وزارت خارجه سوریه، در بیانیهای تاکید کرد، گزارش کمیته مشترک به دستور آمریکا و دیگر کشورهای غربی تنظیم شده و هدف از چنین گزارشی افزایش فشارهای سیاسی بر حاکمیت سوریه است.
گزارش کمیته مشترک سازمان منع سلاح شیمیایی و سازمان ملل متحد روز پنجشبه پس از این که روسیه سهشنبه گذشته طرح پیشنهادی آمریکا را برای تمدید ماموریت این کمیته در شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد، منتشر شد.
گزارش کمیته مشترک، دولت سوریه را مسئول استفاده از گاز سارین در منطقه «خانشیخون» اعلام کرده است.
آمریکا، فرانسه و انگلیس هم نیروهای ارتش سوریه را به انجام حمله اعلامی شیمیایی در چهارم آوریل 2017 به خانشیخون متهم میکنند.
روسیه: تروریستها بمب حاوی گاز سمی سارین را در چهارم آوریل گذشته در «خانشیخون» منفجر کردهاند
دولت سوریه، اما بارها این ادعا را رد کرده است. وزارت خارجه روسیه نیز باردیگر پس از انتشار گزارش کمیته مشترک، اعلام کرد، اطلاعاتی در اختیار دارد که ثابت میکند، تروریستها بمب حاوی گاز سمی سارین را در چهارم آوریل گذشته در «خانشیخون» منفجر کردهاند.
ادلب در کنترل گروههای مسلح مورد حمایت غربیها از جمله آمریکا است و در گزارش کمیته مشترک، به مصاحبه با چند نفر به عنوان شاهد در این منطقه اشاره شده است که به گفته روسیه و سوریه با واقعیت فاصله دارد.
«سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر خارجه روسیه روز جمعه گفت:
"گزارش کمیته مشترک شامل تناقضگوییهای زیادی است و از شهادت افرادی استفاده شده که در صحت آن تردید وجود دارد."
این نوع گزارشدهی درباره سوریه، همواره وجود داشته است و دشمنان حاکمیت سوریه از ابتدای شروع بحران در این کشور، تلاش کردند، با گزارشهای جهتدار اهداف خود را پیش ببرند.
گزارش گزینشی کمیته مشترک سازمان منع سلاح شیمیایی و سازمان ملل متحد نشان میدهد، این کمیته در روند تحقیقات خود از مدارک ارائه شده توسط دولت سوریه استفاده نکرده است.
وزارت خارجه سوریه اعلام کرده است، صادقانه با سازوکار تحقیق کمیته مشترک همکاری کرد و اطلاعات دقیقی را در اختیار این کمیته گذاشت تا این واقعیت آشکار شود که گروههای تروریستی از سلاح شیمیایی در خانشیخون استفاده کردهاند.
بی توجهی کمیته بین المللی تحقیقات درباره خان شیخون به آمارهای کارشناسان روس
«میخائیل اولیانوف»، مدیر اداره منع گسترش تسلیحات در وزارت خارجه روسیه هم اعلام کرد:
"بیشتر حکمها و نتیجه گیریها در گزارش کمیته بینالمللی تحقیقات درباره «خانشیخون» سطحی بوده و به آمارهای کارشناسان روسی هیچ توجهی نشده است."
گزارش جهتدار کمیته مشترک سازمان منع سلاح شیمیایی و سازمان ملل متحد درحالی ماجرای «خان شیخون» را به ابزاری برای فشار بر دولت سوریه حفظ کرده است که این روزها، تروریستها در مسیر شکست قرار دارند و تحرکات داعش به دیرالزور، شرق سوریه، محدود شده است.
«روند آستانه» هم، گروههای مسلح مورد حمایت غرب را از متن تحولات سوریه به حاشیه برده است. ارتش و دولت سوریه هماکنون در موقعیت برتری قرار دارند و حامیان گروههای مسلح باردیگر در آستانه دور جدید مذاکرات ژنو، فشارها را ضد دولت سوریه تشدید کردند.
به گفته «استفان دیمیستورا»، نماینده سازمان ملل در امور سوریه، قرار است دور جدید مذاکرات ژنو 28 نوامبر 2017 برگزار شود.
همزمان «رکس تیلرسون»، وزیر خارجه آمریکا مدعی شده است «بشار اسد» جایی در آینده سوریه ندارد.
این موضعگیری در کنار گزارش کمیته مشترک، نشان میدهد محور غربی به سرکردگی آمریکا به دنبال کنار گذاشتن «بشار اسد» از آینده سوریه است و در این مسیر از هر روشی حتی زنده نگهداشتن ماجرای «خانشیخون» بهره میبرد.
علیکرمی
133/112
بیشتر بخوانید:
سوریه اسناد حملۀ شیمیایی معارضان را به سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی ارائه کرد
سازمان منع تسلیحات شیمیایی : داعش گازهای شیمیایی تولید کرده است
سوریه: گزارش سازمان منع سلاح های شیمیایی درباره حادثه «خانشیخون» جعلی است
انتقاد شدید روسیه از عملکردسازمان منع سلاح های شیمیایی در قبال سوریه/ تحلیل