این خبر در واکنش به مصاحبه اخیر «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران با شبکه خبری چین و اظهارات او مبنی بر آمادگی و خواست ایران برای از سرگیری مذاکرات با قدرتهای جهانی از جمله آمریکا برای رسیدن به توافق هستهای منتشر شده است.
همزمان با این پیام های مثبت اروپائیها در استقبال از دور جدید گفت وگوها با ایران، «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه با طرح ادعاهای بی اساس درباره خطر تهدیدات ایران سخن گفت.
فرانسه در کنار آلمان و بریتانیا سه کشوری هستند که در بیش از دودهه گذشته طرف گفت وگو با ایران چه در قالب 1+3 و چه در قالب 1+5 متشکل از پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به اضافه آلمان بوده است.
در تمام این سالها اروپائیها با ایجاد فضای ایران هراسی به بهانه های مختلف سعی در فشار سیاسی به ایران و نشستن در جانب حق و نشاندن ایران در جانب متهم پشت میز مذاکرات بوده اند.
از روز اول پیروزی انقلاب اسلامی اروپائیها هیچگاه نمی خواستند واقعیت انقلاب اسلامی و سرنگونی حکومت استبدادی متحد غرب در ایران را بپذیرند. سیاست غرب در قبال ایران مخدوش کردن چهره حکومت مردمی در ایران و ترویج سیاست ایران هراسی در سطح منطقه و جهان بوده است.
این سه کشور اروپایی زمانی از سیاستهای سرکوبگرانه رژیم سابق ایران علیه مبارزات مردم ایران حمایت می کردند؛ همین سیاست را پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز با حمایت از تجاوز رژیم دیکتاتوری صدام علیه خاک ایران ادامه دادند.
دولتهای اروپائی از جمله فرانسه هیچگونه کمک مالی، نظامی و سیاسی از رژیم صدام دریغ نکردند. آلمان و هلند تکنولوژی و مواد ساخت سلاحهای شیمیایی را در اختیار رژیم صدام قرار دادند. صدام از این سلاحهای شیمیایی علیه مردم عراق و مرم ایران در سطح وسیعی استفاده کرد.
دولتهای اروپایی از جمله فرانسه با این کارنامه سیاه در قبال مردم ایران، اتهامات بی اساسی را علیه ایران مطرح کرده و پس از نزدیک به پنج دهه از پیروزی انقلاب اسلامی باز همچنان به دروغگویی برای ترویج ایران هراسی متوسل شده اند.
یکی از این دروغها ارسال موشکهای بالستیک ایران به روسیه و استفاده از آنها در جنگ اوکراین است. این در حالی است که «ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین به صراحت گفته است هیچگونه شواهدی از ارسال موشکهای ایران به روسیه و استفاده از آنها ندارد، اما دولتهای اروپایی بر پایه این خبر دروغ، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده اند.
ایجاد شبهه درباره برنامه هسته ای صلح آمیز ایران نیز در همین راستا قرار دارد. در واقع اروپایی ها به همراه آمریکا تلاش می کنند با نظامی جلوه دادن این برنامه صلح آمیز، فشارهای سیاسی و تحریم های اقتصادی ضد ایران را تشدید کنند.
اگر دولتهای اروپایی واقعا به دنبال ثبات و امنیت در منطقه بحران زای غرب آسیا هستند می بایست سیاست کهنه طرح اتهامات بی اساس را کنار گذاشته و برپایه احترام متقابل به رفع اختلافات با ایران در حوزه مختلف از طریق گفت وگو روی بیاورند.
ایران در جریان توافقنامه برجام ثابت کرد که متعهد به توافقات بین المللی است، اما کشورهای غربی از جمله آمریکا به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکردند.
نویسنده: مرتضی مکی
117