به گزارش ایران پرس، دانشگاه فرهنگیان ایران و دانشگاه تربیت معلم آیچی ژاپن، بمنظور تقویت برنامه های آموزشی بین المللی و بهره مندی از تجربیات موثر در زمینه تربیت معلم، تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
این تفاهمنامه که به امضای «محمود مهر محمدی» سرپرست دانشگاه فرهنگیان ایران و «هیتومی گوتو» رئیس دانشگاه آیچی ژاپن رسید، شامل برنامه های تبادل دانشجو، اعضای هیات علمی، پژوهشگر، نشریات و یافته های علمی، انجام پژوهش های مشترک و انجام فعالیت های تخصصی مشترک در حوزه تربیت معلم است.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان در حاشیه امضای تفاهمنامه به معرفی ساختار، اهداف و ماموریت های این دانشگاه پرداخت و ابراز امیدواری کرد، با گسترش زمینه همکاری های بین المللی بین دو دانشگاه در زمینه تربیت معلم شاهد بالندگی این حوزه در ایران و ژاپن باشیم.
بر اساس این گزارش، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فرهنگیان و سرپرستان مدیریت امور پردیس های استان های هرمزگان، قزوین، قم و مازندران، مهر محمدی را در این سفر همراهی می کنند.
برنامه سفر هیات اعزامی ایران به ژاپن شامل بازدید از بخش های مختلف دانشگاه آیچی و مدارس وابسته، شرکت در جلسات علمی و ایراد سخنرانی مهر محمدی در جمع مسئولان و اعضای هیات علمی دانشگاه آیچی است.
توافق وزیران علوم ایران و گرجستان برای افزایش همکاری ها
«محمد فرهادی» وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری و «الکساندر جه جه لاوا» معاون نخست وزیر و وزیر آموزش علوم گرجستان در مذاکرات تفلیس برای گسترش همکاری های دو کشور در حوزه های مرتبط توافق کردند.
معاون نخست وزیر گرجستان در این مذاکرات که روز چهارشنبه با حضور «سیدجواد قوام شهیدی» سفیر ایران برگزار شد، گفت، مناسبات تاریخی و فرهنگی دو کشور و همچنین پیوندهای کهن، پایه های پایداری را برای افزایش هر چه بیشتر همکاری های فراگیر بین تهران و تفلیس در حوزه های مختلف از جمله علمی و دانشگاهی فراهم کرده است.
وی ادامه داد، بی تردید همکاری های علمی و آموزشی نقش و جایگاه ویژه ای در گسترش روابط دو کشور داشته و در آینده نیز خواهد داشت.
جه جه لاوا گفت، تبادل دانشجو، جذب دانشجویان ایرانی، اجرای برنامه های مشترک در مقطع تحصیلات تکمیلی و همکاری در دوره های توسعه مطالعات ایرانشناسی با موضوع های مهم از جمله برنامه های تفلیس برای گسترش همکاری ها با تهران در حوزه های علمی و دانشگاهی است.
فرهادی وزیر علوم نیز در این دیدار با اشاره به پیشینه فعالیت کرسی های زبان فارسی در گرجستان و ایرانشناسان برجسته گرجی، تاکید کرد، تهران آمادگی خود را برای گسترش همکاری های علمی و دانشگاهی از جمله بین مراکز دانشی و پژوهشی اعلام می کند.
وی ادامه داد، توانمندی های علمی و دانشگاهی جمهوری اسلامی از جمله جایگاههای برتر دانشگاهها در رتبه بندی جهانی، طرح مشترک پژوهشی استادان ایرانی با همتایان خارجی و وجود کرسی زبان های فارسی در خارج زمینه ساز همکاری بیشتر و کارآمد بین دو کشور است.
فرهادی وزیر علوم ایران همچنین از برنامه اعطای 15 بورس تحصیلی به گرجستان خبر داد و گفت، تبادل دانشجو و استاد و توسعه مطالعات ایران از دیگر پیشنهادهای تهران برای گسترش مناسبات علمی با تفلیس است.
زمینه های ایجاد و گسترش روابط بین مراکز و پارک های علمی و فناوری، راه اندازی دوره های مشترک دانشگاهی و اجرای پروژه ها با همکاری یکی از دانشگاههای ایران و گرجستان نیز از جمله موضوع های نشست فرهادی با جه جه لاوا همتای گرجی بود.
دیدار وزیر علوم از دانشگاه دولتی «ایوانه جاواخیشیولی»
همچنین وزیر علوم امروز از دانشگاه دولتی «ایوانه جاواخیشیولی» نخسنین دانشگاه منطقه قفقاز دیدار و با هیاتی از مدیران ارشد آن در باره زمینه های همکاری مذاکره کرد.
فرهادی که عصر سه شنبه وارد گرجستان شده است، فردا نیز برای مذاکرات با مقام های ارمنستان وارد این کشور می شود.
گُرجستان به پایتختی تفلیس در منطقهٔ قفقاز و اوراسیا در کناره دریای سیاه، از شمال با روسیه، از جنوب با ترکیه و ارمنستان و از جنوبشرق هم با جمهوری آذربایجان هممرز است.
کشور گرجستان یکی از 15 جمهوری استقلال یافته پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 دارای موقعیت ویژه جغرافیایی و جایگاه مناسب علمی و تحقیقاتی است که روابطی خوب با اتحادیه اروپا و فرصت های فراوان در حوزه های مختلف دارد.116/112
بیشتر بخوانید:
معرفی دستاوردهای فرهنگی ایران در جشنواره ملل شانگهای
«ماه فرهنگی ایران» در شانگهای گشایش یافت