به گزارش ایران پرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی در این دیدار با تاکید بر اینکه ایران آماده توسعه و تقویت روابط اقتصادی و تجاری با بلاروس است افزود: همکاری ایران با اوراسیا به روابط دو کشور شتاب می دهد.
رئیس جمهور گفت: بلاروس همواره کشوری دوست برای ایران بوده و تهران آماده توسعه و تقویت روابط اقتصادی و تجاری وبویژه در حوزه علمی و فناوری های نوین با این کشور دوست است.
حسن روحانی به اهمیت تقویت راههای ترانزیتی در منطقه اشاره کرد و گفت: در موضوع ترانزیت شمال – جنوب ایران بهترین مسیر برای آسیای مرکزی و قفقاز و جنوب شرق اروپا به خلیج فارس و آبهای جنوب است.
ایستادگی جامعه جهانی در برابر اقدامات یکجانبه واشنگتن، حمایت از قانون و حقوق بین المللی است
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به خروج دولت جدید آمریکا از عمده توافقات بین المللی، از جمله توافق پاریس و برجام، گفت: ایستادگی جامعه جهانی در برابر اینگونه اقدامات یکجانبه واشنگتن، حمایت از قانون و حقوق بین المللی است.
ایران برای بلاروس یک شریک کلیدی است
رئیس جمهور بلاروس نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه کشورش مصمم به توسعه روابط خود با تهران است، گفت: ایران برای ما یک شریک کلیدی در منطقه است و ما مصمم هستیم در تمامی زمینه های سیاسی و اقتصادی روابط خود را با ایران بیش از پیش ارتقاء دهیم.
الکساندر لوکاشنکو موضع دولت ایران را در موضوع خروج یکجانبه آمریکا از توافق برجام خردمندانه توصیف کرد و گفت: اقدامات یکجانبه و زیرپا گذاشتن تعهدات بین المللی، حقوق بین الملل را به پرتگاه می کشاند و جامعه جهانی باید برای ایجاد توازن جدید در دنیا تلاش کند.
وی همچنین خواهان تسریع در پیشبرد طرحهای مشترک و اجرای توافقات میان دو کشور شد.
سفر روحانی به چین
روحانی به دعوت «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین برای شرکت و سخنرانی در هجدهمین نشست سازمان همکاری شانگهای، از روز گذشته (جمعه) به چین سفر کرده است.
روحانی امروز شنبه همچنین با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و «اشرف غنی» و «ممنون حسین» روسای جمهوری افغانستان و پاکستان نیز دیدار و درباره مسائل دوجانبه گفت وگو کرد.
در سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران، هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی شامل «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه، «بیژن نامدار زنگنه» وزیر نفت، «مسعود کرباسیان» وزیر اقتصاد، «محمد نهاوندیان» معاون اقتصادی رییس جمهوری و «ولی الله سیف» رئیس کل بانک مرکزی، وی را همراهی می کنند.
شرکت در اجلاس سران سازمان شانگهای، دیدار با رییس جمهوری چین در قالب دیدار دوجانبه ایران و چین و دیدار با برخی از سران کشورهای عضو سازمان شانگهای از جمله برنامه های سفر روحانی به چین است.
شرکت در ضیافت شام رییس جمهوری چین به افتخار هیات ایرانی و مراسم امضای اسناد روابط دو جانبه شامل چند سند همکاری بین ایران و چین از دیگر برنامه های سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به چین است.
در نشست سازمان همکاری شانگهای که روزهای شنبه و یکشنبه 19 و 20 خرداد در «چینگ دائو» واقع در استان «شاندونگ» در شرق چین برگزار می شود رهبران و سران 8 کشور عضو و 4 کشور ناظر و همچنین مسئولان سازمانهای بین المللی حضور دارند.
حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران نیز به دعوت «شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین در این اجلاس حضور دارد علاوه بر ایران، روسای جمهوری روسیه، قزاقستان و قرقیزستان نیز به طور رسمی در این نشست شرکت خواهند کرد.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بینالمللی است که در 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شهر «شانگهای» توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد.
در نشست این سازمان در سال 2016 میلادی در «تاشکند»، نمایندگان هند و پاکستان یادداشتهایی را برای عضویت ثابت در سازمان همکاری شانگهای امضا کردند و در هفدهمین نشست در آستانه قزاقستان این دو کشور به عضویت کامل این سازمان پذیرفته شدند.
اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس نیز از اعضای ناظر این سازمان هستند.
این سازمان با افزایش جمعیت به سه میلیارد نفر و پهنه سرزمینی به 35 میلیون و 972 هزار کیلومتر مربع به یکی از بزرگ ترین قدرت های منطقه ای جهان تبدیل شده است که منافع دو جانبه و چندجانبه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای اعضا و شرکای اقتصادی غیر عضو دارد.
137/116
بیشتر بخوانید:
انتقاد بلاروس از امریکا به علت تجاوز به سوریه
روحانی در دیدار با پوتین: تهران از سرمایه گذاری شرکتهای روسی در ایران استقبال می کند+ ویدئو
توسعه روابط دو جانبه؛ محور رایزنی روحانی و اشرف غنی+ ویدئو
ورود روحانی به چین برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری شانگهای