«غلامعلی خوشرو» درنشست شورای امنیت که روز جمعه با موضوع «زنان، صلح و امنیت» برگزارشد؛ با بیان این نکته افزود، ساده اندیشی است، اگر تصور شود با حذف فیزیکی گروه های تروریستی در عراق و سوریه، جنایات علیه زنان به پایان می رسد، چرا که رفتار این گروه ها ریشه در انحراف تفکری دارد که براساس نفرت و نفی دیگران استوار است.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل تصریح کرد، از اینرو جامعه بین الملل باید به مبارزه با حامیان گروه های تکفیری نیز ادامه دهد.
شورای امنیت سازمان ملل ، در سال 2000 قطعنامه 1325 را در مورد «زنان، صلح و امنیت» به تصویب رساند.
در این قطعنامه برای نخستینبار آثار سوء مخاصمات مسلحانه بر زنان و دختران مورد توجه قرار گرفت.
شورای امنیت در خلال این سال ها مبادرت به تصویب شش قطعنامه دیگر در مورد زنان، صلح و امنیت بینالمللی کرده است؛ اما متاسفانه همچنان، در سراسر جهان شاهد آن هستیم که تعداد بسیاری از زنان حقوق خود را از دست میدهند و آزادیهای اساسی آنان در معرض نقض جدی قرار دارد.
به بردگی گرفتن زنان در هزاره سوم و اعمال خشونت جنسی و انواع شکنجه های جسمی و روحی زنان و دختران از آثار شوم این جریان است.
ارزش های اخلاقی در جوامع مختلف رنگ باخته است
«بری رابین» از روزنامه نگاران معروف غربی در این باره می نویسد:
".... ارزش های اخلاقی در جوامع مختلف رنگ باخته است و جاهلیت مدرن نیز دختران را زنده به گور می کند؛ نه جسم آنها را بلکه روح و روان وشخصیت و عفت آنان را.
در عصر جدید شاهد جنگ های خونین طولانی هستیم؛ این بار با شعار دموکراسی، عدالتخواهی و بشر دوستی. شاهد شکنجه ضعیفان هستیم؛ این بار در زندان ابوغریب یا گوانتانامو....."
امروزه حاصل این خشونت ها را می توان درحوادث تلخ سوریه؛ عراق و یمن و از غرب اسیا تا شمال آفریقا مشاهده کرد.
پس از حملات یازده سپتامبر، دولت ایالات متحده ابتدا به افغانستان و سپس عراق حمله کرد، اما اشغال نظامی افغانستان و عراق کمکی به پایان خشونت ها نکرد.
امروز غرب و در پیشاپیش انها امریکا هر روز قطعنامه ای در محکومیت نقض حقوق بشر به تصویب می رسانند و بیانیه صادر می کنند.
همین کشورها اما زمانیکه پای منافع سیاسی و یا فروش سلاح در میان است با رژیم های کودک کش و متعصبی همچون عربستان که هیچ حقوقی برای زنان قایل نیستند؛همنوایی و از انها حمایت می کنند.
گذشت زمان نشان داد که انچه صلح، امنیت و آزادی را برای زنان، و کودکان، به ارمغان خواهد آورد، ایالات متحده نیست؛ بلکه مبارزه ملت ها یی است که با خشونت مقابله کرده و برای دستیابی به حقوق خود ایستادگی نشان میدهند.
نسرین خویی
133/112
بیشتر بخوانید:
خوشرو: زنان جهان در ایجاد صلح و امنیت نقشی محوری ایفا می کنند
خوشرو: زنان قربانیان نخست تروریسم هستند
بیانیه مجمع جهاني صلح اسلامي به مناسب روزجهاني صلح
تاکید ایران بر توجه جامعه جهانی به موضوع خشونت علیه زنان