سفارت ایران در تاجیکستان در پاسخ به اتهامات بی اساس مطرح شده علیه جمهوری اسلامی ایران در یک فیلم که از تلویزیون تاجیکستان پخش شد بیانیه صادر کرد.

به گزارش ایران پرس، تلویزیون تاجیکستان، سه شنبه شب  8 اوت با پخش مستندی عجیب مدعی شد، جمهوری اسلامی ایران حامی مالی قتل‎های زنجیره‎ای دهه 1990 میلادی در این کشور است.

پس از فروپاشی شوروی (1991) درگیری های داخلی در تاجیکستان از سال 1993 میان نیروهای طرفدار دولت و گروه های مخالف به وقوع پیوست که این درگیری‎ها ژوئن 1997 به پایان رسید.

در بیانیه سفارت ایران در دوشنبه با تاکید بر این که جمهوری اسلامی ایران ادعاهای بی‌اساس مطرح شده در این مستند را رد می‌ کند تصریح شده است، تردیدی نیست که تهیه‌کنندگان این فیلم موفق به تخریب پیوندهای فرهنگی، تمدنی و دوستی تاریخی دو ملت ایران و تاجیکستان نخواهند شد. 

سفارت ایران در دوشنبه در این بیانیه خاطر نشان کرد، حافظه تاریخی ملت شریف تاجیکستان خوب به یاد دارد که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بانیان و تضمین‌کنندگان اصلی صلح تاجیکستان و میزبان مذاکرات طرف‌های درگیر چه نقش سازنده‌ای در جهت پایان دادن به جنگ‌های داخلی این کشور در دهه 1990 میلادی ایفا کرد.

سفارت جمهوری اسلامی ایران افزود، ایران پیشگام ساخت تاسیسات زیربنایی نظیر تونل استراتژیک استقلال (انزاب)، سد و نیروگاه برق «سنگ توده 2» و بیمارستان «ابن سینا» در تاجیکستان بوده و ارائه خدمات پزشکی و بهداشتی توسط هلال احمر و امداد رسانی به خانواده‌های کم‌ بضاعت و بی‌سرپرست یا بدسرپرست تاجیک توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) ایجاد مراکز ورزشی، ترمیم ابنیه تاریخی، آموزش جوانان تاجیک در مراکز دانشگاهی، کمک به مراکز علمی و دانشگاهی تاجیکستان، تاسیس و تجهیز ده‌ها مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای در سطح جمهوری و صدها اقدام از این نوع از دیگر اقدامات ایران بوده که مفهومی جز کمک به تحکیم ثبات و توسعه و کمک به حفظ استقلال و امنیت پایدار تاجیکستان و استحکام پایه‌های دولت آن ندارد.

سفارت ایران در تاجیکستان با اشاره به این که جمهوری اسلامی ایران خود از نخستین و بزرگترین قربانیان تروریسم است خاطر نشان کرد عملکرد ایران در عرصه‌های میدانی مبارزه با تروریسم چون آفتاب برای جهانیان آشکار است.

پخش این قبیل فیلم‌های مغرضانه، بعد از سفر اخیر وزیر انرژی و ذخایر آبی و رئیس تاجیکی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی دو کشور به تهران، جهت شرکت در مراسم تحلیف ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، به نمایندگی از رئیس‌جمهور محترم تاجیکستان، بیانگر آن است که برخی گرایشات و محافل تحمل عادی شدن روابط و تقویت دوستی بین دو کشور را ندارند.

سفارت جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که اقدامات تفرقه اندازانه در چارچوب خواست و منافع دو ملت نیست و توسط کسانی دنبال می‌شود که مناسبات برادرانه ایران و تاجیکستان هم فرهنگ و همزبان را بر نمی‌تابند.117

 

تاکید دکتر روحانی بر گسترش همکاری‌های ایران و تاجیکستان