ایران پرس- افزایش شمار کشته ها در اعتراضات انگلیسی زبانان کامرون که برای استقلال از مناطق فرانسه زبان به خیابان آمده اند، سبب گسترش دامنه بحران در این کشور شده است.

براساس اعلام سازمان عفو بین الملل در اعتراضات چند روز گذشته در کامرون که در حمایت از استقلال مناطق انگلیسی زبان (انگلوفون) کامرون از مناطق فرانسه زبان (فرانکوفون)، در استان «شمال غربی» برگزار شد، 17 نفر به دست نیروهای ارتش این کشور کشته و تعداد زیادی زخمی شدند. همچنین ارتش کامرون با مستقر کردن نیروهای خود در مناطق انگلیسی زبان، کنترل اوضاع را در این مناطق به دست گرفته است.

اعتراضات ساکنان انگلیسی زبان کامرون از یک سال پیش شدت گرفته و اکنون با اوج گرفتن این اعتراضات، بر سرکوب معترضان نیز افزوده شده است.

کامرون، مستعمره سابق آلمان است که در پایان جنگ جهانی اول به دو بخش فرانسوی و بریتانیایی تقسیم شد و در یکم ماه اکتبر سال 1961 با پیوستن دو بخش فرانسه زبان و انگلیسی زبان، کشور کامرون تاسیس شد اما آیین های پنجاه و ششمین سالگرد تاسیس کامرون از چند روز قبل با اعتراضات همراه با کشتار و سرکوب همراه شده است.

 انگلیسی زبانان که حدود 20 درصد جمعیت  20 میلیونی کامرون را تشکیل می دهند معتقدند در تقسیم قدرت و ثروت های ملی کامرون همچنین در بخش هایی از قبیل آموزش و نظام قضایی به انزوا رانده شده اند. آنان به وضع زندگی کنونی خود معترض اند.

بسیاری از انگلیسی زبانان کامرون، خواهان احیای نظام فدرالی در این کشور هستند. «نی جان فرو اِندی» (Ni John Fru Ndi) رهبر انگیسی زبان جبهه سوسیال دموکرات کامرون که اصلی ترین حزب مخالفان در این کشور محسوب می شود، تاکید کرد: با جدایی طلبی مخالف، اما طرفدار سیستم فدرالی است. 

با وجود این، با گسترش بحران در کامرون اکنون دیگر بسیاری از جدایی طلبان به چیزی جز استقلال فکر نمی کنند. به طوری که انگلیسی زبانان خارج نشین، سرود ملی، پرچم، گذرنامه و حتی واحد پولی برای کشور مورد نظر خود طراحی کرده اند.

اگر چه تجمع اعتراض آمیز جدایی طلبان انگلیسی بار دیگر در این کشور سرکوب شد و بسیاری از شرکت کنندگان در آن دستگیر شدند اما شرایط شکننده ای برای این کشور حاکم است به طوری که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نیز با ابراز نگرانی از اوضاع کامرون، از همه طرف های بحران دراین کشور خواسته است از دامن زدن به تنش ها و خشونت ها خود داری کنند .

این در حالی است که کامرون از کشورهای درگیر مبارزه با گروه تروریستی بوکوحرام و همچنین مواجه با پناهندگان نیجریه ای است که از ترس جان در اردوگاه های این کشور در شرایط بسیار سخت زندگی می کنند. دراین بخش نیز مقامات کامرون متهم به نقض حقوق بشر و بد رفتاری با پناه جویان هستند.

گری سمپسون (Gerry Simpson) محقق برنامه حقوق پناهجویان سازمان دیده بان حقوق بشر در این خصوص می گوید: تصمیمات خودسرانه دلیل شکنجه و بد رفتاری ارتش کامرون با پناهجویان نیجریه ای است.

در این شرایط، جدایی طلبی، مشکل جدی دیگری است که به نظر می رسد مذاکره دولت با نمایندگان معترضان و تامین خواسته های آنان در بستر قانون، می تواند سبب بازگشت آرامش سیاسی به این کشور شود. 113/111

نویسنده:  آتوسا دینیاریان

بیشتر بخوانید:

افزایش تدابیر امنیتی در مناطقی از کامرون

حمله مرگبار بوکوحرام به اردوگاه آوارگان نزدیک مرزهای نیجریه و کامرون