تهران- ایران پرس: سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد: در سه سال گذشته نسبت درآمد های پایدار شامل گمرک، سود سهام شرکت ها و درامد های غیر نفتی و مالیات از ۴۵ درصد در ۱۴۰۰ به ۵۲ درصد در ۱۴۰۲ رسید و امیدواریم امسال به عدد ۶۰ درصد نزدیک شویم.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری مشترک با رئیس سازمان برنامه و بودجه یکی از دلایل کسری های بودجه مزمن در سال های گذشته را وابستگی به نفت دانست.

خاندوزی افزود: در پی تحریم ها دولت ها مجبور می شدند یا هزینه های عمرانی را کاهش دهند یا دست به دامن استقراض از بانک مرکزی شوند که پیامدهای تورمی در پی داشت. تلاش دولت سیزدهم این بود که با رفع این دو ایراد، سهم درآمدهای پایدار را افزایش دهد.

خاندوزی تصریح کرد: در بخش دوم بودجه کاهش ۵ درصدی مالیات تولیدی ها به دستور رییس جمهور رخ داده است، معافیت مالیاتی سود شرکتها سال گذشته اعمال شد که مشوق خوبی بود و ۷۵ همت به شرکت ها منتقل شد در سال جاری شرکت های تولیدی می توانند از اوراق گام یا ضمانتنامه‌های بانکی و اسناد خزانه برای پرداخت مالیات و عوارض استفاده کنند.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره ارتباط نوسانات ارزی با نهایی نشدن بودجه اظهار کرد: دلیل تاخیر ابلاغ بودجه امسال به اولین سال اجرایی آیین نامه داخلی مجلس برمی گردد بنابراین ایرادی متوجه دولت نیست لذا نوسانات ارزی ابدا منفعتی برای دولت ایجاد نمی کند اتفاقا از منظر ملاحظات اجتماعی دولتها از ثبات ارز منتفع می‌شوند تا نوسانات ارزی. منظور: ۴۰۰۰ هزار میلیارد برای بخش راهبردی بهداشت و درمان پیش بینی شده است.

داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در این نشست خبری نیز گفت: اعتبارات آموزش وپژوهش پزشکی را از بخش درمان جدا کردیم و همچنین ۴۰۰۰ هزار میلیارد برای بخش راهبردی بهداشت و درمان از بخش خصوصی پیش بینی کردیم.

وی افزود: امسال در بخش بهداشت و درمان شاهد یک رویکرد جدید برای خدمت رسانی و جلب رضایت مردم باشیم.

منظور تاکید کرد: بعضا اعتبارات دانشگاه های برتر ۴۰ درصد رشد و دانشگاه های متوسط ۳۰ درصد رشد داشته است.

وی در پایان گفت:اعتبارات خوبی برای خوابگاه های متاهلی و تغذیه دانشجویان پیش بینی شده است.در آموزش و پرورش ۷۰ هزار معلم را جذب خواهیم کرد و منابع لازم برای آنها پیش بینی شده است.

112