نمایندگان پارلمان بریتانیا در حالی به لایحه مورد نظر "می" رای منفی دادند که پیش از این نیز به 2 لایحه مرتبط با برگزیت که از سوی ترزا می برای حل اختلافات پیرامون برگزیت تهیه شده بود، رای منفی داده بودند.
اختلاف نظر بر سر آینده مرزی ایرلند مورد اصلی اختلاف میان بریتانیا و اتحادیه اروپا در موضوع برگزیت است.
بریتانیا و اتحادیه اروپا معتقدند که کشیده شدن مرز سخت میان ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند توافق صلح بین این دو منطقه را به خطر می اندازد.
از این رو ترزا می و مقامات اروپایی در توافقی که پیشتر به دست آمده بود، برای جلوگیری از ایجاد مرز میان دو ایرلند، ساز و کار مرزی "بک استاپ" را گنجانده بودند.
بر اساس این سازو کار، بریتانیا موظف شده تا برای مدت نامحدودی در چارچوب مقررات گمرکی اتحادیه اروپا عمل کند که این مساله نارضایتی نمایندگان پارلمان بریتانیا را به همراه داشته و آنان با این طرح موافقت نکردند.
نمایندگان پارلمان بریتانیا نگرانند که پیوستن موقت این کشور به مقررات گمرکی اتحادیه اروپا که به عنوان راه حلی برای خروج از بن بست مرز دو ایرلند پیشنهاد شده است، به طور نامحدود ادامه پیدا کرده و عملاً این کشور در مقررات اتحادیه اروپا قفل شود. از سوی دیگر نمایندگان پارلمان بریتانیا معتقدند اتحادیه اروپا در توافق برگزیت موضع بالا اتخاذ کرده است.
اگرچه نخست وزیر بریتانیا امیدوار بود بتواند با رهبران اروپایی برای دستیابی به راه حل نهایی و تغییر برخی مفاد توافق رایزنی کند، اما طرف های اروپایی به طور مکرر اعلام کردهاند که حاضر به چانه زنی درباره مفاد توافقنامه برگزیت نیستند.
"میشل بارنیه"، رئیس تیم مذاکره کننده برگزیت از سوی اتحادیه اروپا نیز اخیرا هشدار داد زمان برای رسیدن به توافق میان دو طرف به شدت کوتاه است.
در حالی که نخست وزیر بریتانیا همچنان در تلاش است تا راهی برای برگزیت با توافق تا پیش از پایان مهلت قانونی پیدا کند، برخی از نمایندگان پارلمان بریتانیا احتمال تعویق برگزیت را حداقل برای سه ماه و یا انجام خروج بدون توافق را مطرح می کنند.
این در حالی است که مقامات سیاسی و اقتصادی بریتانیا بارها اعلام کردهاند، خروج بدون توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا خسارت بارترین گزینه برای جدایی این کشور از اتحادیه اروپاست.
ترزا می، نخست وزیر بریتانیا 13 فوریه خطاب به روسای تجاری بریتانیا گفت: بهترین راه برای جلوگیری از برگزیت بدون توافق، رای دادن به طرح توافق وی است.
در حالی که از مهلت دو ساله برای جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا فقط حدود 45 روز باقی مانده، اما هنوز هیچ چشم انداز روشنی درباره چگونگی جدایی این کشور از اتحادیه اروپا دیده نمی شود.
در این شرایط برخی از کارشناسان سیاسی و نمایندگان احزاب مخالف دولت، نخست وزیر بریتانیا را متهم به وقت کشی می کنند.
از نظر آنها، ترزا می درصدد است طرح نهایی خود را در آخرین روزهای باقی مانده به مهلت خروج قانونی، به پارلمان ارائه دهد تا نمایندگان در هراس از خروج بدون توافق، ناچار به رای دادن به آن شوند.
نویسنده: دینیاریان
141/117
بیشتر بخوانید:
ترزا می: برگزیت به تعویق نمیافتد
موافقت بیش از 50 درصدی مردم بریتانیا با تعویق برگزیت
رییس کمیسیون اروپا: توافق برگزیت را تغییر نمی دهیم
میشل بارنیه: لندن نمی تواند در دوران پسا برگزیت از مقررات تجاری اتحادیه اروپا استفاده کند
ترزا می: برگزیت به تعویق نمیافتد