تهران- ایران پرس: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی عنوان کردند امام بزرگوار روح جمهوری اسلامی ایران است و اگر این روح از جمهوری اسلامی ایران گرفته شود و مورد بی‌توجهی قرار بگیرد، نقشی بر دیوار باقی خواهد ماند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز 14 خرداد به مناسبت سی‌وسمین سالروز ارتحال امام خمینی (ره) سخنرانی کردند.

این اولین دیدار عمومی رهبر انقلاب پس از همه‌گیری ویروس کرونا در حرم امام خمینی (ره) است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، رهبر معظم انقلاب در ابتدای این مراسم عنوان کردند به همه حضار محترم برادران عزیز خواهران عزیز که در این محفل باشکوه شرکت کردند سلام و تحیت خودم را عرض می کنم.  انشالله که موفق باشید. دلمان تنگ شده بود برای امام و برای این محفل گرمی که گرد مرقد مطهر امام همه سال تشکیل می‌شد، خدا را شاکریم که امسال مجدد این جلسه و این محفل گرم و پرمعنا تشکیل شد.

  • امام فقط امام دیروز نیست، امام امروز و فردا هم هست.

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی محور سخنرانی خود را درباره ابعاد شخصیت امام خمینی (ره) عنوان کرده و گفتند امام خمینی(ره) روح جمهوری اسلامی است. اگر این روح از جمهوری اسلامی گرفته شود، نقشی بر دیوار باقی می‌ماند. نسل کنونی انقلاب، امام عزیز را به درستی نمی‌شناسند و عظمت او را نمی‌دانند؛ امام شخصیتی استثنایی به معنای واقعی کلمه بود. شناسایی امام برای نسل جوان از این جهت اهمیت دارد که به آنها کمک می‌کند برای اداره بهینه آینده کشور. امام فقط امام دیروز نیست، امام امروز و فردا هم هست.

ایشان تصریح کردند نسل جوان هوشمند ما که قرار است مسئولیت گام دوم این انقلاب را برعهده بگیرند و آینده این کشور را اداره می‌کند احتیاج دارد به یک نرم افزار واقعی برای اینکه بتواند راه انقلاب را درست کند که این راه انقلاب ایران را و ملت ایران را به منتهای قله خواهد رسانید. برای کار احتیاج به یک نرم افزار دارد به یک نرم افزار مطمئن و جامع که بتواند به او کمک بکند. این نرم افزار که می تواند شتاب دهنده باشد و کمک کننده باشد و حتی در مواقعی تحول آفرین باشد عبارت اند از درس های امام مهدی که هم در گفتار امام و هم در رفتار امام می توان آنها را جستجو کرد و یافت. 

  • امام؛ رهبر بزرگترین انقلاب تاریخ است

 

مقام معظم رهبری گفتند اولین نکته درباره امام،‌ رهبری بزرگترین انقلاب تاریخ انقلاب‌هاست. از همه انقلاب‌ها معروف‌تر، انقلاب کبیر فرانسه در 1789 میلادی و بعد، انقلاب شوروی در 1917 است،‌ اما انقلاب اسلامی از این دو نیز بزرگ‌تر است و این دلایل گوناگونی دارد. آن دو انقلاب را مردم پیروزی رساندند اما بعد از آن انقلاب ها مردم هیچ کاره شدند و شرکت و حضوری نداشتند و نتیجه این شد که این دو انقلاب به سرعت از مسیر مردمی اولیه خودشان منحرف شدند. انقلاب کبیر فرانسه بعد از 12 - 13 سال، انقلابی که علیه پادشاهی بود، مجددا سلطنتی شد و ناپلئون بر سر کار آمد و پادشاهی برگشت. 15 سال تقریباً در راس قدرت بود و بعد برکنار شد، همان خانواده ای که انقلاب فرانسه علیه آنها تشکیل شده بود، برگشتند. وقتی مردم در میدان نیستند این طور می شود. در انقلاب شوروی به 12 سال هم نرسید. وقتی که انقلاب شد، انقلاب را مردم کردند، اما بعد از چند سال کوتاه استالین و جانشینان وی آنچنان دیکتاتوری را بر شوروی اعمال کردند.

