«نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم صهیونیستی امروز (دوشنبه) با «محمد بن زاید» ولیعهد امارات دیدار میکند.
سفر نخست وزیر اسرائیل به امارات در ادامه عادیسازی روابط میان ابوظبی و تل آویو است که از سپتامبر 2020 آغاز شد. پس از توافق آبراهام، دیدارهای دیپلماتیک میان مقامات اماراتی و اسرائیلی افزایش یافت.
پیش از این «یائیر لاپید» وزیر خارجه اسرائیل ژوئن گذشته به امارات سفر کرده بود. سفر بنت به امارات اولین سفر یک نخست وزیر رژیم اشغالگر به این کشور است.
این سفرهای دیپلماتیک در کنار اهداف اقتصادی که دارد، هدف سیاسی مهمی را نیز دنبال می کند که تابوشکنی در روابط اسرائیل با کشورهای حوزه خلیج فارس در قالب دیدار مقامات است؛ این هدفی است که هر دو طرف پیگیری میکنند.
اسرائیل با این دیدارهای دیپلماتیک عملاً طرح عادیسازی روابط را تثبیت شده و رو به جلو میبیند و امارات نیز درصدد است پویاییهای سیاست خارجی خود را نشان دهد و این برداشت را دارد که با این دیدارها، موقعیت منطقهای خود را ارتقا میدهد.
در همین راستا، عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات به سوریه و «طحنون بن زاید» مشاور امنیت ملی امارات نیز به ایران سفر کرد.
موضوعی که درباره سفر بنت وجود دارد، این است که پس از سفر طحنون بن زاید به ایران انجام شد. در این سفر، طرفین توافقنامه همکاری امنیتی امضا کردند.
نگرانی اسرائیل از نزدیک شدن امارات به ایران
پس از این سفر، رسانههای مختلف صهیونیستی از نگرانی این رژیم از نزدیک شدن امارات به ایران خبر دادهاند. «میدل ایستآی» هم نوشت: "مقامات رژیم صهیونیستی معتقدند که روابط گرم امارات متحده عربی با ایران غیرقابل قبول است." علاوه بر این، سفر بنت به ابوظبی در میانه مذاکرات احیای برجام میان ایران و 1+4 انجام شد. موضوعی که اسرائیل مخالف آن است، امارات با وجود نگرانی که بابت برنامه هستهای ایران دارد، اما از احیای برجام و تقویت روابط با ایران استقبال میکند.
بنابراین، به نظر میرسد موضوع ایران یکی از محورهای دیدار نخست وزیر اسرائیل با ولیعهد ابوظبی خواهد بود.
نکته دیگر این است که سفر بنت در آستانه برگزاری نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس انجام شد. قرار است این نشست فردا در ریاض برگزار شود.
بنابراین، محتمل است که محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی حامل پیامی از سوی نخست وزیر اسرائیل برای مقامات شرکت کننده در نشست ریاض باشد. امارات در یک سال اخیر تلاش کرد برخی دیگر از کشورهای عربی نیز در مسیر عادیسازی روابط با اسرائیل حرکت کنند.
نکته دیگر درباره سفر مقامات اسرائیلی به امارات این است که عملاً پای عربستان سعودی نیز به این دیدارهای دیپلماتیک باز میشود، زیرا هواپیمای حامل مقامات اسرائیلی با عبور از آسمان عربستان سعودی به ابوظبی میرود.
بنابراین، در خصوص روابط عربستان سعودی و اسرائیل نیز به نوعی «حساسیتزدایی» میشود و بتدریج آل سعود نیز روابط با اسرائیل را علنی خواهد کرد.
در پایان باید گفت، سفر نخست وزیر اسرائیل به امارات که عالیترین دیدار دیپلماتیک یک مقام اسرائیلی به این کشور است، به افزایش خشونت اسرائیل علیه فلسطینیها منجر خواهد شد، کمااینکه پس از توافق آبراهام نیز این اتفاق افتاد.
بر همین اساس، جنبش جهاد اسلامی فلسطین در واکنش به سفر بنت در بیانیهای اعلام کرد استقبال از بنت، تقویت و تحکیم امنیت این رژیم جنایتکار، تلاش برای مشروعیت بخشیدن به موجودیت دروغین و باطل آن، شستن دستهای آغشته به خون کودکان و مردم بیگناه ما و تلاش برای تبرئه قاتلان و تروریستهای صهیونیستی از جنایاتشان علیه امت اسلامی است.
نویسنده: سيدرضی عمادی
117