«جفری فلتمن» Jeffrey Feltman در سفر سه روزهاش به سریلانکا، حملات بوداییان افراطی ضد مسلمانان و تخریب اموال آن ها را محکوم کرد و از دولت این کشور خواست مانع این خشونت ها شود.
بودائیان افراطی 28 فوریه در شهر آمپارا Ampara در شرق سریلانکا با تخریب و آتشزدن مغازههای مسلمانان به آنان حمله کردند که منجر به زخمیشدن دست کم پنج نفر از مسلمانان شد و یک مسجد هم خسارت دید. این نخستین بار نیست که بوداییان افراطی در سریلانکا به مسلمانان حمله می کنند.
دو عامل در تشدید این حملات نقش داشته است. نخست آنکه بعد از پایان جنگ داخلی در سریلانکا میان دولت این کشور و ببرهای شورشی تامیل، دشمنان وحدت ملی در سریلانکا با حمله به مسلمانان تلاش می کنند مانع از تقویت وحدت ملی در این کشور جزیرهای در اقیانوس هند شوند. این گروه قصد دارند بهگونهای مسلمانان را جایگزین تامیلها کنند.
دوم حمله بوداییان افراطی به مسلمانان در سریلانکا پس از تشدید حملات بوداییان افراطی در میانمار ضد مسلمانان روهینگیا در این کشور شدت گرفته است.
گروههای افراطی و تروریستی متعلق به بوداییان افراطی بخصوص در میانمار در سالهای اخیر با حمایتهای کسانی که خواهان جنگ بوداییان و مسلمانان هستند حملات شدیدی را ضد آنان اغاز کرده اند و این در حالی است که بودیسم و اسلام هر دو خواهان آرامش و وحدت هستند.
آتش زدن اموال مسلمانان در سریلانکا مشابه آنچه که در میانمار ضد مسلمانان در جریان است بیانگر اجرای سیاست زمین سوخته و بیرون راندن آنان از خانه و کاشانه شان است.
"آلن استراترن" Alan O'Toirerne استاد دانشگاه آکسفورد می گوید؛ "حملات بوداییان افراطی ضد مسلمانان در میانمار و سریلانکا در حالی صورت میگیرد که بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر با هم فاصله دارند؛ و هیچ یک از بوداییان این دو کشور در معرض تهدید مسلمانان نیستند و آنان در هر دوی این کشورها عموما صلح جو هستند و اقلیت کوچکی را تشکیل می دهند."
برخی از محافل سیاسی براین اعتقادند که حمله به مسلمانان از سوی افراطیون بودایی حرکتی حساب شده است تا مانع از رشد و توسعه جامعه مسلمانان در کشورهایی مانند سریلانکا و میانمار شوند.
اشخاص تندرو و تروریستی مانند آرشین ویراتو که به بن لادن میانمار نیز مشهور است تبلیغات گسترده ای را برای بدنام کردن مسلمان از جمله تلاش آنان برای تسخیر جامعه بوداییان آغاز کرده است.
به گفته سای لات (sai latt) استاد دانشگاه سایمون فریزر کانادا؛ "بسیاری از افراد تندرو از جمله عوامل دولتی، گروههای افراطی و تندرو بوداییان را بهترین راهحل برای مقابله و محدودکردن جمعیت و نفوذ مسلمانان در میانمار و سریلانکا میدانند."
در هر حال، سازمان ملل که به مظلومیت مسلمانان روهینگیا و جنایات بوداییان افراطی ضد آنان آگاه است نباید صرفا به محکوم کردن خشونتها ضد مسلمانان در سریلانکا بسنده کند و اجازه دهد بحرانی دیگر ضد مسلمانان در این کشور ایجاد شود؛ زیرا در صورت تشدید بحران درسریلانکا به سایر کشورهای حوزه منطقه جنوب آسیا نیز کشیده خواهد شد که کنترل ان بسیار دشوار خواهد بود.
137/110
بیشتر بخوانید
اعلام وضعیت اضطراری در شهر کاندی سریلانکا پس از حمله بوداییان به مسلمانان+ ویدئو
اعلام وضعیت اضطراری در سریلانکا پس از حمله به مسلمانان