شصت و هشتمین نشست سالانه کنفرانس عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی از 26 تا 30 شهریور ماه (16 تا 20 سپتامبر2024) در وین پایتخت اتریش برگزار میشود.
کنفرانس عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی یکی از نهادهای اصلی سیاستگذاری آژانس بوده که متشکل از همه کشورهای عضو است. این کنفرانس هر سال در ماه سپتامبر در مقر آژانس در وین برگزار میشود و مقامات عالیرتبه کشورها و نمایندگان کشورهای عضو برخی از موضوعات را مورد بحث و بررسی قرار میدهند.
«محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در این نشست تاکید کرد: "امتناع رژیم اسرائیل از الحاق به معاهده NPT و خودداری از قرار دادن تاسیسات هستهای خود تحت پادمان آژانس، تهدیدی علیه صلح و امنیت بینالمللی است."
بدون تردید، رژیم صهیونیستی امروز مهمترین تهدید علیه صلح و امنیت جهانی است که دلایل مختلفی در این خصوص وجود دارد:
این رژیم از 7 اکتبر 2023 تاکنون، به نسلکشی در غزه ادامه میدهد. مقامات جهانی، نهادهای بینالمللی دولتی و غیردولتی و مردم در اغلب کشورهای جهانی جنایت رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم و آنرا مصداق نسلکشی توصیف کردند.
با این حال، این رژیم همچنان به این نسلکشی ادامه میدهد و حتی به سمت گسترش جنگ در سطح منطقه غرب آسیا حرکت میکند.
در همین راستا، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در اجلاس سالانه کنفرانس عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: "در زمان حاضر، دنیا با چالشهای جدی و نگران کننده از جمله جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین مواجه است و این رژیم در جنگ غزه، بیش از 41 هزار نفر را به خاک و خون کشیده که غالب آنها زنان و کودکان بیگناه هستند و همچنان نیز تحت حمایت آمریکا و برخی کشورها، وقیحانه به جنایات و نسل کشی خود ادامه میدهد."
علاوه بر این، رژیم صهیونیستی مقررات، پیمانها و اسناد بینالمللی را نیز به سخره گرفته است. مقررات بینالملل، مفاد پیمانها و اسناد بینالملل حقوقی را درباره مخاصمات مسلحانه مشخص کرده که از جمله این حقوق این است که حمله به مراکز درمانی، آموزشی، زنان، کودکان و به طور کلی غیرنظامیان ممنوع است، اما رژیم صهیونیستی آشکارا این ممنوعیتها را نادیده میگیرد و مراکز درمانی، بیمارستانها، مدارس، اردوگاه آوارگان را به عنوان هدف واضح و علنی موشکها و تانکهای خود قرار داده است.
بدون تردید، نقض آشکار و علنی مقررات حقوق بینالملل از سوی رژیم صهیونیستی نیز تهدیدی علیه صلح و امنیت جهانی محسوب میشود.
نپیوستن رژیم صهیونیستی به پیمان منع تکثیر هستهای (NPT) نیز مصداقی دیگر از تهدید صلح و امنیت جهانی توسط رژیم اشغالگر قدس است. رژیم صهیونیستی پس از تصویب این پیمان به سلاح هستهای دست پیدا کرده و تا امروز نیز از پیوستن به پروتکلهای الحاقی مربوط به این پیمان نیز خودداری کرده است.
این رژیم تنها بازیگر در منطقه غرب آسیا است که سلاح هستهای در اختیار دارد. در همین راستا، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر اینکه خلع سلاح هستهای اولویت اصلی جامعه بینالمللی است، خاطرنشان کرد: "امروز بیش از هر زمان دیگری ایجاد منطقه عاری از سلاحهای هستهای در منطقه غرب آسیا حائز اهمیت است و این درحالی است که تنها در طول یک سال گذشته، مقامات رژیم کودککش صهیونیستی، در چندین نوبت ملت بزرگ ایران و همچنین مردم مظلوم غزه را با سلاحهای هستهای خود تهدید کردهاند."
نویسنده: سیدرضی عمادی
117