به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری صداوسیما از وین، «بیژن نامدار زنگنه» وزیر نفت کشورمان در هفتمین سمینار بین المللی نفت که از امروز (چهارشنبه) در هوف بورگ وین آغاز بکار کرده است؛ افزود، ایران به عنوان یکی از اعضای بنیانگذار اوپک و در طول تاریخ این سازمان، همواره به حفظ منافع کشورهای تولیدکننده و مصرف کننده و همچنین ارتقا ثبات بازار نفت، باور داشته و به آن پایبند بوده است.
وی گفت، ثبات بازار نفت مستلزم همکاری میان طرفهای ذینفع بازار نفت، از جمله تولیدکنندگان و همچنین مصرف کنندگان است؛ توافق میان تولید کنندگان نفت اوپک و غیراوپک سبب ثبات در بازارهای جهانی نفت شده است.
زنگنه تاکید کرد، تضمین سرمایه گذاری آینده در کشورهای تولیدکننده نفت؛ تضمین عرضه به موقع و کافی نفت برای تأمین تقاضا و تضمین رشد پایدار و مقبول برای اقتصاد جهانی مهمترین عناصر توازن در بازار نفت هستند.
وزیر نفت کشورمان در این سمینار افزود: ایران مخالف قیمت بالای نفت است. اعتراض من به قیمت نفت از این باور عمیق نشأت میگیرد که قیمتهای بالا در میان مدت و بلند مدت، نه به تولیدکنندگان و نه به مصرف کنندگان، سودی نمی رساند.
زنگنه تصریح کرد، رشد کنونی قیمت نفت عمدتا ناشی از برخی تنشهای سیاسی تزریق شده به بازار نفت است. نقش برخی از دستکاری ها در آمارهای عرضه و تقاضا در این معادله، کم اهمیت است.
زنگنه با اشاره به اینکه رئیس جمهوری آمریکا در روزهای اخیر اوپک را به دلیل رشد قیمت نفت مؤاخذه کرده است، افزود: اوپک در طول حیات خود و به ویژه در سالهای اخیر، از قیمتهای معقول نفت حمایت کرده و هیچ گاه برای دستیابی به قیمتهای بالای نامعقول تلاش نکرده و از آنها حمایت نکرده است. مسئولیت اصلی برای قیمت کنونی نفت، به عهده خود رئیس جمهوری آمریکاست.
وی ادامه داد، آمریکا نمی تواند ضد 2 عضو بنیانگذار اوپک، دو کشور عمده تولیدکننده نفت، تحریم تجاری یکجانبه وضع کند و آنها را خارج از قلمرو خود اعمال کند و همزمان انتظار داشته باشد که بازار جهانی نفت واکنشی نامطلوب نشان ندهد.
زنگنه خاطرنشان کرد، دلیل قیمتهای بالای کنونی نفت به طور عمده نبود تعادل میان عرضه و تقاضای نفت نیست.
وی گفت، از زمان سخنرانی رئیس جمهوری آمریکا در هشتم مه 2018 که در آن خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد، قیمت نفت حدود 6 دلار برای هر بشکه بالا رفته است.
به گفته وزیر نفت کشورمان؛ با توجه به این که دلیل اصلی افزایش قیمت نفت سیاسی است، بنا براین چاره کاهش قیمت نفت نیز تنها می تواند سیاسی باشد.
زنگنه افزود، ما با استفاده از نفت به عنوان یک ابزار سیاسی و تحمیل محدودیت بر تولیدکنندگان به دلایل سیاسی، مخالف هستیم. ما باور داریم که همه بازیگران بازار نفت باید اذعان کنند که بنیادهای بازار باید بر بازار حاکم باشند و نقشی تعیین کننده در آن ایفا کنند.
وی گفت، آمریکا نمیتواند از اوپک انتظار داشته باشد که علیه دو عضو بنیانگذار خود اقدام کند .اوپک یک سازمان مستقل، جا افتاده و مسئولیت پذیر است که از آن انتظار میرود انسجام و اقتدار خود را طبق اساسنامه تقویت کند و از سیاست زدایی در بازار حمایت کند و چنین اقدامات یکجانبه را که روند طبیعی بازار نفت را مختل میکنند، محکوم کند.
به گفته زنگنه؛ مقررات موسوم به نوپک حاکمیت همه کشورهای عضو اوپک را هدف قرار داده است، اما همچنان دولت آمریکا انتظار دارد اعضای اوپک بی تفاوت باشند. تحلیلگران بازار نفت پرسشی مهم دارند: اقدام اوپک را برای جایگزینی تولید از دست رفته اعضای این سازمان که تولیدشان به دلیل تحریم ها کاهش یافته است، چگونه می توان تفسیر کرد؟
وی تصریح کرد، تأکید می کنم که از دید ما سیاستزدایی از بازار نفت برای ثبات بازار و طرفهای ذینفع در آن، حیاتی است. همان طور که در «توافق جهانی کاهش تولید نفت» نشان داده شده است، اوپک نمونه ای عالی از نمایش قدرت همکاری برد-برد ایجاد کرده که به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان سود رسانده و ثبات بازار، امنیت انرژی و رشد اقتصاد جهانی را ارتقا داده است.
نشست وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو اوپک
هفتمین سمینار بینالمللی اوپک پیش از ظهر امروز چهارشنبه با حضور وزیران انرژی کشورهای تولیدکننده نفت عضو و غیرعضو اوپک و جمعی از مسئولان بلندپایه دولتها و محافل علمی در محل «هوف بورگ» وین آغاز بکار کرد.
اولین دور این سمینار بین المللی اوپک در حد محدودی در سال 1969 برگزار شد که پس از چندین سال بار دیگر بعنوان یکی از رویدادهای صنعت نفت جهان با شرکت وزرای کشورهای مختلف و مسوولین شرکت های بزرگ نفت و گاز و موسسات تخصصی -دانشگاهی به فعالیت خود ادامه داد و اکنون هر سه سال در وین برگزار می شود.
«حسین کاظمپور اردبیلی»، نماینده ایران در اوپک گفته است عرضه نفت در بازار در حال حاضر مطلوب است و اوپک باید به تصمیم خود درمورد میزان تولید نفت، تا پایان سال جاری میلادی پایبند باشد.
نماینده ایران در هیات عامل اوپک تصریح کرد ایران به همراه ونزوئلا و عراق پیشنهاد افزایش تولید نفت را که مورد حمایت عربستان و روسیه است، در نشست آتی اوپک وتو میکند./110
بیشتر بخوانید:
زنگنه: اوپک از ترامپ دستور نمیگیرد+ ویدئو
نشست آتی اوپک؛ سناریوی جدید آمریکا با بازی عربستان/ تحلیل
اعضای اوپک طرح عربستان را وتو میکنند
کاظمپور اردبیلی: اوپک از آمریکا دستور نمیگیرد
دبیرکل اوپک: چالش اصلی صنعت نفت کمبود سرمایه است