هیات اعزامی ایران به مذاکرات آستانه قزاقستان، به صورت جداگانه با هیات های سوریه و روسیه دیدار و گفت وگو کرد.

به گزارش ایران پرس، هیات اعزامی جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی «حسین جابری انصاری»، معاون عربی و آفریقای وزیر خارجه ایران و هیات سوری به سرپرستی «بشار الجعفری» نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد، امروز(دوشنبه) درباره آخرین تحولات میدانی، نظارت بر نحوه اجرای کاهش تنش و دستور کار مذاکرات آستانه قزاقستان، رایزنی و تبادل نظر کردند.

در دیدار هیات اعزامی جمهوری اسلامی ایران و هیات روسیه به سرپرستی ‏«الکساندر لاورنتیف» ‏Alexander Lavrentiev‏ نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور سوریه نیز دو طرف درباره جدیدترین تحولات میدانی و سیاسی سوریه و گفتگوهای سوری - سوری برای حل مسالمت آمیز بحران این کشور، گفت وگو کردند.

هفتمین دور مذاکرات آستانه امروز(دوشنبه) با حضور هیات‌های ایران، روسیه، ترکیه و نماینده دولت سوریه در شهر آستانه پایتخت قزاقستان آغاز شد و تا فردا(سه شنبه) ادامه دارد.

«روند مذاکرات آستانه» به ابتکار جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه با هدف حل سیاسی بحران سوریه شکل گرفته و تاکنون شش دور از مذاکرات سوری- سوری در آستانه، پایتخت قزاقستان ، برگزار شده است .

هفتمین دور مذاکرات آستانه درباره سوریه

در مذاکرات آستانه سه کشور ضامن آتش بس یعنی روسیه، ترکیه و ایران به همراه طرف های سوری (دولت سوریه و تروریست ها)، هیاتی از سازمان ملل متحد و دو کشور ناظر یعنی اردن و آمریکا حضور دارند.

«الکساندر لاورنتیف» فرستاده ویژه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در امور سوریه سرپرستی هیات روسی را در این مذاکرات برعهده دارد.

«سرگئی ورشینین» Sergey Vershinin معاون امور خاورمیانه وزارت امور خارجه روسیه و «استانیسلاو گاژیماگومدوف» Stanislav Gadzhimagomedov معاون وزارت امور خارجه روسیه در امور شمال آفریقا نیز در مذاکرات آستانه حضور دارند.

«حسین جابری انصاری» معاون عربی آفریقایی وزیر امور خارجه ایران سرپرست هیات ایرانی را در مذاکرات آستانه در اختیار دارد.

«سدات اونال» Sedat Onal معاون وزارت امور خارجه ترکیه نیز سرپرستی هیات ترکیه ای را برعهده دارد.

هیات دولت سوریه در مذاکرات آستانه تحت سرپرستی «بشار جعفری» سفیر این کشور در سازمان ملل متحد قرار دارد.

«میلوس اشتروگار» Milos Strugar نیز سرپرستی هیات کارشناسان سازمان ملل متحد را برعهده دارد.

«استفان دی میستورا» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه در « آستانه 7» حضور ندارد.

اردن و آمریکا نیز نقش ناظر را در این مذاکرات ایفا می کنند.

«دیوید ساترفیلد» دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک به نمایندگی از کشورش در این مذاکرات حضور خواهد داشت.

«ساترفیلد» در نشست «آستانه 6» نیز که شهریور برگزار شد حضور داشت.

قزاقستان طی ماه های گذشته میزبان مذاکراتی بوده که تمرکز اصلی آن ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه بوده است.

برای نخستین بار، در تاریخ 4 و 5 بهمن 1395 در پایتخت قزاقستان، مذاکرات مستقیمی بین گروه‌های مسلح مخالف در سوریه و نمایندگان دولت سوریه با میانجی‌گری روسیه، ایران و ترکیه (سه کشور ضامن صلح در سوریه) برگزار شد که به امضای بیانیه پایانی در مورد حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران سوریه و توافق طرفین برای ادامه مذاکرات در این راستا انجامید.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل این بیانیه را تصویب کرده و این رایزنی‌ها را گام مهمی برای حل و فصل سیاسی بحران سوریه ارزیابی کردند.

133/110

بیشتر بخوانید:

آستانه در آستانه مذاکرات/ ویدئو

ورود هیات ایرانی شرکت‌کننده در مذاکرات آستانه به پایتخت قزاقستان

در آستانه سفر آمانو؛ کمالوندی: پرونده بازرسی از مراکز نظامی برای همیشه بسته شده است+ ویدئو

ابراز خشنودی پوتین و اردوغان از روند مذاکرات آستانه