تهران - ایران پرس: سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: ما در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم که کشورهای مدعی تمدن اروپایی در رأس آنها آلمان، هلند، انگلیس و فرانسه با کمک آمریکا سلاح های شیمیایی به صدام دادند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی ایران امروز چهارشنبه در هشتمین همایش ملی پدافند شیمیایی و دومین نمایشگاه دستاوردها و محصولات شرکت های دانش بنیان در حوزه پدافند شیمیایی گفت: موضوع پدافند شیمیایی به ۳ مقوله اساسی می پردازد؛ بخش اول جنگ های شیمیایی و پیامدهای آن و کنترل پیامدهایش است که ما تجربه این بخش را در دوران دفاع مقدس داریم. بخش دوم توسعه صنعت شیمیایی و پتروشیمی کشور است و بخش سوم هم تهدیدات تروریسم شیمیایی یا همان کموتروریسم است.

سردار جلالی در ادامه سخنان خود گفت: ما در دوران دفاع مقدس شاهد تجربه خونبار حملات شیمیایی خونبار رژیم بعث عراق علیه مردم خودمان بودیم. در دوران دفاع مقدس حدود ۷۵۰ بار حمله شیمیایی به ایران در حوزه های مختلف انجام شد. شاید برای اولین بار حمله به یک شهر را در روز ۷ تیر سال ۱۳۶۶ به شهر سردشت داشتیم بعد به شهر حلبچه عراق بعد به شهر اشنویه ایران بعد به خیلی از  روستاهای مرزی که سرجمع حمله به نقاط مسکونی ایران به ۱۵ حمله شیمیایی می رسد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود:  نزدیک به ۱۰ هزار شهید شیمیایی داریم که براساس جنایت ها و آثار مرگبار استفاده از سلاح های شیمیایی شهید شدند و بیش از ۱۰۷ هزار جانباز شیمیایی داریم.      

سردار جلالی اعلام کرد: ما در شهر سردشت که روز ۷ تیر سال ۱۳۶۶ مورد حمله واقع شد، نزدیک به ۱۳۰ شهید و  ۸ هزار مصدوم و جانباز شیمیایی داشتیم که حجم بسیار بالایی است. 
سردار جلالی به روز ۸ تیر به عنوان روز جهانی منع بکارگیری سلاح های شیمیایی اشاره کرد و ادامه داد: ما می توانیم در حوادث اخیر (نبردهای منطقه مقاومت) ناکارآمدی کنوانسیون ها و تعهدات و برنامه ها و توافقات جهانی را برای منع بکارگیری سلاح های شیمیایی ببینیم.      

وی به خاطره ای شخصی از دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: من یادم هست وقتی که در خیابان های حلبچه راه می رفتیم و به خانه ها می رفتیم، جنازه های مردم از زن و بچه و پیرمرد و پیرزن را می دیدیم و زنی را دیدیم که دستمال را جلوی دهن بچه در آغوش خود گرفته بود و هم خودش و هم بچه اش شهید شده بود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت:‌ شاید وحشیانه ترین جنایات را رژیم بعثی صدام انجام داد ولی افکار عمومی جهان وسازمان های بین المللی و مسئولان جهانی مربوطه واکنشی نشان ندادند.

سردار جلالی ادامه داد: ما در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم که کشورهای مدعی تمدن اروپایی در رأس آنها آلمان و هلند و انگلیس و فرانسه با کمک آمریکا سلاح های شیمیایی به صدام دادند. هم مواد اولیه با حجم بسیار بالا به صدام دادند و هم کارخانه و زیر ساخت دادند و هم آموزش و متخصص. 

وی به جنایات منافقین اشاره کرد و گفت: منافقین در آرام سازی داخل عراق در دوران صدام به صورت مکرر از سلاح های شیمیایی علیه مردم عراق استفاده کردند و همچنین داعشی ها از این سلاح ها استفاده کردند. این مساله یک پیام مشخص برای ما دارد و آن اینکه حملات شیمیایی در شرایط خاص تکرار پذیر  است و کنوانسیون ها و تعهدها و پیمان های بین المللی قادر به کنترل و جلوگیری کامل از این حملات نیستند.

سردار جلالی گفت: ابرقدرت ها و اروپایی ها وبقیه دارای زرادخانه های شیمیایی هستند که از آن بر علیه کشورها و ملت ها استفاده می کنند، بنابراین درس اول به ما این را می گوید که باید آماده باشیم. 

رئیس سازمان پدافند غیرعامل درباره تدابیر اندیشیده شده برای درمان مصدومیت های ناشی از نشت های شیمیایی نیز گفت: ما در حوزه درمان با وزارت بهداشت بر سر یک سلسله مراتب ارجاع و درمان توافق کردیم وقطب درمان مصدومیت های شیمیایی را در بیمارستان بقیة الله با احداث یک اورژانس کاملاْ مجهز و دقیق آماده کردیم و مسئولیت آموزش و توسعه آموزش و تحقیقات از طرف وزارت بهداشت به بیمارستان بقیة الله داده شده است.

وی گفت: ما نظام مصون سازی و عملیاتی پدافند شیمیایی کشور را متمرکز بر ۳ حوزه الف) کنترل پیامدهای شیمیایی ب) مصون سازی و امن سازی زیرساخت های شیمیایی و ج) عملیات پاسخ به عملیات شیمیایی طراحی  کرده ایم. 

سردار جلالی در پایان افزود: ما متاسفانه شاهد توسعه اقدامات کموتروریسمی دشمن در حوزه های مختلف بر علیه مردم ما و مسئولان و رزمندگان مان هستیم. برای مقابله با کموتروریسم، ما اول نیازمند ایجاد آزمایشگاه های دقیق توکسینولوژی به صورت دقیق و سازمان دهی شده و متناسب با سطح تهدید هستیم.

116