رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با دست‌اندرکاران همایش بین‌المللی تفسیر تسنیم، این اثر را مایه افتخار حوزه علمیه و شیعه دانستند.

چرا مهم است؟

تفسیر تسنیم به عنوان یکی از مهم‌ترین آثار تفسیر قرآن در حوزه علمیه، نه تنها به غنای علمی و دینی جامعه کمک می‌کند، بلکه می تواند به عنوان مرجعی معتبر در فهم عمیق‌تر مفاهیم قرآنی در سطح جهانی مورد استفاده قرار گیرد.

زمینه خبر:

تفسیر تسنیم، تألیف حضرت آیت‌الله جوادی آملی است که در ۸۰ جلد گردآوری و نوشته شده است. تالیف این تفسیر نتیجه ۴۰ سال تدریس وتحقیق آیت‌الله جوادی آملی و همکاری دهها محقق و پژوهشگر در قالب گروه‌های پژوهشی است که در شمار «تفاسیر قرآن به قرآن» جای دارد. روش مؤلف، ذکر آیه یا آیات مورد نظر و بررسی آنها طی چهار مرحله‌ است: «گزیده تفسیر»، «تفسیر آیه»، «لطایف و اشارات» و «بحث روایی» بوده است.

آنها چه می گویند:

رهبر انقلاب در این دیدار، با تجلیل از آیت‌الله جوادی آملی، به اهمیت تفسیر تسنیم و تأثیر آن بر فهم قرآن اشاره و بر لزوم توجه بیشتر به مقوله تفسیر در حوزه‌های علمیه تأکید کردند.

 آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور گزارشی از برگزاری همایش تفسیر تسنیم و ویژگی ها و رویکردهای ممتاز این تفسیر از جمله رویکرد موضوعی و تقریبی و نگاه روز آن ارائه کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سعید جوادی آملی رئیس موسسه «اِسراء» نیز در این دیدار درباره شیوه نگارش و تنظیم تفسیر تسنیم و گروه‌های تحقیقی و پژوهشی که در این زمینه همراه بوده اند،گزارشی بیان و سلام آیت‌الله جوادی آملی به رهبر انقلاب اسلامی را ابلاغ کرد.

نکات کلیدی:

  • رهبر انقلاب، تفسیر تسنیم را مایه افتخار شیعه و حوزه علمیه دانستند
  • برگزاری حدود ۲۰۰ درس تفسیر قرآن در حوزه علمیه قم به عنوان یک خبر خوب معرفی شد
  • تکمیل ترجمه عربی تفسیر تسنیم برای استفاده در جهان اسلام ضروری است

116