رهبر معظم انقلاب تصریح کردند جمهوری اسلامی با جان مردم به پیروزی رسید، اما مردم کنار زده نشدند. 50 روز یعنی کمتر از 2 ماه پس از انقلاب رفراندوم مردمی برگزار شد و مردم نظام حکومت را انتخاب کردند. اختیار حکومت به مردم داده شد. مردم جمهوری اسلامی را در یک انتخابات آزاد انتخاب کردند. حدود یک سال از پیروزی انقلاب گذشته بود اولین رییس جمهور با رای مردم انتخاب شد. چند ماه بعد انتخابات مجلس شورای اسلامی با رای مردم برگزار شد. از آن روز 43 سال گذشته و نزدیک به 50 انتخابات برگزار شده است. مردم در میدان حضور دارند، انتخاب می کنند، این عظمت انقلاب است. امام رهبر چنین انقلابی بود.

  • معنویت یکی از وجوه عظمت انقلاب اسلامی است

 

آیت‌الله خامنه‌ای عنوان کردند معنویت در انقلاب، یکی دیگر از وجوه عظمت انقلاب ماست؛ در انقلاب‌های فرانسه و روسیه و دیگر انقلاب‌های کوچک قرون 19 و 20، معنویت که یکی از نیازهای اساسی وجود انسان است، مفقود بود و کسی به آن توجه نداشت،‌ اما انقلاب اسلامی به جنبه مادی و معنوی انسان توجه کرده است. امام (ره) رهبر نهضتی بود که به این انقلاب انجامید. در این تردیدی نیست که انقلاب را مردم به پیروزی رساندند و اگر آنها وارد میدان نمی‌شدند، انقلاب پیروز نمی‌شد، اما آن دست قدرتمندی که توانست این اقیانوس را به تلاطم دربیاورد و آن شخصیت پولادین و آن دل مطمئن و زبان ذوالفقارگونه که توانست میلیون‌ها انسان از اقشار مختلف را وارد میدان کند و در میدان نگه دارد و نومیدی را از آنها دور کند، او امام بزرگوار و خمینی عظیم بود. هیچ‌کس دیگری در این کشور قادر به این کار نبود؛ احدی قادر نبود این بار سنگین را به دوش بکشاند و منحصرا این کار امام بزرگوار بود.

  • امام به مردم تعلیم می‌داد که میدان مبارزه کجاست

 

رهبر معظم انقلاب ادامه دادند امام (ره) ‌در مقاطع مختلف، میدان مبارزه را مشخص می‌کرد و به مردم تعلیم می‌داد که میدان کجاست؛ در دوران نهضت یک جور، ‌در گرماگرم روزهای خونین پیروزی انقلاب جور دیگر. آن روزی که رژیم با کمک آمریکا دنبال حکومت نظامی در تهران بود تا در غیاب مردم ریشه کار را از بین ببرد، امام با الهام الهی ـ که خودشان بعدا این را گفتند ـ اعلام کردند که مردم به خیابان‌ها بیایند و این،‌ تعیین میدان مبارزه بود. در ماه‌ دوم انقلاب، میدان مبارزه عبارت بود از برگزاری رفراندوم و تعیین حکومت اسلامی؛‌ در مقطعی، مقابله با ضد انقلاب و ماجرای پاوه که دستور دادند همه به پاوه بروند. در مقابله با کودتای آمریکایی در پایگاه هوایی همدان، یک جور میدان مبارزه را تعیین کردند.

آیت الله خامنه‌ای با ذکر خاطره‌ای عنوان کردند در مقابله با کودتای آمریکایی پایگاه هوایی همدان یک جور و بعد از آن که یک جوان افسر خلبان نیروی هوایی با وجدان و متدین، نیمه شب سحر آمد و بنده را مطلع کرد از این که قرار است کودتا شود و ما هم دستگاه های مختلف را در جریان گذاشتیم. من و مرحوم آقای هاشمی به خدمت امام رفتیم و نگران امام بودیم و پیشنهاد کردیم ایشان از خانه جماران خارج شوند، اما امام قبول نکردند و گفتند من از اینجا نمی روم ولی شما برید فلان جا را حفظ کنید.

