رادیو ارمنی: در خبر کوتاهی که از سوی وزارت امور خارجه روسیه پیرامون این دیدار منتشر شد آمده است: مسائل مهم مربوط به روند حل مناقشه قره باغ از جمله روند اجرای توافقات به عمل آمده در دیدار روسای جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان در 16 می در وین و 20 ژوئن در سن پترزبورگ، وضعیت جاری در مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و خطوط تماس نیروهای دو طرف در قره باغ از موضوعات مطرح شده در این دیدار بوده اند.
"جیمز وارلیک" رئیس آمریکایی گروه مینسک در یادداشتی در صفحه توئیتر خود نوشت: برقراری صلح در قره باغ امکان پذیر است.
آخرین دیدار روسای جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان با حضور ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه 20 ژوئن گذشته در سنت پترزبورگ انجام و قرار شد دیدار بعدی روسای این دو کشور در تابستان سال جاری در فرانسه برگزار شود، اما این دیدار انجام نگرفت.
کارشناسان معتقدند در حال حاضر ابتکار عمل در روند حل مناقشه قره باغ در دستان روسیه قرار گرفته است.
"استانیسلاو بلکووسکی" کارشناس روس در گفتگو با رسانه های ارمنستان تاکید کرد: برای روسیه آن چه ارمنستان یا جمهوری آذربایجان به دست خواهند آورد مهم نیست.
وی افزود: پوتین آماده کمک به ارمنستان و جمهوری آذربایجان به صورت همزمان است و مهم آن چیزی است که پوتین به دست می آورد. از سوی دیگر رئیس جمهوری روسیه از ابزارهای واقعی برای اعمال فشار بر روی ارمنستان و جمهوری آذربایجان برخوردار نیست.
به اعتقاد "استانیسلاو بلکووسکی"، "دیمیتری مدودف" نخست وزیر روسیه، بیشتر به جمهوری آذربایجان تمایل داشت و علت آن ارتباط وی با افرادی بود که علاقه مندی های ویژه اقتصادی و سیاسی در جمهوری آذربایجان داشتند.
استانیسلاو بلکووسکی گفت: مناقشه قره باغ فرصت مناسبی در اختیار پوتین قرار داده تا به غرب نشان دهد به عنوان میانجی هیچ جایگزینی برای او وجود ندارد و او می تواند این نقش را به تنهایی ایفا نماید.
این کارشناس روس با اذعان به این موضوع که هیچ تصور درستی از چگونگی حل مناقشه قره باغ وجود ندارد اظهار داشت: در مسکو کسی نمی داند که چگونه می توان مناقشه قره باغ را حل کرد و این موضوع موجب افزایش احتمال عملیات نظامی جدید می شود، اگرچه این درگیری نظامی گسترده نبوده و برای مدت زمان کوتاهی رخ خواهد داد.
این کارشناس روس افزود: جمهوری آذربایجان تنها در صورتی می تواند از طریق نظامی اقدام به حل این مناقشه کند که از حمایت نظامی ترکیه برخوردار باشد و روسیه نیز چشم های خود را بر روی آن ببندد، اما چنین شرایطی در حال حاضر وجود ندارد و تنها احتمال بروز درگیری های کوتاه مدت وجود دارد.