به گزارش ایران پرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، «حسن روحانی» روز شنبه در دومین جلسه ستاد ملی زن و خانواده و نشست زنان مدیر و فرهیخته، ضمن تبریک میلاد با سعادت دخت پیامبر اسلام فاطمه اطهر(ع) و امام راحل (ره) و روز زن و مادر، گفت: باید در جامعه به زنان و مردان فرصت برای رقابت سالم داد و رقابت سالم با فرصت های برابر و رفع موانع امکان پذیر است.
رئیس جمهور با بیان اینکه حضرت فاطمه اطهر(س) به عنوان بهترین الگو و نمونه برای مشی و سلوک زندگی و همچنین برای خلق و خوی و سبک زندگی است، گفت: گر چه دوران زندگی حضرت زهرا(س) دوران طولانی نبود، اما در عین حال کلمات، بیانات و حضور و خطبه معروف ایشان بعد از رحلت پدر بزرگوارش در مسجد مدینه و فرزندان برومندی که تربیت کرد و همچنین شیوه او در اداره خانه و همسرداری به عنوان بهترین الگو برای زنان جامعه ما میباشد.
روحانی تاکید کرد: امروز در شرایطی که هستیم، الگوسازی برای سبک زندگی و رفتار ما بسیار حائز اهمیت است؛ همان که امروز به عنوان مراجع اجتماعی مینامیم و میخوانیم؛ برای حرکت در مسیر زندگی، علاوه بر داشتن قانون، مقررات، دانش و علم و تعقل و خردورزی، وجود الگو نیز حائز اهمیت است.
وی تصریح کرد: خداوند میتوانست اسلامش را توسط یک کتاب به جهانیان عرضه کند، اما این کار را نکرد؛ کتابش را بر قلب یک انسان والایی به نام پیامبر(ص) نازل کرد و گفت او آیه آن کتاب را بر مردم بخواند و تلاوت کند و او آیات را در مقام عمل به مردم نشان دهد.
در میان زنان عالم بهترین الگو، الگوی فاطمی است
رئیس جمهوری افزود: پیامبر(ص) علاوه بر اینکه رسول، پیامآور، معلم و مبین کلام خدا بود، زندگی او هم الگو و نمونه و شاهد برای جامعه انسانی بود؛ یک الگو بهتر میتواند هادی انسان باشد و انسان را هدایت کند و در میان زنان بزرگ تاریخ، بهترینش الگوی فاطمی است و از آن الگو بالاتر نداریم؛ گرچه مریم مقدس در قرآن مجید و همچنین زنان دیگر چون مادر حضرت موسی دارای مقام و شأن بلندی هستند، اما در عین حال هیچ الگویی بالاتر و بهتر از فاطمه اطهر(س) سراغ نداریم.
دیدگاه ما باید نسبت به مقام زن تصحیح شود
روحانی در ادامه با تاکید بر لزوم برقرای مساوات بین زنان و مردان گفت: دیدگاه همه، حتی خانمها و بویژه مردها باید نسبت به مقام زن تصحیح شود؛ به زبان میگوییم زن و مرد مساوی هستند، هر دو انساناند و دارای کمالات هستند؛ اما این گفتن کافی نیست؛ در مقام عمل، قانونگذاری و اجرا باید این حقیقت را ببینیم.
وی تاکید کرد: اگر زن با مرد از لحاظ خلقت و قدرت انسانی و کمالات معنوی و قرب به خداوند مساوی هستند؛ پس باید در عمل، رفتار، الگوی زندگی، برخورد و سخن گفتن هم این مقام مساوی را ببینیم و مشاهده کنیم.
رئیس جمهوری اظهار داشت: اینکه میگوییم جامعه اسلامی باید جامعه رقابت سالم باشد، برای این است که خداوند در یک رقابت سالم ما را آفریده است؛ باید در اقتصاد جامعه، در مدیریت و در علم و دانش یک رقابت سالم باشد و این رقابت سالم وقتی امکانپذیر است که موانع را برداریم و فرصتها را برابر کنیم.
