هشتمین همایش ملی مدیریت جهادی امروز (دوشنبه) با حضور «محسن رضایی» معاون اقتصادی رئیس جمهور و جمعی از کارآفرینان و تولیدگران اقتصادی در سالن وزارت کشور گزار شد.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، معاون اقتصادی رئیسجمهور در این همایش با تعریف مدیریت دیوانی و جهادی اظهار داشت: مدیریت دیوانی یک مدیریت تشریفاتی، ظاهری، رفع تکلیف و همین ساعات کاری است اما مدیریت جهادی سر از پا نمیشناسد و یکپارچه عشق و تلاش است. مدیریت جهادی شگفتیساز است و مدیریت دیوانی کار روزمره انجام میدهد. مدیریت جهادی مأموریت میپذیرد و خود را مسئولیتپذیر میداند.
رضایی ادامه داد: بنبست در مدیریت جهادی وجود ندارد و مدیر جهادی با فکر، روحیه و نوآوری از بنبستها عبور میکند؛ همانطور که در دوران جنگ روحیه شهادتطلبی در اوج بود و در بسیاری از مسائل این نوآوری و خلاقیت بود که هر گاه در منطقه خاکی و زمین به بنبست میرسیدیم در دریا و اگر آنجا به بنبست میرسیدیم از طریق هوا یا مناطق کوهستانی به منطقه دشمن راه پیدا میکردیم.
وی خاطر نشان کرد: مدیران جهادی انعطافپذیر و در عین حال دریادل، شجاع، متفکر و متبحر هستند و این آغاز تحول و انقلاب اقتصادی است.
معاون اقتصادی رئیسجمهور با اشاره به وضع اقتصاد کشور در 100 سال گذشته، گفت: وضع اقتصادی اینطور بود که منابع طبیعی را به درآمد تبدیل و از درآمد استفاده میکردیم. مشکل اینجاست که منابع طبیعی وقتی تبدیل به اولین قسمت کالا یعنی ماده خام میشود، با درآمدی کردن مرتب منابع، آب، گاز، نفت و انرژی تمام شود.
رضایی افزود: زنجیره ناقص خام فروشی موجب پیدایش فرهنگ اسراف میشود و صرفهجویی، وجدان کاری، اخلاق و کرامت انسانی از بین میرود. در اقتصاد نوین ایران باید منابع به سرمایه و سرمایه به تولید تبدیل شود و این زنجیره بهطور کامل و دقیق شکل بگیرد تا پس انداز را شاهد باشیم.
وی ادامه داد: مصرفگرایی کنار برود، افراد کار را مقدس میدانند و فرهنگ جامعه کلاً عوض میشود و باید این تغییر را ایجاد کنیم تا سازندگی داشته باشیم.
مزیت ایران ترانزیت و تجارت است
معاون اقتصادی رئیسجمهور با بیان اینکه اصلاحات اقتصادی در دولت بر اساس مدیریت و روحیه جهادی آغاز شده است، گفت: اصلاح نخست از تجارت است؛ اولین مزیت ایران تولید نیست، بلکه ترانزیت و تجارت است.
رضایی با بیان اینکه «دولت، نخست از مقررات در تجارت شروع و در خود مقررات، تهاتر نفت و کالا را اضافه کرد»، تصریح کرد: دنبال حمل یکسره و مراکز و نمایشگاههای تجاری در دنیا و نهایتاً برندینگ جهانی هستیم.
وی با تأکید بر اینکه زنجیره تجارت از ابتدا تا انتها باید اصلاح شود، تصریح کرد: اصلاح تجاری را در این دولت ادامه میدهیم. راه تجارت را باید باز کنیم و این برای ما بسیار مهم است؛ مانند افغانستان، اوکراین و روسیه. چه در صلح و چه جنگ باید منافع خودمان را ببریم. تجارت چه با ترانزیت یا کالاهای مجدد چه با کالاهای تولیدی خودمان در بازارهای بینالمللی مهم است.
معاون اقتصادی رئیسجمهور با انتقاد از اینکه در 200 سال گذشته نیمی از سرزمینمان را از دست دادیم و حالت انفعالی به خود گرفتهایم، گفت: متأسفانه در این مدت روستاها، عشایر و همهجا به مرکز رفتند و ار نظر روحیه هم منفعل شدیم و اگر انقلاب و جنگ نبود، ملتی میشدیم که از مرزهای خود هم به مرکز فرار میکرد. تجارت که سرکوب شد، باعث شد زمینمان را از دست بدهیم و حالت انفعالی بگیریم و به مرکز هجوم ببریم.
رضایی با تأکید بر تشکیل گروههای تجاری گفت: تشکیل این گروهها در مسیر تجاری به کسب و کار کمک میکند. قرار نیست دولت هلدینگ بزند بلکه دولت بر اساس اصل 44 قانون اساسی نقش بسترسازی و هدایت دارد.
117