شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد که یک سوم زنان دنیا همچنان قربانی خشونت هستند و جایگاه آنها در جهان تنزل یافته است.

به گزارش ایران پرس، قتل، تجاوز، تجاوز به عنف، ایجاد محدودیت در رفتار  یا رفت و آمد، ختنه، ازدواج اجباری و غیره از موارد خشونت ضد زنان است.

 فهرست موارد خشونت ضد زنان اما بسیار طولانی و بلند است به طوری که انجمن های دفاع از حقوق بشر نمی توانند آمار و ارقام مربوط به آن را به درستی مشخص کنند.

مطابق گزارش شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که در روز 13 ژوئن منتشر شد، بیش از سی در صد از زنان جهان ، خشونتهای فیزیکی ، جنسی و روحی را متحمل می شوند.

 البته ثبت همه موارد خشونت ضد زنان کار بسیار دشواری است، بنابراین آمار واقعی می تواند بسیار بالاتر از امار ثبت شده باشد.

«ژاکلین دلوفر» رییس کمیته زنان سازمان عفو بین الملل گفت، این آمار کافی نیست و فقط جزئی از واقعیات را منتشر می کند.

اگرچه سازمان ملل متحد، آمار و داده های موسسات و انجمن ها را درباره خشونت ضد زنان جمع آوری می کند اما بیشتر اوقات خشونتها خاموش و در سکوت می مانند.

این جرایم در بیشتر خانه ها رایج هستند اما یا قابل مشاهده نیستند و یا زنان در نزد پلیس و بیمارستانها مطرح نمی کنند.

علاوه بر این، سنت، شرم، ترس از شکایت کردن و یا ندانستن درباره آن همگی دلایلی هستند که خشونت ضد زنان را افزایش می دهد و همچنین مانع شناسایی و ثبت موارد نقض حقوق زنان می شود.

«دیزی اسمیت» مسوول دفتر امور حقوق زنان در فدراسیون بین المللی حقوق بشر نیز گفت، جایگاه زنان تنزل یافته است. حقوق اجتماعی آنها در هر موقعیت جغرافیایی یا طبقه اجتماعی که باشند کاهش یافته است.   

اسمیت افزود، اگر آمار فقط  بخشی از این خشونتها را داریم، باید در عمل، آمار خشونتهای خاموش که به طور بالقوه نیمی از جمعیت جهان را تهدید می کنند ، در نظر داشته باشیم.

از نظر شورای حقوق بشر سازمان ملل، میزان خشونتها و ادامه آنها به اراده سیاسی دولتها بستگی دارد.

کشورهای دنیا با وجود پیشرفت در قوانین، اما همچنان برای ایجاد قوانین برای مبارزه ضد خشونت علیه زنان و اجرای آن مشکل  دارند.

در مقابل، ارگانهای دفاع از حقوق بشر برای جلوگیری از سواستفاده از زنان و خشونت ضد آنها  بر لزوم آموزش به ویژه برای مردان و پسران تاکید کرده اند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنین از مردان خواست تا نگرش خود را درباره این که اگر زنان به حقی دست یابند، مردان همان حق را از دست خواهند داد، تغییر دهند.

دلوفر گفت، انتقال چنین افکار با ارزشی باید برای نهادینه شدن در جامعه از طریق مدارس صورت بگیرد.

نیاز آگاه سازی مردان درباره این مساله در حالی است که قربانی خشونت شدن یک سوم زنان در جهان رقم غیرقابل تصوری است.

 

بیشتر بخوانید: 

خوشرو: زنان قربانیان اصلی بحران های خاورمیانه هستند

دیده بان حقوق بشر: عضویت عربستان در «کمیته برابری زنان» احمقانه است

افزایش بدرفتاری با زنان بومی در استرالیا/ تحلیل