رئیس جمهور، روابط ایران و ارمنستان را رو به توسعه خواند و تاکید کرد: دو دولت برای توسعه روابط همه جانبه، اراده و انگیزه کافی دارند و در جریان مذاکرات، کمیسیون همکاری اقتصادی دو کشور مامور شدند، همه جزئیات و موارد گفت وگو را در جلسه آتی کمیسیون که تا تابستان تشکیل خواهد شد، تصویب کنند.

به گزارش ایران پرس؛ «حسن روحانی» روز چهارشنبه در پایان نشست هیات های عالیرتبه ایران و ارمنستان و امضای اسناد همکاری مشترک در تهران گفت: در جریان مذاکرات هیات عالیرتبه دو کشور که با حضور نخست وزیر ارمنستان برگزار شد، طیف گسترده ای از مسایل مورد بررسی قرار گرفت و پیرامون آنها توافق شد.

رئیس جمهوری کشورمان با تقدیر از مواضع ارمنستان در قبال تحریمهای غیرقانونی آمریکا علیه ایران، اظهارداشت: ما می خواهیم روابط تهران – ایروان را در همه عرصه ها گسترش دهیم.

کشور ثالثی نمی تواند در روابط صمیمانه ایران و ارمنستان دخالت کند

روحانی با تاکید براینکه از ابتدای استقلال ارمنستان روابط بسیار نزدیک و خوبی بین دو کشور وجود داشته است اما امیدواریم در دولت جدید شاهد تفاهمات و توافقات بیشتری باشیم، تصریح کرد: در جلسات امروز مسایل مهم دوجانبه، منطقه و جهان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اراده دو کشور بر این است که برمبنای منافع ملی حرکت خود را ادامه دهند و کشور ثالثی نتواند در روابط صمیمانه ما دخالت کند.

وی خاطرنشان کرد: روابط بسیار خوبی بین دو کشور در مسایل سیاسی، فرهنگی، گردشگری، علمی و دانشگاهی وجود دارد و جمهوری اسلامی ایران از توسعه روابط در این زمینه ها استقبال می کند.

روحانی با بیان اینکه در زمینه اقتصادی هنوز ظرفیت های بسیار زیادی داریم که باید به فعلیت و اجرا دربیاوریم، گفت: مهم ترین موضوع در همکاری های اقتصادی دو کشور در زمینه گاز، برق و تهاتر این دو است که در این مذاکرات راجع به تکمیل سد خداآفرین و نیروگاه مغری بحث و گفت و گو کردیم.

علاقه مندی ایران برای حضور فعال در جاده شمال-جنوب در ارمنستان

رئیس جمهوری کشورمان با ابراز علاقمندی جمهوری اسلامی ایران برای حضور فعال در جاده شمال-جنوب در ارمنستان، تاکید کرد: تسهیل همکاری ها در حوزه تراتزیت جاده ای، فعال تر شدن روابط دو کشور در زمینه کشاورزی و حضور ایران در ارمنستان با تشکیل شرکت کشت و صنعت و همچنین توسعه دامپروری و تقویت کشتارگاه ها در این کشور مورد تاکید طرفین بود.

روحانی با اشاره به اتخاذ اقدامات خوب در زمینه اتصال فیبر نوری و تبادل دیتا، ادامه داد: هر دو کشور علاقمند به همکاری بیشتر در زمینه صنعت ای سی تی هستند و ایران آمادگی صادرات در این زمینه را به ارمنستان دارد.

وی با بیان اینکه علاوه بر مساله روابط دوجانبه اقتصادی، در زمینه اتصال برق بین ایران، ارمنستان و گرجستان به صورت سه جانبه و سپس با روسیه به صورت چهارجانبه توافق کردیم، افزود: در زمینه گار آمادگی داریم علاوه بر افزایش صادرات گاز به این کشور، برای صادرات گاز از طریق ارمنستان به گرجستان مذاکرات صورت پذیرد و همچنین اتصال خلیج فارس به دریای سیاه از طریق ارمنستان و گرجستان بحث و بررسی شد.

قدردانی نخست وزیر ارمنستان از استقبال گرم رییس جمهوری اسلامی ایران

«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان در پایان نشست هیات های عالیرتبه ایران و ارمنستان و امضای اسناد همکاری مشترک، با قدردانی از استقبال گرم رییس جمهور ایران گفت: احساس می کنم در یک کشور دوست هستم و حضور هیات سیاسی - پارلمانی در کنار وزیران دولت ارمنستان در این سفر، نشان دهنده این است که روابط دوستانه با ایران از اهمیت بالایی برخوردار است.

پاشینیان با بیان اینکه حضور جامعه ارامنه در ایران از جمله مواردی است که ما را برای سفر به تهران ترغیب کرد افزود: از برخورد صمیمانه مقام های حکومتی و مردم ایران با جامعه ارامنه سپاسگزارم.

وی همچنین تصریح کرد: به عنوان رییس گروه کشورهای اوراسیا می گویم توافق ها با ایران در پارلمان ها در حال بررسی است و امیدوارم بزودی تصویب و عملیاتی گردد.

نخست وزیر ارمنستان با اشاره به اینکه چشم انداز نوینی برای همکاری های تجاری و اقتصادی و افزایش حجم مبادلات کالا و رفت و آمد مردم و فعالیت کار افرینان دو کشور وجود دارد، اظهار کرد: باید جامعه کارافرینان را برای استفاده از این امکانات ترغیب کنیم.

پاشینیان افزود: همکاری در زمینه انرژی برای ما مهم است و خوشبختانه ایران هم برای افزایش حجم صادرات گاز اعلام امادگی کرده است که با توافق به سر قیمت آن، این موضوع عملیاتی می شود.

ارمنستان مصمم به توسعه همکاری دو جانبه با ایران است

وی با بیان اینکه ارمنستان مصمم  به توسعه همکاری دو جانبه با ایران است، گفت: ارمنستان امادگی دارد در مسیر ترانزیت گاز ایران به گرجستان نقش ایفا کند و این همکاری می تواند به نفع منطقه باشد.

نخست وزیر ارمنستان با اشاره به اینکه مذاکرات خوب و ‌مثبتی داشتیم و آماده ایم در فضای دوستانه به همکاری ادامه دهیم، ابراز امیدواری کرد که هر چه سریعتر توافقات در سایه اراده سیاسی مشترک، اجرایی و عملیاتی شوند.118

بیشتر بخوانید:

روحانی: ایران همواره خواهان توسعه روابط با کشورهای همسایه بویژه ارمنستان است

امضای ۲ سند همکاری مشترک میان ایران و ارمنستان

استقبال رسمی روحانی از نخست وزیر ارمنستان