای که بومیان استرالیا همواره با تبعیض، فقر بهداشت و درمان، ضعف در آموزش و آمار بالای حبس مواجه هستند.

117