ایران پرس- انقلاب اسلامی اینک وارد چهلمین بهار پیروزی خود شده است. این سال‌ها را باید سال‌های عبور از سختی‌ها و حرکت در مسیر پختگی سیاسی و اقتصادی و محک خوردن میزان پایداری ملت ایران مقابل فشارها و کمبودها و تحریم‌ها دانست. 

آمریکا و متحدانش از همان ابتدای پیروزی انقلاب برای ضربه زدن به این انقلاب از هر ابزار و فرصتی استفاده کردند. آنها برروی این هدف سرمایه‌گذاری زیادی کردند تا جمهوری اسلامی ایران را ضعیف و ناتوان نشان دهند. آمریکا در 40 سال گذشته از اهرم‌های فشار از جمله  تحمیل جنگ، تحریم نفت تا ایجاد اختلال در بازار کالا و ارز و سرمایه در ایران استفاده کرد و از بودن همه گزینه‌ها روی میز سخن گفت.

اما ملت ایران پاسخ آمریکا را با رویکردی از جنس مقاومت داده است. ملت ایران در میدان کار و تلاش و ایستادگی مقابل ناملایمات و سختی‌ها از تهدید و تحریم‌ها برای آینده خود فرصت ساخت و با هر آنچه که در توان داشت برای قطع وابستگی‌ها کوشید.

ملت ایران در پاسخ به این تحرکات همانگونه که در جبهه نبرد نظامی مقابل تجاوز دشمن ایستادگی کرد؛ ایستادگی در سنگر علم را نیز به‌عنوان جهادی بزرگ به پیش بُرد و برای تحقق اهداف علمی و پیشرفت درعرصه دانش‌های نوین مقاومت کرد و البته هزینه‌های آن را نیز پرداخته است. شهدای هسته‌ای ایران یعنی همان دانشمندانی که در سال‌های اخیر بدست عوامل آمریکا و رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند شاهدی بر مقاومت و پایداری ایران در سنگر علم ودانش است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیاناتی به مناسبت سیزدهم آبان روز دانش آموز و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی فرمودند: یکی از ضروریات مبارزه بزرگ ملت ایران با استکبار ایستادگی و تلاش و حرکت همه جانبه برای پیشرفت کشور در عرصه‌های علمی و سازندگی است که زمینه‌ساز شکوفایی و پیروزی می‌شود.

امروز ثبات، امنیت و وحدت ملی از عناصر اقتدار جمهوری اسلامی است. اقتداری که دشمنان این انقلاب را ناامید ساخته است. ایران در زمینه دانش تولید سلول‌های بنیادی که بعد از بیوتکنولوژی انقلاب دوم در پزشکی محسوب می‌شود به پیشرفت‌های مهمی دست یافته است. 

جمهوری اسلامی ایران تنها کشور منطقه است که از توان بومی پرتاب و ساخت ماهواره دارای اهداف مختلف برخوردار است و در شمار پنج قدرت نوظهور فضایی جهان قرار گرفته است. 

گزارش: صنعت فضایی در مسیر پیشرفت

«هرتسی هالیوی» رئیس اداره اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی می‌گوید:

جمهوری اسلامی ایران در زمینه علم و فناوری به دستاوردهای چشمگیری رسیده است، ایران در علوم جدید از جمله شبیه سازی، سلول های بنیادی و ساخت دارو به موفقیت های فراوانی دست یافته و قله های رفیع علم و فناوری و تکنولوژی های روز جهانی را در نوردیده است. 

روزنامه کریستین ساینس مونیتور چندی قبل در گزارشی با اشاره به تحریم‎ها و تاثیرات آن بر اقتصاد ایران نوشت: محدودیت‌ها باعث ترغیب جمهوری اسلامی به گام برداشتن به سمت پیشرفت بیشتر شده است. تشدید تحریم‎ها باعث ترغیب ایران به پیشرفت در همه عرصه ها شده است. 

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر مسئولان و محققان ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، وزیر علوم، رؤسا و اساتید دانشگاه تاکید کردند: «هر ملتی که از دانش‌های جدید و فناوری‌های مرتبط با آن عقب بماند، سرنوشتی جز عقب ماندگی، ذلیل شدن و استعمار از جانب قدرت‌ها نخواهد داشت. بنابراین شتاب حرکت علمی کشور نباید کاهش یابد و یا متوقف شود، بلکه این شتاب باید برای سالهای طولانی و تا رسیدن به نقطه اوج علمی حفظ و تقویت شود».

بر اساس آخرین ارزیابی‌ها که در سطح بین المللی انجام شده ایران با ۱۹ برابر رشد از نظر سهم تولیدات علمی نسبت به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی (1979) در جایگاه شانزدهم جهان قرار گرفته است.

این دستاوردها حاصل ایستادگی در برابر فشارها و شکوفاشدن توانایی های علمی ملت ایران است و نشان می‌دهد هیچ عاملی نمی‌تواند مانع از دستیابی ایران به قله‌های بلند علم و پیشرفت شود. 113/120

نویسنده: نسرین خویی

بیشتربخوانید:

ایران دارنده چرخه کامل فناوری فضایی

رتبه دوم ایران در بخش ناوبری فضایی منطقه غرب آسیا

ایران اسلامی، بر بلندای قله موفقیت فناوری فضایی/ تحلیل و ویدئو