ایران پرس - محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان به مناسبت بیست و هشتمین سالروز خروج ارتش سرخ شوروی از آن کشور گفت، با در نظر داشتن تجارب اتحاد مردم افغانستان در مقابل تجاوز شوروی و خاطرات تلخ دوران جنگ‌های داخلی، هرگز اجازه نفاق‌افکنی را به سازمان‌های اطلاعاتی بیگانه و گروه‌های تروریستی نخواهد داد.

 وی افزود، رمز موفقیت در جبهه‌های جنگ با شوروی برای آزادی و دفاع از افغانستان، اتحاد سراسری بین اقوام،شیعه و سنی بود. رئیس جمهوری افغانستان خاطرنشان کرد،جهاد در مقابل اشغال شوروی بخاطر مقام یا قدرت نبود بلکه برای آزادی و آبادنی آن کشور انجام شد.

اشرف غنی 

 

ارتش سرخ شوروی در دسامبر سال 1979 میلادی با اهدافی چند جانبه به افغانستان حمله کرد و خاک این کشور را به اشغال خود درآورد. موقعیت ژئوپلتیک افغانستان و تمایل شدید شوروی به استقاده از این موقعیت برای پیشبرد اهداف منطقه ای وهمچنین حمایت ازحکومت کمونیستی«نجیب الله» در این کشور موجب شد روسیه در زمان رهبری«لئونید برژنف» افغانستان را اشغال کند. شوروی پس از ورود به افغانستان و علیرغم برخورداری از ارتشی قوی و کلاسیک سرانجام پس از ده سال جنگ و خونریزی در این کشور با شرمساری مجبور شد در سال 1989 خاک افغانستان را ترک کند.

ارتش سرخ شوروی

 

دو میلیون کشته و زخمی و همچنین آواره شدن پنج میلیون نفر از مردم افغانستان، نتیجه اشغال و جنگ ارتش شوروی درآن کشور بود. مقاومت مردم و اتحاد همه گروه های قومی،مذهبی و سیاسی در افغانستان دربرابر ارتش سرخ شوروی رمز پیروزی افغان ها در مقابله با اشغال آن کشور توسط روس ها بود.

نقش مجاهدین در شکست ارتش سرخ شوروی در افغانستان مورد تاکید همه مردم و گروه های مختلف این کشوراست و به همین دلیل نام مجاهدین در تاریخ افغانستان با رشادت، دفاع از وطن و مبارزه با اشغالگری ثبت شده است.

پس از گذشت بیست و هشت سال از خروج ارتش سرخ شوروی از افغانستان بدنبال شکست در این کشور، مهمترین دستاورد و میراث برجامانده از آن دوران پر التهاب، وحدت ملی در مقابله با اشغالگران و نتیجه بخشی مقاومت در مبارزه با دشمنان است. به همین دلیل است که در دوره اشغال افغانستان توسط آمریکا و ناتو و همچنین گسترش تروریسم در آن کشور، نسخه شفا بخش در این کشور بازگشت به تحریک همه گروه های قومی، مذهبی و سیاسی به حفاظت از منافع ملی، اتکا به توانایی داخلی و مقاومت در مقابل اشغالگری و تروریسم است.

تاریخ پر افتخار افغانستان در مقابله با اشغالگران روس نشان می دهد که مردم افغان برای غلبه بر تهدیدهای داخلی و خارجی از ظرفیت های کم نظیری برخوردارند.

با وجود تاکید بر حفظ همه دستاوردهای حاصله از شکست ارتش سرخ شوروی در افغانستان و لزوم استفاده از توان فکری و مدیریتی رهبران جهادی در دوره جدید حکومتداری در این کشور، اما در سال های اخیر نگرانی های از کمرنگ شدن نقش و حضور سران مجاهدین در ساختار مدیریتی و تصمیم گیری افغانستان مطرح شده است.

مردم افغانستان انتظار دارند سران مجاهدین در اتخاذ تصمیمات کلان این کشور به دلیل اثبات صداقت خود در دفاع از منافع ملی در دوره اشغال توسط شوروی،نقش موثری داشته باشند.113/111

بیشتربخوانید:

تلاش روسیه برای دلجویی از افغانستان / تحلیل

نگرانیها از تقویت حضور روسیه در افغانستان/ تحلیل

اشرف غنی 
ارتش سرخ شوروی