تحلیل:

ایران پرس: «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران، در صدر هیاتی با هدف تشریح ابعاد مختلف برنامه صلح آمیز هسته ای ایران در شصت و هشتمین نشست عمومی سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به وین رفت.

«محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون رئیس‌جمهور روز دوشنبه 26 شهریور - ۱۶ سپتامبر، در کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سخنرانی خواهد کرد.

دیدار با «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، دیدار‌های دوجانبه با همتایان هسته‌ای و مقامات عالی رتبه برخی کشور‌ها با هدف تبادل تجربیات و مباحث مرتبط با صنعت هسته‌ای، از جمله برنامه‌های رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و هیات همراه در این سفر است.

به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس سازمان انرژی اتمی ایران در بخش رویداد جانبی شصت و هشتمین نشست سالانه کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کارشناسان صنعت هسته‌ای ایران به معرفی و ارائه تجربیات، دستاورد‌ها و توانمندی‌های ایران در حوزه ساخت نیروگاه اتمی، راکتور‌های تحقیقاتی، چرخه سوخت، فناوری کاربرد پرتوها، ایزوتوپ‌های پایدار و آموزش نیروی انسانی متخصص می‌پردازند.

در نمایشگاه جانبی این کنفرانس، همچنین  توانمندی‌های صنعت هسته‌ای ایران از جمله در حوزه‌های کاوش ربات، اپلیکیشن‌های ربات در صنعت هسته‌ای، تولید انرژی پاک و پایدار، محصولات رادیودارویی و صنعتی، سیستم‌های اندازه‌ گیری هسته‌ای و نیز توانمندی‌های ایران در زمینه توسعه فناوری پلاسما در حوزه صنعت، محیط زیست، درمان و سلامت، امنیت غذایی و نیز اقدامات انجام شده در زمینه پسمانداری هسته‌ای با همکاری متخصصان و کارشناسان ایرانی به بازدیدکنندگان معرفی خواهد شد.

شصت وهشتمین نشست سالانه کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از 26 تا 30 شهریور (۱۶ تا ۲۰ سپتامبر) در وین پایتخت اتریش برگزار می‌ شود. 

کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یکی از نهاد‌های اصلی سیاست‌گذاری آژانس بوده که متشکل از همه کشور‌های عضو است. این کنفرانس هر سال در ماه سپتامبر در مقر آژانس در وین برگزار می‌شود و مقامات عالی‌رتبه کشور‌ها و نمایندگان کشور‌های عضو برخی از موضوعات را مورد بحث و بررسی قرار می‌ دهند. 

متخصصان و دانشمندان جوان ایرانی، در سال های اخیر باوجود تحریم ها و همه کارشکنی های آمریکا و متحدان غربی کاخ سفید موفقیت های چشمگیری در بخش های مختلف صنعت هسته ای داشته اند که این پیشرفت ها  مورد توجه رسانه های غربی نیز قرار گرفته و کارشناسان آمریکایی و اروپایی از توانمندی های ایران ازجمله در پزشکی هسته ای غافلگیر شدند و ناچار به تحسین دستاوردهای نخبگان ایرانی شده اند. 

آمریکا و دولت های غربی، برخلاف قوانین و مقررات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تعهدات خود در قبال ایران عمل نکرده اند و با وجود ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران رسانه های غربی همواره به تبلیغات دروغ  ضد ایرانی خود ادامه می دهند. 

این روند موجب توقف پیشرفت های چشمگیر ایران، در بخش صنعت هسته ای نشد و متخصصان ایرانی با همه کمبود ها و تحریم های ضد ایرانی غرب موفق شدند جایگاه کشور چه در بخش علمی و از نظر تنوع در تولیدات مختلف را ارتقا ببخشند و امروزه  ایران در منطقه و در بازارهای جهانی به عنوان یکی از قطب های این بخش (صنعت هسته ای) شناخته می شود. 

تشریح  اهداف بلند صنعت هسته ای ایران توسط محمد اسلامی و در کنار آن نمایش دستاوردهای هسته ای کشور، تبلیغات نادرست و مغرضانه ضد ایرانی  رسانه های غربی را خنثی خواهد کرد و می تواند زمینه مناسبی برای همکاری بیشتر و گسترده تر ایران با کشورهای مختلف جهان در بخش صنایع هسته ای فراهم کند.

موضوع دیگر، تاکید و اهتمام ایران برای ضرورت توجه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اقدامات تنش آفرین و تخریبی رژیم نامشروع صهیونیستی است که با حمایت آمریکا و سکوت دولت های غربی با زرادخانه اتمی خود تهدیدی برای منطقه محسوب می شود.

رژیم صهیونیستی به هیچ یک از پادمان های آژانس و قوانین آن پابیند نیست و گزارش هایی درباره استفاده ارتش این رژیم از بمب‌های حاوی اورانیوم تضعیف شده در جنگ غزه منتشر شده است.  

نویسنده: احسان شاه ابراهیم

117