ایران پرس- روزنامه ارمنی زبان "پاست"، هدف از سفر اخیر نخست وزیر ارمنستان به بروکسل پایتخت بلژیک را جلب حمایت اروپایی ها از همه پرسی اصلاح قانون اساسی ارمنستان عنوان کرد.

روزنامه ارمنی زبان "پاست" روز چهارشنبه نوشت: تصمیم سفر اخیر "نیکول پاشینیان" به بروکسل به طور غافلگیرانه گرفته شد و این سفر از قبل برنامه ریزی نشده بود.

به نوشته روزنامه پاست، مأموریت اصلی در دیدار پاشینیان با مقامات اروپایی در بروکسل کاهش موج منفی موجود در ساختارهای اروپایی در رابطه با همه پرسی آتی در ارمنستان بود.

نخست وزیر ارمنستان روز چهارشنبه از سفر به بروکسل بازگشت. قرار است 5 آوریل در ارمنستان همه پرسی اصلاح قانون اساسی برگزار شود تا تکلیف انحلال یا عدم انحلال دادگاه قانون اساسی مشخص شود.

دولت ارمنستان در ماه‌های اخیر تنش های جدی با دادگاه قانون اساسی پیدا کرده و در نهایت با تصمیم پارلمان این کشور قرار شد با همه پرسی تکلیف این دادگاه روشن شود.

بخشی از اعضای این دادگاه پیش از تغییرات سیاسی در ارمنستان منصوب شده اند و از این رو تنش بین این دادگاه و دولت جدید  ارمنستان بخشی از تنش سیاسی موجود در زمینه تغییرات سیاسی پس از سرنگونی دولت سابق این کشور است.

"نیکول پاشینیان" نخست وزیر ارمنستان نیز این دادگاه را دشمن دموکراسی دانسته است.

شاید بتوان بخشی از این تنش را ناشی از اقدام این دادگاه در غیرقانونی دانستن گشایش پرونده کیفیری علیه "رابرت کوچاریان" دانست.

در تاریخ 4 سپتامبر سال 2019، دادگاه قانون اساسی ارمنستان در بررسی پرونده "رابرت کوچاریان" رئیس جمهور پیشین این کشور اعلام کرد که «حق آزادی» وی مورد تعدی قرار گرفته است.

وکلای مدافع روبرت کوچاریان در آن زمان شکایتی را به دادگاه قانون اساسی ارائه داده و ادعا کرده بودند که کوچاریان به عنوان رئیس جمهور پیشین از مصونیت از پیگردهای سیاسی برای وقایع رخ داده در زمان مسئولیتش برخوردار است.

همچنین در سال جدید نیز رئیس این دادگاه اقدام به شکایت از نخست وزیر فعلی این کشور کرد.

"هرایر توماسیان" در شکایت نامه خود خواستار عذرخواهی نخست وزیر ارمنستان به دلیل اظهارات توهین آمیز شده بود.

در این شرایط سفر پاشینیان به بروکسل با این هدف انجام شده است که وی نگرانی متحدان اروپایی خود را نسبت به ایجاد انحصار گرایی در ارمنستان برطرف کند.

چرا که به نظر می‌رسد وی با برکناری مخالفین خود و زندانی کردن آنها و همچنین خاموش کردن کلیه صداهای مخالف به دنبال آن است که تا عرصه سیاسی این کشور را به انحصار خود در بیاورد.

این امر در زمانی از اهمیت برخوردار است که دولت جدید این کشور نیز با اعتراضاتی روبه رو شده است که خود از آنها برای به قدرت رسیدن استفاده کرده بود.

اکنون عده بسیاری در ارمنستان معتقد هستند که تغییرات واقعی در شرایط رخ نداده است و ارمنستان همچنان از فساد پیشین رنج میبرد.

از این رو اقدامات پاشینیان برای حذف مخالفین خود بیشتر از آنکه بتواند به راه حلی برای بحران موجود در این کشور بیانجامد، خود تبدیل به بهانه برای اعتراضات بیشتر خواهد شد. چرا که مخالفان را قانع خواهد کرد که وی تمایلی برای اجرای تغییرات واقعی ندارد.

133/117

بیشتر بخوانید:

شکایت رئیس دادگاه قانون اساسی از نخست وزیر ارمنستان/ تحلیل