ایران پرس - در حالی که اوضاع امنیتی در شرق آسیا به دلیل سیاستهای نظامی امریکا همچنان ملتهب است  چین از برگزاری رزمایش مشترک این کشور با استرالیا در جنوب چین خبر داد.

این رزمایش با حضور نیروهای زمینی دو کشوربرگزار می شود. چین و استرالیا پیشتر در سال های 2015 و 2016 میلادی نیز رزمایش های مشترکی را در استرالیا با حضور نیروهای پیاده دو کشور برگزار کرده اند. چین و استرالیا در حالی همکاری های نظامی خود را توسعه می دهند  که  در دو اردوگاه کاملاً متفاوت قرار دارند.

استرالیا متحد امریکا در اقیانوسیه است و از سال 2001 به بعد در چارچوب به اصطلاح مقابله با تروریسم واشنگتن کوشیده است نقش ژاندارمی را در شرق و جنوب شرق آسیا ایفا کند.اما مخالفت مالزی و اندونزی مانع از موفقیت استرالیا برای توسعه نفوذ امنیتی و نظامی خود به سمت شرق آسیا شده است. با این حال استرالیا همچنان در تلاش است تا با همکاری امریکا و ژاپن مثلث قدرتمند امنیتی را در منطقه ایجاد کنند.

مواضع تند استرالیا ضد چین در مورد کره شمالی و همراهی با سیاستهای امریکا در این خصوص ضد پکن تا حد زیادی نشان داده است که استرالیا به هیچ عنوان خواهان قدرت یابی چین و تسلط آن بر منطقه نیست. از اینرو استرالیا در هر رزمایش مشترک و پیمان امنیتی که ضد چین باشد حضور دارد و این موضوع با انتقاد چین نیز روبرو شده است. 

«کنستانتین سیفکوف» کارشناس آکادمی مسایل ژئوپولتیک روسیه به نقل از رویترز: «استرالیا با دقت سیاست واشنگتن را دنبال و عملا مثل ماهواره واشنگتن عمل می کند، از این کشور تبعیت کرده و در تصمیم گیری های امریکا مشارکت دارد. استرالیا تا کنون چندین مرتبه نشان داده که مواضع تندی در مقابل چین و برخی مسایل بین المللی از جمله مسایل اقصادی این کشور دارد.»

در چنین شرایطی برگزاری رزمایش چین با استرالیا حرکت حساب شده ای از سوی دولت پکن محسوب می شود تا با همکاری با رقبای منطقه ای خود تا حد امکان مانع از ایجاد ائتلاف قدرتمند ضد چین شود. این کشور امیدوار است برگزاری این رزمایش ها در همان حال که به اعتماد سازی میان کشورهای منطقه کمک می کند سیاستهای  مبتنی بر یارگیری و مهار چین از سوی امریکا را با استفاده از کشورهای متحد منطقه ای خود خنثی کند .

«تام هانسون»، کارشناس مسایل نظامی در آمریکا به نقل از ایسنا : «بسیار دشوار است  استرالیا بتواند میان اتحاد با آمریکا و روابط اقتصادی با چین تعادل ایجاد کند. استرالیا باید بین اتحاد قوی‌تر با واشنگتن یا روابط نزدیک‌تر با پکن یکی را انتخاب کند، کانبرا باید موضعی سخت‌تر در قبال ادعاهای چین در دریای چین جنوبی اتخاذ کند.»

این در حالی است که چین از بزرگترین شرکای تجاری و اقتصادی استرالیا است و این کشور به ادامه سرمایه گذاری های چین همچنان نیازمند است.

بنابراین استرالیا نیز با توسعه همکاری های امنیتی و نظامی با چین درصدد ایجاد تعادل در روابط خود با امریکا و چین است. زیرا توسعه روابط اقتصادی و تجاری با چین برای استرالیا از اهمیت زیادی برخوردار است و نمی خواهد آنرا فدای سیاستهای مناقشه آمیز امریکا ضد چین کند. 116/114

بیشتر بخوانید:

تصاویر: آغاز رزمایش مشترک آمریکا، استرالیا و نیوزیلند

آیا رزمایش‌های دریایی تحولی در استراتژی دریایی چین قلمداد می شوند؟

اولین رزمایش چین با ناوهواپیمابر لیائونینگ همراه با مهمات جنگی