  • امام به وعده‌های خود با مردم صادق بود

 

مقام معظم رهبری تصریح کردند امام از جهت خصوصیات شخصی، انسان ممتازی بود و این خصوصیات در کمتر شخصیتی ممکن بود به وجود بیاید و من کسی را در تاریخ سراغ ندارم که همه این خصوصیات را با هم داشته باشد. امام اولاً به معنای واقعی کلمه پاک و پرهیزگار بود؛ ثانیا، اهل معنویات و حالات عرفانی بود. امام اهل لطافت روحی بود و کتاب‌های عرفانی مانند شرح دعای سحر را در اوایل جوانی نوشته بود. امام بین حماسه و عرفان جمع کرده بود؛ ‌هم حماسه‌ساز بود و هم اهل معنویت و عرفان. امام هرگز مأیوس نمی‌شد و به معنای واقعی کلمه اهل صداقت بود؛ هم با خدا صادق بود و هم با مردم صادق و به وعده خود پایبند بود. در اول ورود به تهران در ۱۲ بهمن سال ۵۷ در سخنرانی که در بهشت زهرا انجام دادن گفتند من دولت تعیین می‌کنم و ۴ روز بعد دولت تعیین کردند. در خلال این چهار روز شورای انقلاب را خواستند وقتی آنجا ظاهراً به بعضی از افراد شورای انقلاب سفارش کرده بودند که یک کسی را پیدا کنند اینها هنوز اقدام نکرده بودند امام اوقاتشان تلخ شد که چرا اقدام نمی‌کنید. امام  بسیار منظم و وقت شناس بودند امام اهل توکل به معنای واقعی بود و اراده الهی را قبول داشت به وعده خدا اطمینان داشتند.

  • قیام امام ریشه قرآنی دارد

 

ایشان عنوان کردند زیربنای مکتب امام (ره)، «قیام لِلّه» بود و این نوع قیام، ریشه قرآنی مستحکمی دارد. این قیام در هر دوره‌ای ممکن است به شیوه‌ای باشد و همیشه یکجور نیست، اما هدف آن همیشه اقامه حق و عدل و قسط است و نیز ترویج معنویت. امام، مبارز بود و این به معنای حضور دائمی در میدان «قیام لله» و اقامه حق و عدل بوده است؛ این هدف در زیر سقف نکبت‌بار حکومت پهلوی و هر حکومت وابسته دیگری ممکن نبود و لذا امام به دنبال این بود که این سقف نکبت‌بار را از سر این ملت بردارد و میدان را برای حرکت و پیشرفت آنها فراهم کند. امام، صراحت و زبان گویا داشت و با مردم سخن می‌گفت و برای آنها «تبیین» می‌کرد.

  • اعتماد به مردم یکی از خصوصیات امام بود

 

رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کردند یکی از خصوصیات مهم امام، اعتماد به مردم از روز اول بود؛ بودند کسانی که دلشان می‌خواست مبارزه کنند، اما می‌گفتند مردم به دنبال ما نمی‌آیند،‌ اما امام در همان سال 41 گفتند که اگر به مردم بگوییم، مردم این بیابان را پر خواهند کرد. امام قدر مجاهدت مردم را می‌دانست و دل‌ها را گرم نگه می‌داشت و نمی‌گذاشت مایوس شوند. در دوران ایجاد جمهوری اسلامی، نقشه راه امام این بود که طرح جدید را از گذشته منحط کشور به کلی جدا کند؛ به این صورت که طرح پیشنهادی برای اداره کشور در ذیل فرهنگ و تمدن و قاموس غربی قرار نگیرد و ذیل آنچه در غرب به آن «جمهوری» یا «مردم‌سالاری» می‌گویند، قرار نگیرد. به‌همین خاطر، امام جمهوری اسلامی را از دو مکتب رایج آن روز یعنی لیبرال دموکراسی سرمایه‌محور و کمونیسم دیکتاتوری‌محور جدا کرد و الگوی تازه‌ای را برای نظام جمهوری اسلامی مطرح کردند.

