به گزارش خبرگزاری ایران پرس، علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: طبق آخرین مقاله چاپ شده در نشریه ساینس در سال 2023، بسیاری از دریاچه ها و منابع آبی بزرگ جهان طی 30 سال اخیر به خشکی گراییده اند و این مسئله دال بر افزایش منابع گرد و خاک است.
وی افزود: از سال ۱۹۹۷ حدود ۱۲۱ هزار میلیارد دلار خسارات اقتصادی ناشی از خشکسالی بوده است و پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۳۰ حدود ۷۰۰میلیون نفر مهارجرت ناشی از خشکسالی را در جهان داشته باشیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: از طرف دیگر طبق اعلام آقای گوترش دبیرکل سازمان ملل، سالانه حدود 7 میلیون نفر بر اثر مسائل آلودگی و آلایندگی های جوّی طبیعی و مصنوعی می میرند؛ این اعداد و ارقام نشان می دهند که ما باید چاره اندیشی کنیم.
سلاجقه با یادآوری اینکه روز بیست و یکم تیر ماه، نشست منطقه ای مقابله با گردو غبار در تهران برگزار شد، خاطرنشان کرد: این روز با عنوان روز بین المللی مقابله با طوفان های گرد و غبار در تقویم سازمان ملل متحد ثبت شد و جزو دستاوردهای بزرگ دولت مردمی انقلابی است.
وی تاکید کرد: از آنجا که مساله محیط زیست مرز نمی شناسد کشورهایی که برای شرکت در این اجلاس به ایران دعوت شدند به دعوت ایران لبیک گفتند، با توجه به اینکه ۵۵ کشور را در معرض مستقیم گرد وغبار می دیدیم از تمام آنها دعوت کردیم و امروز نمایندگان آنها در این اجلاس حضور دارند.
سلاجقه گفت: در این راستا نماینده مقیم سازمان ملل در ایران همکاری خوبی داشت، این نشست رویدادهای جانبی متعددی دارد، همانطور که دولت خواسته بود به تفاهم نامه ها اکتفا نکنیم و باید کارها عملیاتی شود، با عراق به مسائل عملیاتی خوبی رسیدیم که قرار است به زودی در چهار استان عراق و دو استان ایران عملیات میدانی و زمینی مقابله با گرد و غبار آغاز شود، در این زمینه با سوریه هم به توافقات خوبی رسیدیم و کارهای میدانی به زودی آغاز می شود.
116