خانم آنگ سان سوچی، وزیر امور خارجه و مشاور عالی دولت میانمار، پس از فشارهای جامعه بین المللی به علت کشتار مسلمانان روهینگیا در استان راخین، به این استان مسلمان نشین سفر کرد.

به گزارش روز شنبه ایران پرس، سفرغیرمنتظره و بدون اعلام «آنگ سان سوچی» Aung San Suu Kyi به دو روستای استان راخین، نخستین اقدام عملی وی در قبال سرکوب مسلمان روهنگیایی  پس از سال 2012، تاکنون محسوب می شود. 

سوچی که در سال 1991 برنده جایزه صلح نوبل شده؛ اکنون متهم است که درباره اوضاع سخت و طاقت فرسای مسلمانان روهینگیا سکوت کرده است.

سازمان ملل در گزارشی اعلام کرده که رفتارهای خشونت آمیز نظامیان و بودائیان افراطی میانمارعلیه مسلمانان روهینگیا «پاکسازی نژادی» و «نسل کشی» است.

پیش از این ویجی نامبیار از رهبر مخالفان این کشور و مشاور ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در میانمار خواست، برای اطلاع از وضعیت مسلمانان روهینگیا به ایالت راخین در شمال میانمار سفر کند.

مشاور ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در میانمار با انتقاد از سوچی که برنده جایزه صلح نوبل است و باید از اوضاع ساکنان راخین مطلع باشد افزود؛ چطور ممکن است که کسی جایزه صلح نوبل را به خود تعلق بداند اما چشمان خود را به روی واقعیات میانمار ببندد.

این درحالیست که سوچی مدعی بود که ورود سازمان ملل برای بررسی نقض حقوق بشر از سوی ارتش میانمار تنها بر تنش‌های قومیتی در این کشور دامن می‌زند.

سرکوب گسترده مسلمانان روهینگیا در استان راخین در غرب میانمار از سوی ارتش این کشور که از 25 اوت گذشته شروع شده است، تاکنون شش هزارکشته و هشت هزار مجروح و حدود هشتصد هزار آواره برجای گذاشته است.134/110

بیشتر بخوانید:

فریب‌کاری‌های خانم سوچی/ویدئو

نامه «مولاوردی» به «سوچی»، نسل کشی را متوقف کنید

آیسسکو: جایزه «صلح نوبل» را از «سوچی» پس بگیرید

فاجعه در میانمار و سکوت «سوچی»

اذعان سازمان ملل به کشتار نظام مند علیه مسلمانان روهینگیا

روایت دردناک روزنامه‌نگار مشهور آلمانی از وضعیت مسلمانان روهینگیا