رئیس جمهور، آمادگی دفاعی ایران را نه به معنی جنگ‌طلبی، بلکه به معنای صلح‌طلبی پایدار برشمرد و گفت: تاریخ به ما آموخته که اگر قدرتمند و استوار نباشیم، ما را از پای درمی‌آورند.

به گزارش پارس‌تودی؛ روحانی روز سه‌شنبه در مراسم روز صنعت دفاعی، این مراسم را که در پایان مرداد هر سال برگزار می‌شود، حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: نداشتن بازدارندگی دفاعی، یعنی چراغ‌سبز به دشمن و همه موظفیم؛ امنیت، قدرت و عزت ملت ایران را با کمترین هزینه تامین کنیم.

رئیس جمهور به تمام تلاشگران عرصه صنعت دفاعی کشور در سالیان گذشته که با نوآوری‌های خود زمینه توسعه صنعت دفاعی را فراهم آوردند تبریک گفت و افزود: خداوند خواسته است بشر در کمال انس و همزیستی مسالمت‌آمیز زندگی کند و متاسفانه اینکه اطمینان پیدا کنیم همه افراد جامعه بشری در خط مستقیم حرکت می‌کنند و کسی چشم طمع به ما ندارد، امکان‌پذیر نیست.

روحانی تصریح کرد: به‌ویژه اینکه ما در منطقه جغرافیایی حساسی قرار گرفته‌ایم و دشمنان ما در 40 سال گذشته، ایران‌هراسی را ترویج و به عده‌ای این گونه القا کرده‌اند که ایران حیات، بقا و عزت شما را تهدید می‌کند.

رئیس جمهور گفت: تجربه 40 سال گذشته نشان داده که ما به کسی تجاوز نکرده‌ایم در حالی‌که اگر اهل تجاوز بودیم از نظر نظامی فرصت‌های استثنایی در اختیار داشتیم.

ضرورت دفاع از کشور

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ملت ایران با همه خوبی‌ها و مسالمت‌خواهی‌هایش، اما باید خود را در برابر قدرت‌هایی که همواره به این کشور، منابع آن و جایگاه جغرافیایی‌اش چشم طمع دارند، تقویت کرده و آماده نگه دارد.

دکتر روحانی گفت: آمادگی ما، آمادگی برای جنگ نیست، بلکه آمادگی برای ایجاد و حفظ صلح پایدار است. وقتی می‌گوییم ملت ایران آماده دفاع جانانه از خود است یعنی می‌خواهد صلح پایدار را حفظ کند. فقدان آمادگی و توانمندی کافی یعنی به استقبال جنگ رفتن و در برابر آن افزایش قدرت دفاعی یعنی صلح‌طلبی.

رئیس جمهور همچنین افزود: امروز کشورهای اطراف ما به ظاهر تلاش می‌کنند، امنیت خودشان را حفظ کنند. این کار را بسیار پرهزینه انجام می‌دهند، آنها سلاح را با گران‌ترین قیمت ممکن می‌خرند و تازه نمی‌توانند، خودشان به طور کامل از این سلاح‌ها استفاده کنند و برای بهره‌گیری از این سلاح‌ها مجبورند مستشاران خارجی استخدام کنند و از سوی دیگر خرید این سلاح‌ها در گرو آن است که در برابر فروشندگان این سلاح‌ها و خواسته‌های آنان تسلیم باشند که همین مسأله هزینه دفاع آنان از کشورشان را بسیار بالا برده است.

رئیس جمهور اضافه کرد: اگر توان دفاعی کشوری بازدارنده نباشد، این خود چراغ سبزی به دیگران برای چشم طمع دوختن به آن کشور است. بازدارندگی یعنی آنکه دشمن در محاسباتش قدرت و توان دفاعی کشورمان را  برای تجاوز احتمالی‌اش بسیار پرهزینه ببیند.

دکتر روحانی افزود: هیچگاه نیاز به تجهیزات قابل چشم‌پوشی نیست و همواره وظیفه داریم، ابزار و تجهیزات لازم برای توانمندی و به روز بودن نیروهای مسلح را فراهم کنیم و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشور در این عرصه مسئولیت مهم و ویژه‌ای بر عهده دارد.