ایشان عنوان کردند در الگوی امام، ‌دوگانه‌هایی با هم هماهنگ و هم‌ساز شدند که قبل از آن سعی می‌شد متضاد باشند؛‌ هم معنویت دینی و هم رأی مردم را در کنار هم قرار داد. اجرای احکام الهی در کنار رعایت مصلحت‌های عمومی، از دیگر موارد بوده است. رعایت حال ضعفا و اصرار بر عدالت اقتصادی، در کنار تولید ثروت از دیگر دوگانه‌های هماهنگ و هم‌ساز بود. نفی ظلم و ظلم‌پذیری نیز از دیگر موارد بود. ما نه به کسی ظلم می‌کنیم و نه از کسی ظلم می‌پذیریم. هم دانش و اقتصاد کشور را تقویت می‌کنیم و هم دفاع کشور و امنیت آن را تقویت می‌کنیم یعنی اینگونه نیست که فقط به فکر اقتصاد باشیم از دفاع و امنیت کشور غافل بمانیم عکس شان هم اینگونه است. هم  انسجام و وحدت ملی باید رعایت شود هم تنوع آرا و گرایش‌های مختلف سیاسی باید پذیرفته شود. اینهم یک دوگانه دیگر است هم تقوا و طهارت مسئولان لازم است هم کارشناسی و کاربلدی مسئولان لازم است. تعهد و تخصص در کنار هم  دوگانه هایی است که کسانی سعی می‌کردند در اول انقلاب یا پیش از انقلاب که این دوگانه ها را در مقابل هم قرار دهند ولی امام این دوگانه ها را هماهنگ و همسان کرده و در کنار هم قرار دادند.

  • جمهوری اسلامی خواستار دشمنی نیست. ذات جمهوری اسلامی با ظلم مخالف است

 

مقام معظم رهبری خاطرنشان کردند ما هرجا درست حرکت کردیم پیشرفتی حاصل شد و هر جا تنبلی و کوتاهی کردیم در زمان خود امام بعد از رحلت امام تا امروز، البته نقش دشمنی دشمنان هم نباید نادیده گرفته شود بعضی خیال می‌کنند ما دشمن ها را وادار به دشمنی کرده‌ایم. خیر ذات جمهوری اسلامی می‌گوید با زور مخالف است. هر کسی که مستکبر است هر کسی ظلم می‌کند، هر دولتی که این صفات نکوهیده دارد، با شما دشمن می شود. جمهوری اسلامی ایران می گوید ما با منکرات مخالفیم آن کسانی که با منکرات خو گرفته‌اند، دنبال منکرات هستند و نمی توانند جدا شوند با جمهوری اسلامی ایران مخالف می‌شوند. این طبیعی است جبهه دشمن و دشمنی ها را نباید نادیده گرفت. این دشمنی‌ها انواع اقسامی دارد همان روزهای مشرف به پیروزی انقلاب آمریکایی‌ها ژنرال خود را به تهران جهت کودتا فرستادند که الحمدالله ناکام و مایوس بازگشت در بسیاری از مسائل آمریکایی‌ها و دشمنان مایوس شدند. 

رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به جوانان گفتند جوان‌های ما توجه کنند که غربی‌ها سه قرن دنیا را غارت کردند! از شرق آسیا و اندونزی و فیلیپین و نپال و شبه قاره هند تا آسیای مرکز و غربی و تا شمال آفریقا و تا سرتاسر آفریقای سیاه را سه قرن غارت کردند. به این اکتفا نکردند و آمریکای جنوبی و قاره آمریکا را که صاحبانی داشت، با حیله‌های مختلف غارت کردند‍! فاجعه آفریدند و قتل و شکنجه و برده‌گیری راه انداختند. در همین سه قرنی که آنها اینطور مشغول جنایت بودند، متفکران آنها برای دنیا قانون حقوق بشر وضع می‌کردند! این تناقض و ریاکاری آنها در قول و عمل، شاهکار تمدن غرب بوده است. امام (ره) این چیزها را خوب می‌شناخت و می‌دانست و لذا بر ایجاد فاصله و مرز بین تفکر و سبک زندگی اسلامی با نظام‌های غربی اصرار داشت.

مقام معظم رهبری عنوان کردند یک امتیاز بزرگ امام این بود که ملت را با مفهوم مقاومت آشنا کرد، ملت‌ها در موارد زیادی اتفاق می‌افتد دنبال کاری هستند اما قدرت مقاومت ندارند فشار وارد می‌شود، عقب‌نشینی می‌کنند، امام ملت ایران را اینگونه بار آورد و تقویت کرد، امام مقاومت و ایستادگی را به این ملت تزریق کرد، لذا ملت ایران امروز یک ملت کاملا مقاوم و مستحکم هستند خدا را شکر این هم از برکت امام بزرگوار است و عنوان مقاومت در ادبیات سیاسی دنیا وارد شده است.

