ایران پرس: وزارت اسرا و آزادگان فلسطینی از زندانی بودن 170 کودک فلسطینی خبر داده است که هنوز پنج نفر آن ها بدون تفهیم اتهام تحت بازداشت اداری هستند.

آمارهای موجود نشان می‌دهد که به طور میانگین سالانه بیش از هزار کودک و نوجوان فلسطین به بهانه های مختلف بازداشت و به بهانه‌های مختلف تحت انواع شکنجه های روحی و جسمی قرار می‌گیرند.

با وجود اینکه بازداشت و شکنجه کودکان و نوجوانان در اراضی اشغالی برخلاف همه اصول و قوانین بین‌المللی است و با توجه به غیرنظامی بودن کودکان آزار و اذیت آن ها مصداق بارز جنایات جنگی است، اما دادگاه های صهیونیستی بازداشت و مجازات کودکان فلسطینی را مجاز شناخته‌اند.

بنابراین یکی از دلایل اصلی استمرار بازداشت و زندانی کردن کودکان و نوجوانان فلسطینی علیرغم مغایرت آن با همه اصول و قوانین بین المللی این است که رژیم صهیونیستی به دلیل دیدگاه‌های نژادپرستانه خود هیچ وقت خود را ملزم به اجرای این اصول ندانسته است و در عین حال هیچ وقت از سوی سازمان‌های بین‌المللی به دلیل اعمال نفوذ مافیای صهیونیستی و همچنین کشورهای غربی و در راس آن آمریکا برای اجرای این اصول و قواعد تحت فشار جدی قرار نگرفته است.

بازداشت گسترده و مستمر کودکان و نوجوانان فلسطین دلایل مختلفی دارد:

یکی از این عوامل این است که رژیم صهیونیستی به کودکان امروز فلسطینی به مثابه مبارزان فردا نگاه می‌کند و به زعم خود با بازداشت و مجازات آنها به اقدام پیش‌دستانه دست می زند غافل از اینکه این اقدام همچنانکه مشاهده می‌شود نتیجه عکس به بار می آورد و اراده کودکان و نوجوانان فلسطینی را بیش از پیش در مبارزه با صهیونیست ها تقویت می کند.

در واقع شکل گیری گروه‌های مقاومت جدید همچون بیشه شیران را در کرانه باختری می توان حاصل این رویکرد ارزیابی کرد.

عامل دوم این است که سیاست‌های رژیم صهیونیستی در طول سالیان و دهه‌های گذشته در کرانه باختری و نوار غزه این مناطق را در عمل به زندان های بزرگ تبدیل کرده است.

هرچند رژیم صهیونیستی بعد از سال ها مجبور شد از نوار غزه همانند جنوب لبنان به دلیل رشد و تقویت مقاومت عقب نشینی و فرار کند، اما این منطقه را با بیش از دو میلیون جمعیت که به لحاظ انسانی پرتراکم ترین منطقه به شمار می رود تحت محاصره دارد و لذا سال‌هاست که آن ها را به طور دسته جمعی مجازات می کند.

در کرانه باختری نیز احدات بیش از 200 شهرک و اسکان بیش از نیم میلیون مهاجر صهیونیست در این شهرک ها به همراه احداث دیوار حائل کرانه باختری را به مناطق مجزا از هم تبدیل و در واقع ساکنان هر منطقه را در زندان بزرگ قرار داده است.

در چنین شرایطی فلسطینی ها ساکن در این مناطق برای رهایی از این زندان های بزرگ هیچ راهی جز مقاومت پیش روی خود نمی بینند و از اینکه توسط نظامیان صهیونیستی بازداشت شوند هیچ ابایی ندارند چراکه محل زندگی کنونی آنها نیز تفاوت چندانی با زندان های صهیونیستی ندارد و در واقع بازداشت شدگان فلسطینی اعم از اینکه کودک باشند یا بزرگسال از یک زندان بزرگ به یک زندان کوچک و به اصطلاح انفرادی منتقل می شوند.

از این‌رو بازداشت و زندانی کردن فلسطینی ها اعم از کودک و یا بزرگسال تغییر چندانی چه در موقعیت زندگی آن ها و چه در اراده یشان برای مقاومت و مبارزه ایجاد نمی‌کند اما پرونده جنایات جنگی رژیم صهیونیستی را هر روز قطورتر می‌کند چرا که طبق اصول وقوانین بین المللی از جمله کنوانسیون های چهارم ژنو هرگونه تغییر در وضعیت اراضی اشغالی و ایجاد آزار و اذیت برای ساکنان آن جنایات جنگی محسوب می شود که قابل پیگرد قضایی است هر چند که به دلیل نفوذ مافیای صهیونیستی و جانبداری دولت های غربی و در راس آن آمریکا از رژیم صهیونیستی این موضوع حیاتی به تاخیر افتاده است.

نویسنده: احمد کاظم زاده

117