وی در عین حال تاکید کرد برای اجرای تحریم های ضد کره شمالی به تمامی کشورها فشار وارد میکنیم.
این مقام ارشد ناتو هشدار داد ناتو قابلیت و توان دفاع در برابر هر تهدیدی از سوی کره شمالی را دارد و کشورهای دیگر از جمله آمریکا حق دارند خود را در رویارویی با کره شمالی مورد حفاظت قرار دهند.
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)
بر اساس ماده ۵ اساسنامه ناتو، در صورتی که یکی از کشورهای عضو پیمان هدف حمله قرار گیرد، سایر اعضا باید در صدد دفاع از آن برآیند. ماده ۶ اما دامنه حمایت را محدود کرده و فقط مناطق تحت حکومت اعضای اروپایی و آمریکای شمالی این پیمان و جزایر آنها را در اقیانوس اطلس شمالی و شمال مدار راس السرطان، شامل این دفاع میداند. بنا بر ارزیابی کارشناسان این "تعریف جغرافیایی"، محدوده جزیره گوام متعلق به آمریکا را در اقیانوس آرام در بر نمیگیرد. با این حال گفته میشود اعضای ناتو در صورت وقوع جنگ به کمک آمریکا خواهند شتافت.
به گفته «ماتیاس دمبینسکی» Matthias Dembinsky ، کارشناس سیاسی آلمانی، نوع و نحوه پشتیبانی را کشورهای کمک کننده، تعیین می کنند. کره شمالی چند روز قبل هشدار داد که آمریکا باید تهدیدهای این کشور را مبنی بر آزمایش کلاهک هسته ای بر فراز اقیانوس آرام، جدی بگیرد.
به گفته «تونگ ژائو» Tung Zhao کارشناس سیاسی چینی، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا همچنان به این توهم باور دارد که میتواند با اعمال فشار بیشتر کره شمالی را از سلاح هستهای دور کند. موضع دوگانه دبیرکل ناتو در قبال بحران شبه جزیره کره یعنی هشدار درباره وقوع جنگ با این کشور و تاکید بر تشدید تحریم ها علیه آن، حاکی از اتخاذ رویکرد دستیابی به اهداف مورد نظر درباره کره شمالی از طریقی غیر از جنگ است.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)
در واقع دبیرکل ناتو، با توجه به توانمندی های قابل توجه موشکی و هسته ای کره شمالی به خوبی از این مساله آگاه است که اقدامات تحریک آمیز علیه پیونگ یانگ به ویژه از سوی آمریکا می تواند به شعله ور شدن جنگی در شرق آسیا بیانجامد که تبعات فوق العاده مصیبت بار و خطرناکی برای همه جهان خواهد داشت. اکنون شرق آسیا با توجه به اقتصادهای شکوفای آن، نقش مهمی در اقتصاد و تجارت جهانی ایفا می کند و طبیعتا هرگونه نا آرامی و جنگ و عوارض ناشی از آن می تواند بسرعت دیگر مناطق جهان را تحت تاثیر قرار دهد؛
بنابراین استولنبرگ ضمن توصیه به احتراز از جنگ، بر استفاده از دیگر عوامل قدرت یعنی قدرت اقتصادی برای فشار بر کره شمالی و تبعیت آن از خواسته های شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکید می کند. از سوی دیگر دبیرکل ناتو بر نقش دیگر اعضای شورای امنیت به ویژه روسیه را در حل مسالمت آمیز بحران شبه جزیره کره تاکید است. این موضع نشانه آگاهی مقامات غربی از نقش مهم دو عضو شورای امنیت یعنی چین و روسیه در تاثیرگذاری بر کره شمالی با توجه به پیشینه روابطشان با آن کشور و نیز اهمیت این روابط برای پیونگ یانگ در برهه کنونی است. 113/112
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
بیشتر بخوانید:
اینفوگرافی : ناتو، از دیروز تا امروز
ناتو؛ از دیروز تا امروز/ تحلیل