"داوید زالکالیانی" در نشست خبری روز پنجشنبه خود افزود؛ بحثها در زمینه استقرار پایگاه نظامی ارتش آمریکا در خاک گرجستان، چیزی جز حدس و گمان نیست و تصمیمی در این باره اتخاذ نشده است.
وزیر امور خارجه گرجستان همچنین با اشاره به اینکه این کشور مسایل مربوط به منطقه جنوب غرب آسیا را با دقت پیگیری می کند افزود، اوضاع جاری منطقه در شورای عالی امنیت ملی گرجستان بررسی می شود.
به نظر میرسد موضع گیری وزیر امورخارجه گرجستان ناشی از نگرانی ها نسبت به وضعیت تنش بین ایران و امریکا پس از ترور شهید سردارسپهبد قاسم سلیمانی است. گرجستان نگران این امر است که در صورت استقرار پایگاه امریکا در این کشور، گرجستان هدف پاسخ انتقام جویانه قرار بگیرد.
این درحالی است که پیش از این نیز گرجستان نسبت به عواقب چنین حضوری با توجه به نگرانی از واکنش روسیه، نگران بوده است. گرجستان تمایلی ندارد خود را درگیر رقابت های میان امریکا و سایر بازیگران کند. حضور امریکا در گرجستان به هیچ وجه نمیتواند برای این کشور زمینه ساز امنیتی بیشتر شود.
چرا که امریکا در حال افزایش تنش میان خود و سایر کشورهای جهان از جمله روسیه، ایران و چین است. امریکا از طریق تحریمها و حملات تروریستی متعدد تنش های بین المللی را تشدید کرده است. از این رو حضور نظامی امریکا در کشورهای جهان به معنای افزایش خطر درگیر شدن آن کشور در بحران های بین المللی غیر ضروری است.
چنین حضوری نه تنها امنیت گرجستان را کاهش میدهد. بلکه به دلیل ریسک های نهفته در آن میتواند برروی وضعیت اقتصادی گرجستان و روند سرمایه گذاری داخلی خارجی در این کشور تاثیر گذار باشد. همچنین حضور آمریکا در گرجستان، روابط خارجی این کشور با روسیه و ایران را میتواند دستخوش تهدید کند.
نکته جالب توجه این است که پس از پاسخ موشکی ایران به حمله تروریستی امریکا و ترور سردار سلیمانی، کشورهای جهان از جمله همپمیمانان امریکا شاهد این امر بودند که امریکا از مواضع خود در خصوص هدف قرار دادن 52 نقطه در ایران عقب نشینی کرد.
همچنین امریکایی ها در حال مخفی کردن نتایج حمله به پایگاه عین الاسد هستند. امری که متحدان امریکا را در خصوص توانایی آن در حفاظت از آنها ناامید کرده است.118
نویسنده: منوچهر شفیعی