وی در صفحه توییتر خود نوشت، ممکن است اختلافات بسیاری داشته باشیم، اما در عین حال درباره موضوعات سوریه، ایران و کره شمالی همکاری داریم. پس از دیدار و مذاکره دو جانبه، وزرای امور خارجه بریتانیا و روسیه از آمادگی دو کشور برای افزایش همکاریها در زمینه سوریه خبردادند. روابط بریتانیا و روسیه در سال های اخیر روند افزایش مستمر تنش ها را طی کرده وبر سر مسائل مختلف رو به وخامت رفته است. یکی از دلایل مهم این مساله، بحران اوکراین است که منجر به بروز شکاف عظیمی بین روسیه با غرب از جمله بریتانیا شده است.
اقدامات نظامی بریتانیا در قالب ناتو در اروپای شرقی، به مثابه اقدام خصمانه از جانب لندن علیه مسکو آن هم در جوار مرزهای غربی این کشورتلقی شده است. درعین حال دولت محافظه کار بریتانیا از مهم ترین حامیان اعمال و ادامه تحریم ها علیه روسیه است. این تحریم ها ابتدا به بهانه نقش روسیه در تداوم بحران اوکراین و نیز الحاق کریمه به خاک روسیه از سال 2014 آغاز شد، اما بعدها بهانه جدیدی از سوی لندن برای تشدید فشارها علیه روسیه یعنی بحران سوریه و مداخله نظامی مسکو در آن کشور مطرح شد.
بوریس جانسون در بیانیهای که پیش از شروع مذاکرات در مسکو صادر کرد، تلویحا ناخرسندی دولت بریتانیا از جنبههایی از رفتار روسیه را یادآور و مدعی شدکه با توجه به اینکه روسیه همچنان در صدد بیثبات کردن کشورهای اروپایی از جمله اوکراین است، روابط لندن با مسکو نمیتواند به روال عادی بازگردد.
با این حال مقامات ارشد بریتانیا به خوبی از نقش مهم و سرنوشت ساز روسیه در زمینه مسائل بین المللی به خصوص درباره بحران اوکراین و بحران سوریه آگاه هستند و می دانند که هر گونه اقدامی برای خاتمه این بحران ها بدون رضایت و حمایت روسیه نتیجه بخش نخواهد بود. کمیته روابط خارجی مجلس عوام بریتانیا با انتشار گزارشی در مارس 2017 اذعان کرد که عدم همکاری با روسیه در امور منطقه ای و بین المللی در بلند مدت برای لندن ممکن نخواهد بود.
به همین دلیل بوریس جانسون اذعان کرده که ،برای امنیت بین المللی لازم است که با یکدیگرگفت وگو کنیم. «الکساندر گوسف» Alexander Gosovکارشناس مسائل سیاسی می گوید:«بریتانیایی ها متوجه این موضوع هستند که حل هرگونه مساله منطقه ای یا جهانی بدون روسیه غیر ممکن است.»
در مقابل روس ها بر این گمان هستند که بریتانیایی ها مسئول وضعیت نامساعد روابط دو کشورهستند.در این زمینه لاوروف تصریح کرد که اینکه روابط میان دو کشوراز سطح خوبی برخوردار نیست، موضوع محرمانه ای نیست. اما این موضوع به رفتارمسکو ارتباط ندارد. در مجموع نگاه دولت محافظه کار بریتانیا علیه روسیه ،نگاهی تهدید محوراست و برامکان همکاری های حداقلی با روسیه در زمینه های مشترک مانند مسائل مرتبط با سوریه وکره شمالی و نیز برجام تاکید دارد.118/111
بیشتر بخوانید:
گفت وگوی تلفنی ظریف با وزرای امور خارجه روسیه و بریتانیا
روسیه: سهم بریتانیا در مبارزه با داعش، اندک است
واکنش روسیه به تهدید هسته ای بریتانیا/ تحلیل