روز جمعه؛ آخرین مرحله و فاز عملیاتی رزمایش با پرواز جنگندههای ایرانی و شلیک موشکهای ارتقاء یافته «ماوریک» Maverick با موفقیت اجرا شد.
در این رزمایش، هواپیماهای «اف۵» و بومی «صاعقه» با بمبهای سنگین باندهای پروازی، ایستگاههای رادار و سکوهای پرتاب موشک، مخازن سوخت و انبار مهمات دشمن فرضی را با موفقیت منهدم کردند.
آغاز دومین روز رزمایش "اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت 97"+ ویدئو
هواپیماهای «اف۷» مجهز به بمبهای هوشمند، نقطهزن و راکتهای ساخت داخل در این رزمایش اولین بار اهداف حیاتی دشمن فرضی را با تکنیکهای ابتکاری منهدم کردند.
مهمترین پیش نیازحفظ امنیت برخورداری از آمادگی دفاعی و بازدارندگی برای مقابله با تهدیدهای دشمن است.
امیر سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع یکشنبه هفته گذشته در شیراز تاکید کرد: قدرت بازدارندگی ایران باید لحظه به لحظه به روز و رصد شود.
امیر حاتمی افزود: اگر دشمنان لحظهای احساس کنند، ایران در موضع ضعف قرار گرفته است، توطئه شوم خود را همچون دوران دفاع مقدس در قالب حمله نظامی به جمهوری اسلامی تحمیل خواهند کرد.
دخالت نیروهای فرامنطقهای یکی از عوامل اصلی برهم زننده ثبات در منطقه است. در کنار این عامل، مولفههای دیگری همچون وابستگی نظامی، ناآگاهی و فریب خوردگی برخی دولتهای منطقه نیز در شکلگیری ناامنی و تهدیدها در منطقه تاثیرگذار بوده است.
در چنین وضعیتی، آمادگی کامل در برابر تهاجمات احتمالی، جزو الزامات نیروهای مسلح در هر کشوری است. طبعا این مساله درباره ایران با توجه به حجم بالای تهدیدات منطقهای و فرامنطقهای، ضرورت بیشتری برخورداراست.
نظام جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس در معرض تهاجم قرار گرفت. تجربه آن دوران نشان داد که باید ظرفیتهای نظامی متعارف برای مقابله با متجاوز و دور کردن تهدیدها ارتقاء یابد و نیروی هوایی نیز در این راستا موفق عمل کرده است.
امیر سرتیپ «عزیز نصیرزاده» فرمانده نیروی هوایی ارتش روز جمعه پس از پایان هشتمین رزمایش «اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت 97» در جمع خبرنگاران تصریح کرد: نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران آمادگی پاسخگویی به تهدیدهای دشمن را در هر سطحی دارد.
اندیشکده آمریکایی، موسسه هادسون Hudson Institute ایران را به عنوان هشتمین قدرت بزرگ نوظهور جهان معرفی کرده است.
جمهوری اسلامی ایران، قدرت دفاعی خود را برای تهدید و یا تجاوز به کشوری به رخ نمیکشد اما زمانیکه با تهدید مواجه شود و آنجا که تشخیص دهد ناامنیها متوجه امنیت ایران و برهم زننده ثبات در منطقه است در دفع آن تردید نخواهد کرد.
ایران در نقشآفرینی منطقهای نشان داده است که از قدرت نظامی خود در جهت ثبات و امنیت منطقه استفاده میکند و درجایی که ضرورت داشته برای مقابله با افراطگرایی و تروریسم و دفع تهدیدها کمک کرده است. موفقیتهای کم نظیر ایران در مقابله با داعش و گروههای تروریستی در سوریه و کمک مستشاری ایران به عراق برای مقابله با تروریستها نشان داد قدرت نظامی و بازدارندگی ایران با مسوولیتپذیری در کمک به ایجاد ثبات و امنیت همراه است.
«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه هفته گذشته در کنفرانس بینالمللی "رایسینا" Raisina در هند با اشاره به ضرورتهای همگرایی امنیتی و افزایش قدرت دفاعی کشورهای منطقه گفت: اکنون زمان آن فرارسیده است که کشورهای منطقه توهم اینکه امنیت را میتوانند خریداری یا وارد کنند، کنار بگذارند.
ظریف در تشریح مولفههای "منطقه قوی" تصریح کرد: امنیت در منطقه به بهای ناامنی دیگران به دست نمیآید و همه کشورها باید به سمت استقرار مکانیسمی کارآمد واقعگرا و میانهرو در منطقه حرکت کنند. 113/120
نویسنده: جمشید امینزاده
بیشتربخوانید:
رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت پایان یافت
آغاز دومین روز رزمایش "اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت 97"+ ویدئو
تصاویر: پرواز و تمرین شبانه در هشتمین رزمایش فدائیان حریم ولایت