لیبی به دلیل متحد نبودن نهاد نظامی و پست های حاکمیتی دچار بی ثباتی و از طرفی به دلیل اختلاف نظرها میان طرف های داخلی دچار خلأ سیاسی شده است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، شرکت ملی نفت لیبی شامگاه پنجشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: پس از انقضای مهلت 72 ساعته و زیان بیش از 16 میلیارد دینار لیبی (معادل تقریباً سه میلیارد و ۵۹۰ میلیون دلار)، شرکت ملی نفت لیبی تصمیم گرفت در تاسیسات نفتی درشهر سرت (در شمال لیبی) وضعیت اضطراری اعلام کند.
شرکت ملی نفت لیبی روز دوشنبه هشدار داده بود اگر تولید و صادرات در پایانههای شهر سرت ظرف سه روز از سر گرفته نشود، مجبور خواهد شد به حادثهای کاملاً غیرمترقبه متوسل شود.
در همین حال، رئیس شرکت ملی نفت لیبی در مورد سوء استفاده از بخش نفت و معیشت مردم لیبی به عنوان ابزاری برای فشار سیاسی هشدار داد.
مصطفی صنع الله، رئیس شرکت ملی نفت لیبی گفت: «ما مجبوریم در پایانههای السدرا (در شرق سرت) و راس لانوف (در شمال سرت) و میادین نفتی الفیل (جنوب لیبی) وضعیت اضطراری اعلام کنیم.»
بر اساس گزارش شرکت ملی نفت لیبی، تولید به شدت کاهش یافته و صادرات بین ۳۶۵ هزار تا ۴۰۹ هزار بشکه در روز کاهش یافته است که در مقایسه با میانگین تولید پیش از بحران، ۸۶۵ هزار بشکه در روز کاهش دارد.
علاوه بر این، روزانه 220 میلیون مترمکعب گاز از دست رفته است که برای تأمین شبکه برق ضروری است.
دو دولت مستقر در شرق و غرب لیبی -یکی مستقر در طرابلس که از سال 2021 تحت ریاست عبدالحمید محمد الدبیبة است و دیگری به ریاست فتحی علی عبد السلام پاشآغا و تحت حمایت ژنرال خلیفه حفتر، از ماه مارس 2022 بر سر قدرت با هم اختلاف دارند. گروههای نزدیک به اردوگاه شرق لیبی که خواستار انتقال قدرت به فتحی پاشآغا بودند، اواسط ماه آوریل چندین میدان و پایانه نفتی را به زور تعطیل کردند.
116