ایران پرس- وزارت مواد مخدر افغانستان، ادعای بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان «سیگار» درباره هزینه این کشور در امر مبارزه با مواد مخدر در افغانستان را بی اساس دانست.

«جان سپکو» مدعی شده، واشنگتن از سال ۲۰۰۱ ، ۸/۶ میلیارد دلار برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان هزینه کرده‌ است و این درحالی است که «حنیف دانشیار» سخنگوی وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان تنها هزینه ۳۰۰ میلیون دلار برای مبارزه با مواد مخدردراین کشور را تایید کرد و گفت درباره چگونگی استفاده از این بودجه و برنامه‌ریزی برای هزینه آن نیز امریکا هیچ هماهنگی با دولت افغانستان و یا وزارت مبارزه با مخدر این کشور نکرده است.

آمریکا در سال 2001 به بهانه مقابله با تروریسم به افغانستان حمله و آنرا اشغال کرد. انتظار می رفت واشنگتن در اولین گام برای مقابله با تروریسم و خشونت گرایی در افغانستان منابع مالی آنها را که تولید و قاچاق مواد مخدر است هدف قرار دهد.

براساس کنفرانس سیاسی «بن» آلمان که پس از سقوط رژیم طالبان تشکیل شد مسئولیت مقابله با مواد مخدر درافغانستان به انگلیس سپرده شد. اما در عمل نه تنها امریکا و انگلیس برای ریشه کنی مواد مخدر در افغانستان اقدام نکردند بلکه برخی اخبار و گزارشها از دست داشتن نیروهای امریکایی و انگلیسی در قاچاق مواد مخدر در افغانستان حکایت دارند و معتقدند سازمان اطلاعات مرکزی امریکا سیا از طریق قاچاق مواد مخدر بخش مهمی از هزینه های نظامی این کشور در افغانستان را تامین می کند.

«ژنرال گاریف» از فرماندهان سابق ارتش روسیه: امریکا قصد متوقف کردن تولید مواد مخدر در افغانستان را ندارد؛ چرا که با آن، هزینه حضور نظامی خود را در این کشور تامین می کند. کشتزار های مواد مخدر در کنار پایگاه های آمریکا قرار دارد و قاچاق مواد مخدر در افغانستان برای امریکا سالانه حدود 50 میلیارد دلار درآمد دارد که به طور کامل هزینه های نظامی آنها را در افغانستان تامین می کند.

افزایش سطح کشت خشخاش درافغانستان که در سال 2017 به 328 هزار هکتار رسیده، حاکی از افزایش 63 درصدی آن در مقایسه با سال 2016 است. این بدان معنا است که تحت حمایتهای امریکا و انگلیس کشت خشخاش و تولید مواد مخدر در افغانستنان همچنان رو به افزایش است و به همین دلیل تعداد گروههای تروریستی نیز در این کشور در حال افزایش است که به گفته «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان به بیش از بیست  گروه تروریستی رسیده اند. 

سید «مهدی کاظمی» کارشناس مسایل سیاسی در افغانستان: تأمین امنیت در افغانستان بدون مبارزه با مواد مخدر امکان پذیر نیست و از اینکه در استراتژی قبلی و جدید آمریکا برای مبارزه با آن توضیحات لازم ارائه نشده، نگران هستیم. زیرا یکی از منابع تامین مالی گروه‌های تروریستی به ویژه طالبان، مواد مخدر است . بنابراین قرار نگرفتن مبارزه با آن در اولویت دولت امریکا نگران کننده است.

در هر حال، امریکا که به شدت تحت فشارهای منطقه ای و بین المللی از جمله روسیه برای انتشار گزارش عملکرد خود در هفده سال گذشته در افغانستان قرار دارد از دیدگاه مقامات دولت افغانستان درصدد است با خبرسازی و ارائه آمارغیر واقعی عملکرد خود را همراه با هزینه های زیاد عنوان کند تا دولت و ملت افغانستان را برای دهها سال بدهکار واشنگتن کند.

این در حالی است که از دیدگاه مقامات دولت کابل امریکا با ارائه امارهای دروغین میکوشد با اغفال افکار عمومی خود را دلسوز مردم افغانستان نشان دهد و این در حالی است که ماحصل حضور امریکا دراین مدت معتاد شدن بالغ بر سه میلیون جوان در افغانستان است.110/140

 نویسنده: مجيد وقاری

بیشتر بخوانید:

 

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر: ایران تنها سد عبور مواد مخدر به اروپا است

نگرانی «عبدالله عبدالله» از افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان/ تحلیل

مواد مخدر؛ منابع مالی حملات تروریستی در افغانستان

 فروش مواد مخدر در افغانستان قانونی شد