به گزارش خبرگزاری ایران پرس، آمریکا با ارائه این قطعنامه به دنبال اعمال طیف گسترده ای از تحریم ها علیه کره شمالی به بهانه آزمایشهای موشکی اخیر این کشور بود.
به غیر از روسیه و چین تمامی 13 عضو دیگر شورای امنیت با پیشنویس قطعنامه آمریکا موافق بودند. این نخستین بار از سال 2006 است که اعضای شورای امنیت بر سر کره شمالی به اختلاف علنی برمیخورند.
بر اساس اعلام منابع خبری، قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار ممنوع کردن صادرات تنباکو و نفت به کره شمالی و همچنین به دنبال منع این کشور از صادرات سوخت های معدنی و سایر محصولات و نیز قیر و ساعت بود.
رأی گیری جدید در شورای امنیت یک روز بعد از آن انجام شد که کره شمالی اقدام به شلیک سه موشک کرد. گفته میشود کره شمالی در جریان این آزمایش، یک موشک بالیستیک قارهپیما را برای نخستین بار شلیک کرده است.
آمریکا و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از زمان اولین آزمایش اتمی کره شمالی در سال 2006 میلادی، چندین دور تحریم علیه کره شمالی وضع کردهاند.
کره شمالی علیرغم این تحریمها بر تقویت توانایی نظامی خود برای مقابله با تهدید حضور نیروهای آمریکایی در منطقه تأکید کرده است.
کره شمالی تصریح کرده است، تا زمانی که آمریکا به سیاست خصمانه خود برای براندازی نظام حاکم در پیونگیانگ پایان ندهد از برنامه موشکی و هستهای خود عقبنشینی نخواهد کرد.
"کیم سونگ"، نماینده کره شمالی در سازمان ملل متحد، پیشتر اعلام کرده بود، کشورش از حق مشروع برای آزمایش های تسلیحاتی و تقویت توان دفاعی اش برخوردار است.
120