به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این مراسم رونمایی همچنین مرکز صنعتیسازی نانوفناوری کاربردی را افتتاح کرد.
بر این اساس، زمینه استقرار شرکت های دانشبنیان، در سولههای مرکز صنعتیسازی نانوفناوری کاربردی برای انجام فعالیتهای توسعهای، تولیدی و پژوهش در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران فراهم شد.
ستاری در سخنانی در این نشست، با اشاره به توانمندی شرکتهای دانشبنیان در تامین نیازهای فناورانه کشور گفت: ستاد توسعه فناوری نانو در سالهای اخیر برای توسعه این فناوری گامهای اثربخشی برداشته است و سازمان پژوهش های علمی و صنعتی نیز با رویکرد تازهای که در حمایت از ایدههای نوآورانه شرکتهای دانشبنیان و خلاق پیش گرفته است؛ به رونق زیست بوم نوآوری و فناوری کمک میکند.
ستاری با بیان اینکه بیش از 140 شرکت دانش بنیان در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران فعالیت می کنند، ادامه داد: مجموعه های دانشبنیان فعال در حوزه نانوفناوری، بخشی از شرکتهای فعال در سولههای این مجموعه هستند که نوآوریهایشان را به بازار صنایع پیوند میزنند.
رییس ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به جایگاه چهارم کشور در تولید مقالات این حوزه افزود: کشور در این حوزه فناوری، گام های بلندی برداشته است و توسعه بازار این حوزه اتفاق نمی افتاد مگر با ایجاد زیستبومی که حضور سرمایه گذار بخش خصوصی در این حوزه را تسهیل کند.
ستاری با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان این حوزه رشد نمایانی را تجربه میکنند ادامه داد: بیش از 270 شرکت نانو امسال بیش از هشت هزار میلیارد تومان فروش را تجربه کرده اند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره رشد دوبرابری سالانه این کسبوکارها گفت: این شرکتها سالانه رشد فروش 100 درصدی نسبت به سال قبل را تجربه میکنند که نشان دهنده توانمندی فعالان فناور این حوزه است.
تامین 4 نیاز فناورانه صنعت به کمک دانشبنیانها
در این مراسم همچنین با انعقاد چهار قرارداد میان شرکتهای دانشبنیان حوزه نانوفناوری و صنایع، نیازهای این حوزه به کمک محصولات ایرانساخت تامین شد تا صنعت از وارادت و خروج ارز بی نیاز شود.
بر اساس این قراردادها، توسعه دانش فنی تولید رزین نوع یک و نوع دو کلدباکس که در صنعت ریختهگری کاربرد دارد بین شرکت دانش بنیان مان بسپار و شرکت سرمایهگذاری ایران خودرو، تولید محصولات دانش بنیان ضد حریق خودرو شتابدهنده آمپر زیر مجموعه هلدینگ رایزکو و شرکت نانو آریسا پوشش، تولید رزینهای ریختهگری بین شرکت دانشبنیان کاوش بسپار رزین آریا و شرکت مالیبل سایپا، رنگ پوششهای مقاوم به خوردگی پیچ و مهرههای صنعت خودرو میان شرکت اطلس پوشش محافظ و نانوفناور پوشش پارس ماندگار تحقق یافت.
در سوله شرکتهای دانشبنیان مستقر در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران شتابدهنده حوزه الکترونیک برای همراهی تیمهای استارتاپی فعال در حوزه فناوریهای نانو و میکروالکترونیک مستقر است.
همچنین شرکتهای دانشبنیان تولید کننده تجهیزات تصفیه هوا مبتنی بر پلاسما، تولید تجهیزات الکترونیکی چاپی، سیال تکمیل چاه با وزن بالا جایگزین کلسیم بروماید، پوشش نانوسرامیک کامپوزیتی مخصوص آلومینیوم، مکمل نانولیپوزومال کلسیم، دستگاه ضد عفونی خشک از دیگر حوزه های فعالیت شرکتهای دانشبنیان مستقر در سولههای مرکز صنعتیسازی نانوفناوری کاربردی است.
117
بیشتر بخوانید:
رئیس جمهور: روحیه انقلابی نسل جوان در توسعه فناوریهای نانو نقش داشته است