ایران پرس - رزمایش مشترک نظامی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس با حضور نیروهای زمینی شش کشور کویت، عربستان، قطر، امارات، بحرین و عمان در کویت آغاز شد.

به گزارش ایران پرس، برگزاری این رزمایش به میزبانی کویت درحالی است که اعضای شورای همکاری خلیج فارس چندی پیش رزمایش دریایی را به میزبانی بحرین برگزار کردند. در نشست مقدماتی برای برنامه ‌ریزی درخصوص این رزمایش نمایندگان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، آمریکا و نیروهای «سپر جزیره» شرکت داشتند.

«محمد الخضر» رییس ستاد مشترک ارتش کویت هدف از برگزاری رزمایش «عزم عقاب‌های 2017» را آمادگی برای مقابله با  تهدیدات تروریستی در منطقه دانست.

در توجیه برگزاری این  رزمایشها  به مسایلی نظیر حفظ آمادگی نظامی یا تقویت آمادگی برای مقابله به تهدیدها از جمله تهدیدهای نظامی و تروریستی عنوان شده است. اگرچه تروریسم تهدیدی غیرقابل انکار به ویژه در منطقه غرب آسیا است اما این توجیهات در حالی عنوان می شود که اعضای شورای همکاری خلیج فارس به استثناء کشور عمان در ایجاد و افزایش تهدیدها در محیط منطقه ای غرب آسیا، نقش اصلی را ایفا می کنند. 

عربستان سعودی که همه  رزمایش های اعضای شورای همکاری خلیج فارس حضور فعال داشته، بارزترین نقش را در روند صعودی ناامن شدن محیط منطقه ای غرب آسیا ایفا کرده که جنگ علیه یمن، حمایت از تروریستها در سوریه و تحریک اختلاف های قومی و فرقه ای در عراق مصداق های بارز این نقش است.

 

این درحالی است نیروهای «سپر جزیره» که به منزله تشکل نظامی شورای همکاری خلیج فارس محسوب می شود اکثریت اعضایش را  نظامیان سعودی و فرماندهی آن نیز هم به عهده این کشور است نیز  عملاً به نیروی سرکوبگر ملتهای عضو این شورا تبدیل شده است.

در این چارچوب نیروهای سپر جزیره  در سال 2011 وارد بحرین شدند تا زمینه سرکوب گسترده اعتراض های مردمی در بحرین را فراهم کنند.

برگزاری رزمایش یکی از راهبردهای نظامی کشورها برای سنجش میزان آمادگی دفاعی است اما رزمایشهای مکرر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به همراه آمریکا که بیشتر به صورت تهاجمی است نه تنها پیام آورصلح درمنطقه نبوده بلکه بیانگر اهداف  جنگ افروزانه، تحریک آمیز و مشکوک برگزار کنندگان  آن است. 

بی تردید چنین فضایی به جای سوق دادن منطقه به سوی همکاری ها زمینه را برای ایجاد خصومتها در عرصه منطقه ای و  بین المللی فراهم می کند  که بی تردید بیگانگان  و رژیمهای سلطه گر ازچنین رفتارهایی منتفع می شوند  که تلاش برای فروش تسلیحات بیشتر به این کشورها در این چارچوب قابل ارزیابی است. 

نکته قابل تامل انکه  تسلیحات خریداری شده عمدتاً قابل استفاده از سوی ارتشهای حکام عرب حوزه خلیج فارس نیست و از اینرو ناظران و مستشاران آمریکایی جهت کابرد این سلاحها در این رزمایشها حضور پیدا می کنند.   

از سوی دیگر آمریکا با ترغیب کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به برگزاری رزمایشهای نظامی تحت نظارت و هدایت خود در صدد است حضور  نظامی خود را درمنطقه که به صورت پایگاههای نظامی متعدد  در این کشورها است توجیه کند و به نحوی خود را تکیه گاه نظامی و ایجاد کننده به اصطلاح امنیت برای این کشورها جلوه دهد. اما این سیاستهای آمریکا و دنباله روی دولتهای شورای همکاری خلیج فارس ازآمریکا عملاً به تشدید فضای ناامنی درمنطقه انجامیده است.

 به عبارتی دیگر اهداف برگزاری رزمایش های مکرر  توسط اعضای شورای همکاری خلیج فارس به خصوص عربستان سعودی، به دغدغه اصلی حکام عرب منطقه  یعنی معضل بقا در قدرت و تبلیغات رسانه ای برای  توجیه هزینه های هنگفت نظامی این کشورها مربوط می شود.

حکام شورای همکاری خلیج فارس با تهدیدهای تروریستی خودساخته مواجه هستند، اما تهدید اصلی علیه این حکام، داخلی و ناشی از مشروعیت اندک وماهیت وابسته آنان به بیگانگان است و برگزاری اینگونه رزمایش ها  با  تبلیغاتی غیر واقعی کمکی به رفع این چالش ها و وضعیت متزلزل حکام عرب  نخواهد  کرد.  113/111

بیشتربخوانید:

رزمایش کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در کویت

روند صعودی رزمایش های اعضای شورای همکاری خلیج فارس

رزمایش نظامی عربستان سعودی در خلیج فارس، تنگۀ هرمز و دریای عمان

عربستان در خلیج فارس و دریای عمان رزمایش برگزار می‌کند