  • مهمترین امید امروز دشمن ضربه زدن به کشور از درون اعتراض های مردمی است

 

ایشان تصریح کردند امروز مهم‌ترین‌ امید دشمنان‌ برای ضربه زدن‌ به کشور امید بستن‌ به اعتراض مردمی‌ است که‌ بلکه‌ بتوانند با فضای مجازی با پول با مزدور پروری مردم را مقابل جمهوری اسلامی قرار بدهند. این محاسبه دشمن مثل تمام مسائل دیگر غلط است. همانطور که در اول انقلاب وعده می دادند که جمهوری اسلامی ۶ ماه بیشتر نخواهد کرد و سقوط خواهد کرد شش ماه بعد که گذشت ۶ ماه دیگر تمدید می کردند، و شش ماه دیگر، از این شش ماه ها بیش از هشتاد شش ماه گذشته است. جمهوری اسلامی ایران یک درخت تناور شده و روز به روز مقتدرتر شده محاسبه آنها غلط است. در جنگ تحمیلی به صدام کمک کردند به خیال اینکه در ظرف چند روز جمهوری اسلامی ایران را ساقط کنند، کودتاگران را کمک کردند به امید اینکه بتوانند یک غلطی بکنند همه اینها محاسباتی بود که آمریکایی‌ها و غربی‌ها کردند که همه غلط بود و امروز این موضوع محاسبه غلط است که می توانند ملت ایران را در مقابل نظام انقلاب اسلامی قرار دهند، می‌توانند در مقابل جمهوری اسلامی عاملی را قرار دهند که می‌دانند جمهوری اسلامی به آن عامل خیلی اهمیت می دهد و آن عامل مردم است، این اشتباه را امریکایی ها چرا می کنند چون مشاورینی دارند که آن مشاورین ایرانیان خائنی هستند که به آنها مشورت می دهند. این مشاورین خیانت‌کار، به کشور خودشان که خیانت می‌کنند، ‌اما به آنها هم خیانت می‌کنند که بدون اطلاع صحیح مشورت می‌دهند. یکی از این مشورت‌های غلط، این است که می‌گویند روی مردم ایران برای مقابله با نظام اسلامی حساب کنید! آنها (آمریکایی‌ها) روی این مشاوره‌های غلط حساب می‌کنند و در مجلس سنایشان صحبت می‌کنند و در داخل هم عده‌ای ساده‌لوح اظهارنظر می‌کنند که مردم نسبت به دین و روحانیت بی‌اعتقاد شده‌اند.

  • گرایش مردم به دین و روحانیت تقویت شده است

 

رهبر معظم انقلاب در بخش دیگری از سخنان شان خاطرنشان کردند امروز مردم گرایش شان به انقلاب و به دین از روز اول انقلاب یقینا بیشتر است.  اگر می‌خواهد کسی گرایش مردم به انقلاب و مبارزات و مجاهدت را مجاهدت ها را بفهمد به تشییع میلیونی شهید قاسم سلیمانی نگاه کند. برای تشییع بدن تکه تکه حاج قاسم سلیمانی، میلیونها مردم شرکت کردند. مرحوم آیت الله صافی گلپایگانی یک مرجع تقلید بود یک فقیه بود شما ببینید در تشییع جنازه این مرد چه حرکت عظیمی مردم نشان دادند. مرحوم آیت الله بهجت یک فقیه عارف و معنوی بود در تشییع جنازه او در بدرقه او به سوی بهشت مردم قم قم را لبریز از احساسات کردند از جاهای دیگر هم به قم رفتند. شما به من بگویید در بین آحاد برجسته کشور از سیاسی، هنرمند، ورزشکار و دیگر چهره ها چه کسی هست وقتی از دنیا برود مردم برایش احساسات به خرج بدهند؟ این نشانه چیست؟ این نشانه بی اعتقادی مردم به روحانیت است؟ این نشانه بی اعتقادی مردم به دین و جهاد و به مقاومت است؟ تحلیل های آنها اینگونه است. در همین سرودی که این روزها پخش شده (سلام فرمانده) و اظهار ارادت به حضرت بقیة‌الله (عج) است، مردم چه اظهار شوق و همراهی می‌کنند! پیر و جوان و کودک و زن و مرد، همه در شهرهای مختلف اظهار ارادت کردند! آیا این دلیل روگردانی مردم از دین است یا برعکس؟ راهپیمایی‌های 22 بهمن و روز قدس چهل و سه سال است که با عظمت برگزار می‌شود و این دلیل وفاداری و مقاومت مردم و تاثیر درس امام (ره)‌ در آنهاست.

