سازمان ملل متحد روز دوشنبه خواستار محاکمه فرماندهان ارتش میانمار به دلیل نسل‌کشی مسلمانان روهینگیا و ارتکاب جنایات جنگی شد.

به گزارش ایران پرس به نقل از رویترز، بازرسان سازمان ملل در گزارشی اعلام کردند ارتش میانمار مرتکب کشتار جمعی و تجاوز گروهی علیه مسلمانان روهینگیا «با نیت نسل‌کشی» شده است؛ به همین دلیل «مین آنگ هلاینگ» فرمانده ارتش و 5 ژنرال میانمار باید محاکمه شوند. 

این بازرسان تصریح کردند «آنگ سان سوچی» مشاور عالی دولت میانمار نیز اجازه داده است تنفر همه جا را فرا بگیرید، مدارک را از بین برده و از مسلمانان در مقابل جنایات جنگی و بشری در ایالت‌ «راخین» محافظت نکرده است. بدین ترتیب، سوچی در ارتکاب این جنایات همکاری کرده است.

بازرسان سازمان ملل از شورای امنیت خواستند عوامل کشتار مسلمانان در میانمار را هدف تحریم قرار داده و صادرات سلاح به این این کشور را ممنوع کند.

در این گزارش بیست صفحه‌ای آمده است اطلاعات مختلفی برای تصدیق تحقیقات و محاکمه زنجیره فرماندهان ارتش میانمار وجود دارد.

دولت میانمار که یک نسخه از این گزارش را دریافت کرده از اظهارنظر در این باره امتناع کرده است.

از 25 اوت 2017  تاکنون در موج جدید حملات سرکوبگرانه و تجاوزکارانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین، غرب این کشور، بیش از شش هزار نفر کشته و هشت هزار نفر دیگر زخمی شده اند. بیش از یک میلیون نفر از مسلمانان روهینگیا نیز مجبور به فرار به بنگلادش شده اند.

استان راخین از سال 2012 صحنه حملات  ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است.

سازمان ملل متحد اخیرا اعلام کرد ارتش میانمار به دنبال «پاکسازی قومی» در این کشور است.

برخی سازمان های بین المللی و کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران به دلیل مانع تراشی دولت میانمار تنها توانسته اند برای آوارگان روهینگیایی در بنگلادش کمک های بشردوستانه ارسال کنند.

تاکنون 130 تُن از اقلام امدادی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برای مردم مسلمان میانمار به بنگلادش ارسال شده است.

138/117

بیشتربخوانید:

هشدار سازمان ملل درباره کودکان روهینگیا در میانمار

پیامدهای سکوت جهانی در قبال جنایات در میانمار/ فرزندان ناخواسته + ویدئو

سازمان‌ ملل: دولت میانمار اجازه دسترسی مؤثر به ایالت «راخین» را نمی‌دهد

ادعای «سوچی» برای توجیه جنایت‌های ارتش میانمار ضد روهینگایی‌ها