دیوان بین الملل دادگستری در لاهه با بررسی شکایت قطر علیه امارات عربی متحده به اتهام نقض حقوق بشر، به نفع دوحه و علیه ابوظبی رای داد.

به گزارش دوشنبه ایران پرس به نقل از ایرنا، قطر 11 ژوئن 2018 ( 21 خرداد 97) در اقدامی با متهم کردن امارات به تبعیض و نقض حقوق شهروندان قطری به دیوان بین المللی دادگستری شکایت کرده بود؛ دیوان بین المللی دادگستری نیز با تاکید بر صلاحیت خود برای رسیدگی به این شکایت اعلام کرد، امارات ملزم به رعایت و احترام به حقوق فردی بر اساس کنوانسیون بین المللی ضد تبعیض نژادی است.

پیش از این دولت امارات صلاحیت دیوان بین المللی دادگستری برای رسیدگی به این شکایت را زیر سوال برده بود.

دیوان لاهه با اشاره به این که اقدامات ابوظبی از زمان قطع روابط خود با قطر در ژوئن 2017 شهروندان این کشور را هدف گرفته است، افزود، قطری های ساکن امارات مجبور به ترک خانه های خود شده اند، بدون اینکه امکان بازگشت به این کشور را داشته باشند.

بر اساس این رای، به دانش آموزان و دانشجویان قطری ساکن در امارات حتی اجازه شرکت در امتحانات داده نشده است لذا باید ابوظبی ترتیبی اتخاذ کند تا این افراد بتوانند به تحصیل خود در این کشور ادامه دهند.

این دادگاه همچنین از دولت امارات می خواهد رسیدگی به شکایت اتباع قطر در دادگاههای اماراتی را تضمین نماید و بیش از این مانع جدا افتادن خانواده های دو کشور نشود.

دوحه تنها به دنبال احقاق حقوق ضایع شده اتباع خود است

«لولو خاطر» سخنگوی وزارت امور خارجه قطر در اولین واکنش به رای دادگاه بین المللی دادگستری اظهار داشت، دوحه قصد افزایش تنش با دولت امارات را ندارد و تنها به دنبال احقاق حقوق ضایع شده اتباع خود ناشی از اقدامات دولت امارات است.

وی افزود، دولت امارات به درخواست های قطر برای انجام گفت وگو در این خصوص بی توجهی کرد و دوحه هم راههای موازی مانند شکایت به نهادهای بین المللی را در دستور کار خود قرار داد.

کارشناسان حقوقی می گویند، آرای دیوان بین المللی دادگستری اگرچه زمانبر، اما لازم الاجرا محسوب می شود.

عربستان، بحرین، امارات و مصر از 5 ژوئن 2017 (15 خرداد 96) با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم روابط خود با این کشور را قطع کردند و مرزهای زمینی - دریایی و هوایی با قطر را بستند.

تحریم کنندگان 13 شرط برای از سرگیری روابط با قطر تعیین کرده اند که این کشور تاکنون به هیچ یک از این شروط تن نداده است.

قطر یک سال بعد از تحریم و پس از آن که موفق شد، تهدیدهای ناشی از آن را به فرصت تبدیل کند، تلاش دارد، با کشاندن موضوع به مجامع حقوقی و بین المللی - حقوق پایمال شده مردم این کشور را زنده کند.

133/110

بیشتر بخوانید:

تقابل قطر و امارات در دیوان بین‌المللی دادگستری/تحلیل

قطر برای چندمین بار از امارات شکایت کرد