ایجاد فرصت برابر و فضای رقابت سالم در جامعه برای زنان
روحانی خاطر نشان کرد: مسأله مهم، دادن فرصت برابر و فضای رقابت سالم در جامعه برای زنان است. زنان جامعه ما طی 41 سال بعد از انقلاب در تمام صحنهها در کنار مردها حضور داشتند؛ البته امروز در بعضی جاها ممکن است تعداد خانمها در مسئولیت ها بیش از مردان باشد، در آموزش و پرورش اگر بسنجیم، تعداد معلمین خانم بیشتر از آقایان است، حدود 61 درصد معلمین خانمها هستند.
وی تاکید کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم بدون هیچ شعاری بارها اعلام کرده ام وظیفه همه وزرا و معاونین آن است که برای حضور خانمها و جوانها و اقوام و مذاهب تلاش کنند و در مدیریت جامعه و مدیریت دولتی، حداقل 30 درصد مدیریت باید در اختیار خانمها باشد و طبق آخرین آماری که سازمان اداری و استخدامی برای من فرستاده است، آمار نسبت به زمان قبل قابل قبول است.
رئیس جمهوری با بیان اینکه تعداد کل کارمندان دولت در کشور، 2 میلیون و 379 هزار و 151 نفر است که البته نیروهای مسلح داخل این آمار نیستند، گفت: از این تعداد، 959 هزار و 783 نفر خانم هستند، یعنی 42.11 دهم درصد و نزدیک یک میلیون جمعیت کارمندهای دولت را خانم ها تشکیل میدهند.
روحانی همچنین با تاکید بر جایگاه و مقام والای زن در خانه و جامعه تصریح کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی امام راحل (ره) راه را برای حضور خانمها در جامعه، دانشگاه و دنیای هنر باز کردند.
وی تاکید کرد: حضرت امام خمینی (ره) راه را باز کرد برای اینکه خانمها در جامعه، علم، دانش و فضیلت بیایند؛ همین جا امروز یک خانم استاد دانشگاه آمد که در فناوریهای نو تخصص داشت و سخن گفت؛ ببینید امروز در فناوریهای نو، در نانو و بیو و آیتی چقدر خانمها حضور دارند؛ حضور خانمها نشان میدهد که خداوند این دو جنس، یعنی مرد و زن را در لیاقت و قدرت برابر قرار داده است.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش دولت برای حضور فعال زنان، جوانان، اقوام و مذاهب در جامعه گفت: وضع روستاهای ایران در سالهای اخیر در آب، برق، گاز، راه، آموزش، بهداشت، ارتباطات، شرایط لازم برای کشاورزی، صنایع دستی و اشتغال بسیار بهبود پیدا کرده است.
حضور فعال زنان ایرانی در سیاست
روحانی با بیان اینکه هیچ وقت در تاریخ ایران زنها در سیاست به اندازه این 41 سال حضور نداشته اند، گفت: زنها میتوانند سرنوشت یک انتخابات را عوض کنند.
وی تاکید کرد: امروز هم در انتخابات مجلس شورای اسلامی که پیش روی ما است ولو اینکه ممکن است ما گله داشته باشیم و یا اینکه ممکن است بعضی از امور به صورت مطلوب انجام نشده باشد، اما باید پای صندوق رای برویم و بین آنهایی که امروز مطرح هستند بگردیم، به هر حال یک عدهای از نظر ما بهتر هستند آن بهترین ها را برگزینیم و انتخاب کنیم.
سخنرانی حسن روحانی رئیس جمهور در دومین جلسه ستاد ملی زن و خانواده و نشست زنان مدیر و فرهیخته به صورت زنده از خبرگزاری "ایران پرس" پخش شد.
116
بیشتر بخوانید:
برگزاری دومین نشست «ستاد ملی زن و خانواده» با حضور روحانی