"کیم جونگ اون" در کنگره حزب حاکم کارگران این کشور کمتر از دو هفته پیش از آغاز دوره ریاست جمهوری جو بایدن در آمریکا راه های تجدید روابط میان دو کره را بررسی کرد و وعده داد روابط خارجی کره شمالی گسترش یابد. هدف این کنگره بررسی عملکرد این حزب از زمان آخرین نشست آن در سال 2016 میلادی و تدوین برنامه های جدید است.
تقدیر رهبر کره شمالی از مردم این کشور به دلیل تحمل مشکلات
هشتمین کنگره حزب حاکم کارگران کره شمالی در میان بن بست طولانی مدت در مذاکرات مربوط به برچیدن برنامه هسته ای و موشکی این کشور در ازای توقف تحریم های آمریکا برگزار شد. سخنان کیم جونگ اون درباره برنامه کره شمالی برای گسترش روابط خارجی در هشتمین کنگره حزب حاکم کارگران این کشور را باید در کنار اظهارات اخیر وی درباره شرایط اقتصادی مردم کره شمالی و لزوم برنامه ریزی برای توسعه بخش های مختلف اقتصادی مورد بررسی و تحلیل قرار دارد.
کیم جونگ اون در پیامی به مناسبت سال جدید میلادی (2021) از مردم کره شمالی به دلیل تحمل شرایط نابسامان اقتصادی تقدیرکرد و بنا به این رویکرد در کنگره جدید حزب حاکم این کشور با ناموفق خواندن برنامه اقتصادی پنج ساله بر لزوم جهش بزرگ در برنامه های اقتصادی برای دوره پنج ساله جدید تاکید کرد.
از مواضع روزهای اخیر رهبر کره شمالی این گونه برداشت می شود که وی با درک شرایط بد اقتصادی مردم این کشور به این نتیجه رسیده است که برای تغییر در این اوضاع آشفته، باید در ساختار نظام اقتصاد داخلی کره شمالی و روابط تجاری خارجی کره شمالی بازنگری شود.
تقدیر کیم جونگ اون از مردم کره شمالی به دلیل تحمل پذیری شرایط بد اقتصادی از جمله مواضع کم سابقه رهبر این کشور در سال های اخیر بود که در رسانه های بین المللی نیز مورد توجه بسیاری قرار گرفت.
رهبر کره شمالی درک کرده است که باید عرصه اقتصاد ملی را بر پایه تغییر در ساختار و رویکردها به سوی شکوفایی رهنمون کند که تعامل محدود با جامعه بین المللی مانعی بزرگ برای تحقق این هدف است.
به همین علت است که کیم جونگ اون به موازات تاکید بر بازنگری در برنامه های اقتصادی برای بهبود اوضاع معیشتی مردم کره شمالی از برنامه خود برای گسترش روابط خارجی این کشور خبر داده است که پایه آن مناسبات اقتصادی خواهد بود.
توسعه همکاری ها با کره جنوبی
در گام نخست، رهبر کره شمالی توسعه همکاری ها با کره جنوبی را به دلایل مختلف ناشی از قرابت های فرهنگی، جغرافیایی، زبانی و تمدنی را مورد توجه قرار داده و بر این باور است که می تواند بخشی از مشکلات اقتصادی کشورش را از طریق تعامل سازنده با سئول رفع کند.
از نظر کیم جونگ اون توسعه روابط اقتصادی کره شمالی با کره جنوبی موجب تقویت دیگر عرصه های تعاملی از جمله بسط مناسبات سیاسی و کاهش چشمگیر تنش بین پیونگ یانگ و سئول خواهد شد که این مسئله می تواند مانعی برای ورود بازیگران فرامنطقه ای از جمله آمریکا برای نگه داشتن سطحی از آشوب و تنازع در شبه جزیره کره باشد.
به نظر می رسد قطعی شدن شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمینه ای را فراهم کرده که رهبر کره شمالی با دغدغه کمتری برای ورود به توسعه روابط خارجی از جمله گسترش مناسبات همه جانبه با کره جنوبی گام بردارد. // 114
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید:
پمپئو کره شمالی را تهدید کرد
تحریمهای آمریکا علیه کره شمالی