رئیس جمهور با اشاره به پرواز جنگنده کوثر که قطعات آن توسط متخصصان کشورمان تولید شده است، گفت: این نشان از توانایی ما در این بخش دارد و اقدامی ارزشمند و خوشحال‌کننده است.

چین و اروپا به دولت ترامپ اعتماد ندارند

دکتر روحانی ادامه داد: برخی اوقات یک قدرت بزرگ متجاوز وجود دارد که بعضاً چند سخن معقول و چارچوب‌دار می‌زند، اما امروز حاکمیت به دست کسانی افتاده که هیچ یکی از رفتار و سخنان‌شان معقول نیست.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: امروز بحث بر سر این نیست که ایران به آمریکا اعتماد ندارد، که حتماً اینگونه است، اما شرایط به گونه‌ای است که اروپا، چین و حتی متحدان آمریکا مانند کانادا هم دیگر به این دولت اعتماد ندارند.

دکتر روحانی با بیان اینکه باید در شرایط کنونی قدرت ملی را افزایش دهیم، ادامه داد: آمریکا به دلیل آنکه احساس می‌کند، ایران، ترکیه و چین هر کدام نقاط ضعفی دارند، آنها را در کارزار جنگ اقتصادی قرار داده است و ما باید تلاش کنیم تا نقاط ضعف خود را برطرف نماییم.

رئیس جمهور با طرح این سوال که چرا آمریکا به ایران حمله نظامی نمی‌کند، گفت: این بخاطر آن نیست که آمریکا از کشته شدن انسان‌ها ناراحت باشد، بلکه بخاطر قدرت ایران است و می‌داند نتایج این اقدامش چه خواهد بود و چه هزینه‌هایی را در بر خواهد داشت.

دکتر روحانی افزود: امروز اوضاع در آمریکا به گونه‌ای است که کنگره این کشور که همواره با ایران دشمنی دارد، بخاطر آنکه رئیس جمهور فعلی این کشور بسیار غیرقابل اعتماد است، در عین حالی که ایران را تحریم می‌کند، قانون صریحی را وضع و تصویب کردند که به واسطه آن دولت آمریکا حق حمله نظامی به ایران را ندارد و این نشان از توانمندی و قدرت ایران است که به آنها فهمانده است که اگر کسی بخواهد به ایران تجاوز کند، باید هزینه سنگینی را بپردازد.

روحانی همچنین به ماه پربرکت ذی الحجه که ماه عبادت و ماه نمایش بزرگ اتحاد و قدرت مسلمانان در کنار خانه خداست اشاره کرد و افزود: این ماه، ماه حق، عرفه، فداکاری، عید قربان و ماه بزرگی برای مسلمانان است.

رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد: در پرتو این ماه همه مسلمانان بتوانند از برکات آن برای تعالی معنوی و اتحاد در جهت دین اسلام استفاده کنند.

رونمایی و پرواز جنگنده کوثر

همزمان با آغاز مراسم سالروز صنعت دفاعی، نخستین جنگنده ایرانی با نام "کوثر" با فرمان رئیس جمهور به پرواز در آمد.

این جنگنده بومی مجهز به سامانه‌های اویونیک و کنترل آتش پیشرفته بومی نسل 4 است.

بهره‌گیری از معماری یکپارچه پیشرفته و اویونیک و کنترل آتش با استفاده از شبکه داده دیجیتال نظامی منطبق با نسل 4، بهره گیری از کامپیوتر محاسبات بالستیک سلاح و سامانه پیشرفته نشانه روی مقابل خلبان (HUD) به منظور افزایش دقت اصابت سلاح و مهمات، بهره گیری از رادار پیشرفته و چندمنظوره کنترل آتش جهت بالا بردن دقت کشف اهداف و تهدیدات و بهره گیری از ناوبری دقیق به صورت رادیویی و مستقل و استفاده از سامانه نقشه متحرک هوشمند از مهمترین ویژگی های این جنگنده است.

مراسم گرامیداشت سالروز صنعت دفاعی صبح سه‌شنبه با شعار «صنعت دفاعی، نماد تولید ملی و اقتدار دفاعی» و با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی برگزار شد.

بیشتر بخوانید:

با دستور روحانی انجام شد؛ پرواز نخستین جنگنده ایرانی «کوثر» + ویدئو و مشخصات