  • توصیه‌های رهبری به فعالان انقلابی و رسانه‌ای

 

مقام معظم رهبری در پایان سخنان شان چند توصیه به فعالان عرصه انقلابی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی مطرح کردند که به به شرح زیر است:

* یک توصیه این است که نگذارید ضد انقلاب و دشمن  انقلاب را هویت زدایی کند، اجازه ندهید حقیقت انقلاب را واژگون و غلط نشان دهند، جوان های هوشمند و فرزانه روی این فکر کنند.

* توصیه بعدی اجازه ندهید یاد امام در جامعه کمرنگ شود. همانطور که گفتم امام روح این انقلاب است نگذارید یاد امام را کمرنگ کنند نگذارید امام را تحریف کنند.

* توصیه بعدی نگذارید رده‌های ارتجاع در کشور نفوذ کنند و جوگیر شوند. مرتجع آن کسی است که در سیاست و سبک زندگی تابع سیاست و سبک زندگی غربی است. در دوران حاکمیت فاسد و وابسته پهلوی سبک زندگی غربی در کشور بود انقلاب آمد و آن را پس زد. هر کسی که به سمت زندگی و فرهنگ و سبک زندگی غربی برود مرتجع است و نگذارید کشورتان به سمت ارتجاع برود و نگذارید ارتجاع در بدنه کشور جاگیر بشود و نفوذ کند.

* توصیه بعدی دروغ و فریب و و جنگ روانی دشمن را افشا کنید. یک روزی بود زمان امام، نه اینترنت بود نه ماهواره ها، آنجا امام می گفتد دشمن با قلم با شما مبارزه می‌کند امام متوجه بود. امروز بحث قلم نیست امروز بحث فضای مجازی و ماهواره ها و جنگ روانی همه‌گیر، نگذارید جنگ روانی دشمن در کشور تاثیر بگذارد. نمونه این جنگ روانی این است که نفت ایران را در سواحل یونان می‌دزدند، بعد دلاوران از جان گذشته جمهوری اسلامی جبران می‌کنند و کشتی نفتی دشمن را ضبط می‌کند، اما او در تبلیغات رسانه‌ای ایران را به دزدی متهم می‌کند! پس گرفتن مال دزدی که دزدی نیست!‌ شما دزد هستید!

* از سرمایه ایمان مردم برای تولید عمل صالح بهره بگیرید؛ مردم ایمان دارند، این ایمان می‌تواند عمل صالح تولید کند و امام بزرگوار ما استاد بی‌نظیر این کار بود. 

* نگذارید کسانی اینطور وانمود کنند که کشور به بن‌بست رسیده است؛ عده‌ای امروز در فضای مجازی وانمود می‌کنند که کشور به بن‌بست رسیده است، نه! کشور به بن‌بست نمی‌رسد!

* امام، علنی و خصوصی، به مسئولان نهیب می‌زد و متقابلا صریحا قدرشناسی می‌کرد! امروز که دشمن در صدد تخریب مسئولان انقلابی است، وظیفه قدرشناسی از مسئولان انقلابی سنگین‌تر است. در همین قضیه آبادان که یک وزیر چند روز بالای سر کار می‌رود و یا اینکه رئیس جمهور محترم و معاون او به دیدار خانواده‌های جان‌باختگان می‌روند، باید قدرشناسی شود. البته عاملان خراب‌کاری‌ها باید مجازات شوند، هم در قضیه آبادان و هم در هر قضیه مشابه دیگری، عاملان آن باید مجازات شوند.

رهبر معظم انقلاب در پایان سخنان شان با اشاره به رفتار برخی حضار در میان سخنان سید حسن خمینی، گفتند شنیدم که امروز در اثنای سخنان جناب آقای حاج سیدحسن خمینی، عده‌ای سر و صدا و شلوغ‌ کردند! این را همه بدانند که من با این کارها مخالفم. / 114